Ekonomen – hjälp med att hitta det bästa lånet

19 juni 2024

Ekonomen

Ekonomen.se jämför många långivare vilket gör att fler kan få hjälp att hitta det bästa lånet. Det har gjort att de har branschens nöjdaste kunder.

Här går det att hitta lån mellan 5 000 – 600 000 kr

Löptid 1 år – 20 år

  • Jämför erbjudanden från 38 långivare
  • Ekonomens professionella förhandlare har hjälpt tusentals kunder
  • Samlingslån hos ekonomen.se

Ekonomen.se kan hjälpa till att hitta samlingslån som är en ekonomiskt effektiv metod för att få bättre ordning på sina lån. Genom att samla lånen går det att justera betalningsplanen för att lånekostnaderna bättre ska matcha den aktuella ekonomiska situationen. Hos ekonomen går det att få hjälp med att hitta ett lån med en lägre ränta, att öka lånets längd eller att betala av lånet snabbare.

📣

“Ekonomen hjälper dig hitta ditt bästa lån”

📅 1 – 20 år
💸 5 000 – 600 000 Kr

Villkor

📨 Årsinkomst: 120 000 Kr
👛 Inga avgifter
Accepterar anmärkning: Ja
🔍 Upplysning via: UC
🎂 Ålder: 18 år

Utbetalning

🏧 Beror på vald långivare

Vanlig kredit

📈 4.53 %
💸 150 000 Kr

Fördelar

Jämför 39 långivare
Expertis från över 600 000 jämförelser
Erfarna låneförhandlare

➔ Ekonomen

Vanlig kreditsituation:
Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25
Ekonomen

De viktigaste fördelarna med ett lån från Ekonomen är:

Förenklad betalning: Samlingslån från Ekonomen bakar ihop alla lån i ett, så du behöver bara göra en månatlig lånebetalning. Att hålla reda på ditt lån blir mycket enklare.

Lägre månadsbetalning: Genom att förlänga lånets längd sänker du dina månatliga betalningar, även om dina totala finansiella kostnader kommer att öka.

Billigare lån: Genom att shoppa runt kan du upptäcka att räntorna har sjunkit, och du kan spara mycket pengar genom att ta ett nytt lån. Din kreditpoäng är en nyckelkomponent för hur mycket bättre det nya lånet kan bli.

Befria medlåntagaren: Det är vanligt att långivare kräver en medlåntagare. Om din nuvarande långivare inte släpper taget om medlåntagare kan du om din kreditpoäng blivit bättre ordna ett nytt lån utan att behöva en medlåntagare.

Att kvalificera sig för ett hopbakslån

Innan du söker hjälp hos ekonomen.se måste du samla in några uppgifter om din ekonomiska situation. För att kunna få ett nytt hopbakslån måste du först ta reda på vad du är skyldig och vad du har råd att betala varje månad. Varje långivare har egna metoder för att bedöma nya kunder. De tittar bland annat på inkomst och utgifter, skuldsättningsgrad, kredithistoria och kreditpoäng.

Lån trots svag kreditvärdighet med medlåntagare

Det är betydligt svårare att få ett lån med svag kreditvärdighet men chansen ökar betydligt om en medlåntagare kliver in och garanterar att lånet kommer att betalas.

Checklista – kartlägg dina befintliga lån

Gör en lista över alla dina lån och kalkylera dina lånekostnader. Separera dina privatlån från eventuella studielån. Inkludera relevant information, inklusive långivarens namn, saldo, ränta, månadsbetalning och särskilda villkor (medlåntagare, särskilda betalningsvillkor).

Hur stort samlingslån har du råd med?

Beräkna den andra sidan av ekvationen, hur mycket du har råd att betala. Gör en lista över alla dina inkomster och månatliga utgifter. Använd en personlig budget för att hjälpa dig att avgöra om du kan göra större betalningar eller behöver minska dina utgifter, inklusive dina studielån.

