Digitalt blancolån utan pappersdokument

Svea Ekonomi

SVEA: Amorteringsfritt upp till 12 månader

Låna från 2000 – 400 000 kronor ✓ Enkel ansökan ✓ Betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder

Bank Norwegian Sverige SE

NORWEGIAN: Lån utan säkerhet upp till 600 000 kr

✓ Billiga och bra lån med låg ränta ✓ Åldersgräns 23 år

Digitalt blancolån som beviljas helt utan pappersdokument är den snabbast växande låneformen på nätet. Allt fler konsumenter föredrar lån där allt från skuldebrev till inbetalningsavier och årsbesked hanteras elektroniskt.

En digital online ansökan ger snabbt svar och är ett säkert sätt att få ett lån när det behövs och det går att skicka in och få en låneansökning prövad digitalt när som helst på dygnet.

En annan fördel med automatiska låneprocesser är att även går att låna pengar med dålig kreditvärdighet eftersom datorsystemen endast bearbetar siffror och inte väger in subjektiva intryck av kunden.

Blancolån med digital hanteringsprocess eliminerar behovet att skicka pappersdokument fram och tillbaks med den allt långsammare och opålitliga svenska postservicen.

Lån utan papper ökar snabbt och varje år beviljas det nu digitala privatlån för flera miljarder kronor.

Allt fler banker och långivare erbjuder därför online lån för att tillfredsställa konsumenternas efterfrågan på enkla och snabba lån utan pappersdokument och underskrifter.

Eftersom lånen är billigare att hantera kan villkoren bli bättre. Lån utan papper är inte bara enkla att ansöka om, de innebär att svar på lån kan ges direkt på skärmen.

Konsumenter vill ha helt digitala blancolån

Digitala lån från nya långivare?

Logiskt kan det tyckas att låntagare borde vara mer benägna att lita på bankerna i motsats till nya och mindre kända kreditföretag på nätet. Dock är detta inte fallet. Varför sätter så många svenska konsumenter då sin tillit till online lån? Det finns sju särskilda skäl:

Perfekt för nödsituationer

De flesta människor försöker planera sina utgifter men det finns saker som det är omöjligt att förutse. Ibland behöver vi låna pengar snabbt och kan inte vänta tills en traditionell långivare godkänner en låneansökan.

Ett digitalt nätlån passar perfekt för finansiella nödlägen eftersom de går att få på mindre än en timme.

En annan viktig punkt är att du inte behöver förklara varför du behöver pengar – det är bara att använda dem till vad som helst.
bekvam-ansokan-utan-papper

Digitala lån

En av de största faktorerna för att välja ett digitalt lån istället för ett vanligt banklån är bekvämlighet.

Eftersom inga papper behövs skrivas under går det att ansöka hemifrån genom att fylla i ett formulär på kreditgivarens webbplats och snabbt bli godkänd.

Allt samröre med långivaren sker online så du inte behöver inte göra några resor till en bank för att diskutera lånet med en anställd.

Lättare tillgång

Banktjänstemän håller hårt i pengarna eftersom de är rädda att fatta felaktiga beslut. Om en kund inte kan betala kan den anställdes kreditbeslut ifrågasättas. En dator ger automatiskt lån till alla kunder som uppfyller vissa i förväg uppsatta villkor.

En digital långivare kan därför ge godkänt på fler låneansökningar och även till kunder som låg kredit poäng och till och med betalningsanmärkningar. Det är en viktig anledning till det stora intresset för onlineutlåning.

Lägre priser på digitala lån

Digitala lån kräver ingen personal (förutom datateknikern) eller pappersarbete. De är därför mycket billiga att hantera vilket kommer konsumenten till del genom lägre priser.

Många alternativ

Det finns många webbplatser som erbjuder online lån och svenska konsumenter har aldrig haft en så stor tillgång på låneerbjudanden som idag. Det är ett sant nöje för låntagare att shoppa runt och jämföra räntor och erbjudanden hos olika långivare.

Dygnet runt service

Ibland kan behov av pengar komma plötsligt exempelvis sent på natten när traditionella finansiella institutioner är stängda.

Du behöver inte längre vänta tills bankkontoren öppnar eftersom du kan få en online lån när du behöver det. Och det finns ingen anledning att gå någonstans eftersom en mobiltelefon eller bärbar dator och tillgång till Internet är allt som behövs för att fylla i en låneansökan.

Spara tid

Att få godkänt på ett lån på nätet är lätt – och det går snabbt. Detta sparar en betydande mängd tid och ansträngning. Ett preliminärt godkännande tar vanligtvis bara några minuter.

