Ansök om lån – låneansökan på webben

Ansök om lån - låneansökan via webbAnsök om lån och förverkliga dina drömmar nu. Hos Långuide.se finns aktuella låneerbjudanden och ett brett utbud av lån med låga räntor som gör det enkelt att göra dina drömmar till verklighet.

Här hittar våra besökare dagligen det bästa lånet för varje behov hos svenska långivare som erbjuder enkla lån med snabbt svar direkt på skärmen och utbetalning på dagen.

Givetvis gäller det att välja att göra en ansökan om lån hos den som har marknadens bästa erbjudande med lägst ränta.

Innan låneavtalet skriva på gäller det även att uppmärksamma alla villkor och eventuella avgifter, amorteringslängd (återbetalningsperiod) , om det går att betala gamla lån och vad som gäller vid eventuell förtida återbetalning och förseningar.

Här kan du läsa mer om hur du får ett bättre och billigare lån, snabbt och enkelt redan idag.

Ansök om lån och förverkliga dina drömmar nu


Bank Norwegian Sverige SEBank Norwegian – Svar direkt

Låna mellan 5.000 – 500.000 kr

Skriv under med Bank-ID

Krav: 18 år och inga betalningsanmärkningar

Läs mer om: Bank Norwegian


Enkel låneansökanEtt blankolån är ett privatlån som det går att ansöka och få beviljat utan säkerhet.

Eftersom långivaren inte har någon tillgång som säkerhet baseras ett kreditbeslut helt på en bedömning av låntagarens betalningsförmåga.

Ett lån utan säkerhet innebär en risk för låntagaren och det är därför lån utan säkerhet har högre och i högsta grad varierande villkor och räntor beroende på olika individers ekonomiska situation.

Det enda sättet att få ett lån med låg ränta är att ha en mycket hög kreditvärdering.

Med en dålig kreditpoäng ser långivaren en större risk för framtida förluster och kompenserar sig för det med en högre ränta.

Den goda nyheten är att vi har samlat ett stort nätverk av långivare som är villiga att ta den risken för din räkning.

Allt du behöver göra är att välja ut en lämplig långivare och sedan fylla i ett ansökningsformulär, om ansökningen kan hanteras automatiskt lämnas ett preliminärt svar direkt.

För alla som har en någorlunda ordnad privatekonomi är det lätt att få godkänt på en ansökan om lån.

Anledningen är att den stora konkurrensen om att få låna ut pengar har lett till att många långivare sänkt sina krav och till och med beviljar lån till kunder med en eller flera betalningsanmärkningar.

En konsument som vill ta ett lån är därför nästan garanterad att hitta en eller flera långivare som kommer att bevilja en låneansökan.

Hur godkänns en ansökan om lån?

De flesta långivare baserar sina kreditbeslut mer eller mindre enbart på den kreditpoäng som räknas fram från informationen i en kreditupplysning.

De som har ordnad ekonomi får automatiskt svar och lån till en låg ränta utan vidare diskussion. Nyare nischbanker och mindre företag använder modernare metoder där de istället fokuserar på den sökandes inkomster, gör en individuell bedömning av risk och sätter räntan därefter.

Lån baserat på kreditupplysning är som vanliga banklån, de har lägre ränta och längre återbetalningsperiod från ett till 15 år. Lån som beviljas på andra och kriterier har vanligtvis högre räntor och kortare återbetalningstid.

Jämfört med bostadslån finns det mindre utrymme för förhandling direkt med långivaren om räntenivån, det finns å andra sidan ett mycket större urval att välja och jämföra mellan.

Det lönar sig alltid att jämföra alternativ och försöka hitta en långivare som kan erbjuda de mest fördelaktiga lånevillkor. Hur billigt det går att låna är dock alltid beroende på låntagarens privatekonomiska sits.

Förstå låneavtalet

Även om de flesta låneavtal är utformade för att vanliga konsumenter utan svårighet ska förstå vad som avtalats är det många som slarvar med att läsa igenom avtalsvillkor som kan ha stor påverkan på privatekonomin för flera år framöver.

Att ägna en kvart till att läsa igenom avtalet kan spara många onödiga kronor.

Ansök om lån på webben

Ansök lån med bankidAtt ansöka om lån på webben är det snabbaste och enklaste sättet att få ett personligt lån. Det krävs ofta minimalt med papper att skriva på och om du gör en låneansökan med e-legitimation behövs det inga underskrifter på pappersdokument alls.

När du funderat klart, ansök om lån via internet om du inte vet var du ska börja eller vad som krävs, har vi några tips för dig.

Först måste du skaffa en uppfattning om vilken typ av lån du kan kvalificera dig för genom att göra en egen bedömning av din privatekonomi.

Det finns många olika typer av lån för olika tillfällen i livet. De flesta människor vet vad det innebär att ha ont om pengar vid en tidpunkt när de behöver varenda krona de kan få.

Men det är en sak att behöva pengar för ett nytt kök eller bil och en helt annan för att ta hand om kortsiktiga oväntade utgifter? På ett större inköp kan återbetalningen med fördel delas upp under många år medan ett mindre lån helst bör betalas tillbaks så fort som möjlighet.

När inte lönen räcker till är det många som drar på sig kreditkortsskulder eller tar impulslån från tvivelaktiga snabblånegivare – men det finns andra lösningar.

Små personliga lån -lån där låntagaren inte kräver några säkerheter- finns tillgängliga från välrenommerade mindre finansiella institut som kan ge schyssta villkor, och som går att ansöka om online.

Oavsett långivare som passar bäst för den aktuella situationen är du i ett bättre läge om du förstår processen och vet vad du bör kolla efter. Följande steg kan hjälpa dig få det lån som du behöver.

Allt är egentligen ganska enkelt att få lån och det är möjligt att få godkänt på en låneansökan på en kvart och utbetalning till kontot redan samma dag men det finns en del att tänka på när du ansöker om ett lån, särskilt när det görs online.

Det finns ett antal fula fiskar bland det stora antalet nya långivare som hela tiden dyker upp. Ett första steg för att undvika dessa gå inte och ansök om lån hos okända aktörer som kräver betalt för att ta emot en låneansökan.

I en del fall har det visat sig att de i själva verket aldrig betalar ut några lån utan enbart lever på att lura till sig avgifter.

Gör en egen kreditupplysning

KreditupplysningOm du kommer att få ett lån eller inte beror på din kreditvärdighet. Kreditvärdigheten är en sammanställning av inkomst, eventuella betalningsanmärkningar och boendesituation (hyrt eller ägt boende).

Det går att enkelt ta del av vilka uppgifter som finns registrerade genom att gå med i en gratis upplysningstjänst.

Det går också att ringa skatteverket och kronofogden, de är skyldiga att lämna ut uppgifter.  Sätt samman allt och fundera på hur långt de räcker.

Sök bara ett lån

Varje gång du ansöker om ett lån kan det innebära en registrering av en förfrågning hos UC eller andra upplysningsföretag vilket är negativt. Det är en bra idé vara selektiv, ansök om lån bara om du är säker på att du kommer att få godkänt.

Här på Långuide.se kan du se vilka krav på inkomst och ålder som krävs hos olika långivare och även var det går att låna pengar utan kreditupplysning. De flesta långivare informerar om vilka krav de ställer på sina webbplatser.

Gratis uppgifter innan lån

Skatteverket

Ta del av offentliga uppgifter

Telefon: 0771–567 567

Kronofogden

Uppgifter i Kronofogdens databaser

Telefon: 0771-73 73 00