Hur får man snabba pengar?

Tillfälligt lånBehöver du snabba pengar?

Ett snabblån är ett litet lån för att täcka utgifter fram till nästa löning, det är tänkt att vara tillfälligt och för en kort period. Hos Långuide.se kan du hitta sajter på nätet som ger dig besked nästan direkt om de kan låna ut pengar.

I de flesta fall kan hela ansökan fyllas i online och de pengar du får låna kommer att sättas in på ditt bankkonto redan samma dag som du gör din ansökan.

Ett smslån är ett lån utan säkerhet, så det behövs inte något omfattande pappersarbete med intyg om att du äger ett hus eller bil etc.

Smslån är endast en lösning på tillfälliga penningproblem

Generellt får du när du gör din första ansökan låna ett mindre belopp upp till några tusen kronor. Å andra sidan brukar det första lånet vara ”gratis” – det ges utan ränta eller avgifter till nya kunder. Du har större chans att bli godkänd desto mindre du vill låna, så det är lämpligt att bara låna så mycket du behöver.

Om du sköter återbetalningen av lånet kan du om behov skulle uppstå längre fram låna ett större belopp. Smslån är endast en lösning på tillfälliga penningproblem.

Vem kan ansöka om ett smslån?

För att ha någon som helst möjlighet att få ett snabblån måste du vara över 18 år samt vara folkbokförd i Sverige. Du måste också ha ett bankkonto där pengarna kan sättas in.

Det finns många företag som specialiserat sig på små krediter så även om du har en trasslig ekonomi med betalningsanmärkningar och dålig kreditvärdighet är möjligheterna ändå goda att du kan hitta en långivare där du kan få ett litet lån så länge du uppfyller ovanstående kriterier.

Ansökan SMS LånSnabba kontanter

Majoriteten av lån som ger snabba kontanter är enkla lån tillgängliga online, så det är inget krångel med att fylla i dokument eller skriva på några papper. Ansökningsprocessen är snabb och enkelt att slutföra.

Den information som efterfrågas är i stort sett bara ditt personnummer, önskat belopp och kontonummer. Alla uppgifter som krävs hämtas sedan in automatiskt från olika databaser.

När du skickat in din ansökan får du ofta svar från låneföretaget inom några minuter. De kommer att meddela deras beslut via ett sms meddelande (kallas därför även för mobillån) eller till den e-postadressen du registrerat med din ansökan.

En del långivare baserar delvis sina beslut om att låna ut pengar på hur mycket du vill låna jämfört med hur mycket du tjänar. Försök att bara låna till vad du behöver, desto mindre du lånar desto mer sannolikt är det att din ansökan kommer att godkännas. Lånet ska ofta betalas tillbaks i en klumpsumma och det blir givetvis lättare om beloppet inte är alltför stort.

Om din ansökan beviljas får du efter att du accepterat lånet ett låneavtal som visar det belopp som kommer att lånas ut, förfallodatum och vilken ränta och/eller avgifter du kommer att få betala. Låneavtalet bör innehålla alla övriga lånevillkor. Dessa lånevillkor bör beskriva dina rättigheter enligt konsumentköplagen (bland annat ångerrätt) tillsammans med detaljer om återbetalning av lånet och användning av den personliga information du angett när du gjorde ansökan.

Hur betalar jag tillbaka ett smslån?

Du kommer att behöva betala tillbaka hela lånebeloppet på förfallodag som anges i låneavtalet plus räntor och avgifter. Förfallodatum är bestämt i förväg och är vanligen 30 dagar efter att lånet betalats ut men kan vara flexibelt och upp till dig själv att bestämma själv.

Förlängning av snabblån

Snabblån kan hos en del långivare förlängas om du hamnar i en situation där du inte kan betala tillbaks hela lånet på förfallodag. Om detta händer bör du kontakta kundservice så snart som möjligt och förklara din situation för dem. De kommer sedan att redovisa dina alternativ och hur man gör för att förlänga. Är du osäker på om du klarar av att betala tillbaks lånet direkt bör du välja en långivare som erbjuder förlängning av smslån.

Även om du inte har möjlighet att fullt ut betala återbetalningsbeloppet, är det lämpligt att betala av så mycket som möjligt på förfallodagen. Detta hjälper dig att hålla nere kostnaderna för lånet så mycket som möjligt. Vissa företag kan debitera dig extra avgifter för att förlänga ditt lån, du bör kontrollera om detta är fallet innan du godkänner låneavtalet.

Svarta ListanReglering av smslåneföretag

Som med alla finansiella produkter är det alltid klokt att kontrollera att det företag som erbjuder dig ett lån är seriöst. Ett smslåneföretag ska vara registrerat hos Finansinspektionen, de har även en ”svart lista” över företag som fått många klagomål och inte skött sig. Om du har någon tvekan om huruvida det företag du funderar på att anlita är seriöst kan ofta på några minuter få reda på en hel del genom att göra lite detektivarbete.

Nyttiga länkar

Finansinspektionens svarta lista