Digitala lån utan dokument och papper möjliggör många olika alternativ för låntagaren, sparar tid och pengar och ger både nöjdare kunder och långivare.

När du söker efter ett blancolån, är det alltid fördelaktigt att överväga alla alternativ så att du får det billigaste och bästa lånet som passar din budget.

Låneansökning utan papper

Förenkla låneprogram med digital signatur finns för allt från bostadslån, billån, blancolån och allt däremellan, måste nya tillämpningar för dessa tjänster rullas ut varje månad.

Lån som utfärdas via elektroniska kanaler tar bart behovet av tidskrävande manuella, pappersbaserade processer. Det tar bort det långsamma och kostsamma arbetsflödet med oerhört tidskrävande pappersarbete.

Manuell undertecknade lån inverkar ofta negativt på kundupplevelsen genom att kräva att de undertecknande parterna är fysiskt närvarande vid det finansiella institutets filial vilket historiskt inneburit en stor olägenhet för många lånekunder.

I vissa fall kan mycket enkelt alla personliga kontakter undvikas genom att införa en digital signatur lösning till processen.

I Sverige är lån via Bank-ID den helt dominerande tekniska lösningen för snabba digitala lån. Dessa lösningar är fullt kompatibla med all relevant lagstiftning, såsom lagen databehandling av personuppgifter och eliminera behovet av att skriva ut dokument och samla in bläck-baserade signaturer.

Detta förbättrar kundupplevelsen, minskar den tid det tar att bearbeta lån och kapar kostnader för alla parter.

Traditionella underskrifter med papper och penna är ineffektiva, kostar tid och pengar och har en negativ inverkan på företagets klimatpåverkan.

Att säkerställa att hela arbetsflödet kan genomföras elektroniskt löser därför många problem och ger förutom kostnadsbesparingar även konkurrensfördel som möjligheten att enkelt och snabbt slutföra avtal helt automatiskt.

Till betydande fördel för kunderna och inte minst företaget själv.

Digital underskrift är juridiskt bindande

Avancerade elektroniska signaturer som Bank-ID är juridiskt giltiga i handlingar som kreditavtal vilka kräver en hög säkerhetsnivå för användarverifiering.

Avancerad elektroniska signaturlösningar erbjuder certifikatbaserad digitala signaturer som är rättsligt bindande, eftersom de skyddar dokumentets integritet och säkerställer äktheten hos undertecknaren.

Detta garanterar i sin tur att hela arbetsflödet kan digitaliseras med alla de fördelar det innebär.

Det mest uppenbara är besparingar på personalkostnader men även minskningar i användningen av papper, bläckpatroner och portokostnader.

Det finns inte längre något behov att skriva ut dokument, få dem signerade, och sedan arkivera pappersmaterial.

Den mest betydande nyttan, är dock tidsbesparingen.

Med en manuell signaturprocess tar det dagar, ibland veckor, att sammanställa all information och alla signaturer i den dokumentation som krävs, för att inte nämna behovet av att skicka dokument fram och tillbaka via fax eller post.

Med en avancerad elektronisk signaturlösning, kan denna tidsram reduceras till en fråga om minuter, eftersom dessa lösningar kan integreras i en automatiserad digital plattform som effektivt hanterar dokumentarbetsflödet.

På en webbplats får långivaren tillgång till ett formulär som bildar underlag för dokument som sedan signeras digitalt.

Efter att har autentiserat sin digitala signatur kan undertecknaren komma åt dokumenten var de än är i världen, utan att behöva vara fysiskt närvarande på en bank vilket tar bort flaskhalsar och förseningar och förbättrar effektiviteten i hela processen.

Detta säkerställer också att problem med att ha flera dokumentversioner elimineras, optimerar lagring och arkivering samtidigt som det ger en fullständig verifieringskedja och förbättrar insynen i processen.

För lånekunder är detta en sensationell lösning, som en gång för alla tar bort krångel och frustration med finansiella produkter som hittills varit tidskrävande, obekväma och integritetskränkande.

Med hjälp av digitala signaturer kan de kreditmarknadsföretag som är först att implementera dem fullt ut få en betydlig konkurrensfördel.

Fördelarna är betydande och incitamenten för att använda elektroniska signaturer är starkt vilket syns på den snabba spridningen av sådana lösningar i Sverige, Europa och resten av världen.

Den svenska lagstiftningen ger fullt stöd för användning av digitala signaturer och finansiella institutioner i alla storlekar, från storbankerna till snabblåneföretag använder idag säkra digitala signaturer för att erbjuda sina kunder enklare och snabbare lån utan pappersdokument.

Om databehandling

Datainspektionen: Personuppgiftslagen

Regeringen: Digitala signaturer – teknisk och juridisk översikt