Kom ihåg att långivare tittar noga på din totala skuld, liksom hur mycket av din inkomst du spenderar på din bostad och återkommande skuld, till exempel kreditkort, avbetalningslån, studielån och billån. Beräkna dina skuldbetalningar, inklusive inteckning, kreditkort och annan återkommande skuld.

Lägga till en medlåntagare

Om du inte kan kvalificera dig på egen hand måste du hitta en medlåntagare. Långivaren kommer att utvärdera medlåntagarens inkomst och utgifter, kreditpoäng, precis som din. En stark medlåntagare sänker kostnaden för lånet.

En medlåntagare är ansvarig för hela lånet, under hela låneperioden, såvida det inte frigörs från lånet. Lånet rapporteras på medlåntagarens kreditrapport, så eventuell negativ aktivitet kommer att skada medlåntagarens kreditpoäng. Håll din medlåntagare uppdaterad och informera dem när du har problem med att göra en betalning.

Så fungerar det att låna från ekonomen.se

Många anslutna banker och kreditgivare ökar dina förändringar för bättre villkor och Ekonomen.se är en låneförmedlare som förnärvarande samarbetar med hela 38 långivare i Sverige

Så fungerar det

  1. Fyll i och skicka in din ansökan

Oavsett om du vill ta ett nytt lån eller samla befintliga privatlån börjar du med att skicka in ett enkelt formulär på webbplatsen. När du klickar på “Ansök nu” skickas din ansökan till de långivarna. När kreditgivarna har behandlat din ansökan kommer låneerbjudandena att finnas på ”dina sidor”.

Observera att långivare är inbjudna att ge dig ett låneerbjudande baserat på den information du lämnar. Det är bara de långivare som är intresserad av dessa bedöma ansökan som kommer att återkomma med ett förslag.

  1. Välj bästa erbjudandet

Du får vanligtvis det första svaret inom 1 minut. Svarstiden varierar mellan bankerna, men du uppdateras så fort du får ett nytt svar. Inom en arbetsdag är vanligtvis alla erbjudanden klara.

När alla svar har kommit in, välj det som passar dig bäst. Om du behöver vår hjälp finns hjälp tillgänglig via chatt och telefon.

  1. Skriv under

Nu återstår bara att signera lånedokumenten (digitalt eller för hand). I vissa fall kan mer information begäras, det är då tydligt anges i avtalet. Kort efter att du undertecknat lånedokumenten betalas lånet ut.

Jämföra lån med Ekonomen.se

Det är enkelt att jämföra lån och hitta lätta lån via ekonomen. Genom den enkla och tydliga webbtjänsten kan den som vill låna pengar få flera erbjudanden från många av de fordringsägare som ekonomen samarbetar med. När du har skickat in din ansökan visas dina erbjudanden på ”mina sidor” så att du snabbt och enkelt kan jämföra villkoren från olika fordringsägare.

Tryggt och säkert

Säkerhet är viktigt för ekonomen och en av hörnstenarna i deras tjänst. De använder säkerhetssystem och hanterar data med omsorg. För din säkerhet står Ekonomen under tillsyn av Finansinspektionen.

Om ekonomen

Ekonomen är en del av Enklare Ekonomi Sverige AB

Adress: Skeppargatan 26, 114 52 Stockholm

Telefon: 0770 33 07 77

Email: [email protected]

Frågor och svar

Kan ekonomen.se hitta billigare lån än andra?

Ekonomen är experter på att hitta billigast lån och kan därför se till att deras kunder får billigare lån.

Hur fungerar ekonomen.se?

Det är enkelt att göra en ansökan hos ekonomen.se och få förslag från upp till 38 långivare. Ta del av förslagen på ”mina sidor” och välj sedan lånet med lägst ränta och bäst villkor.

Vad kostar det att använda ekonomen.se?

Det är helt gratis att använda låneförmedlaren ekonomen.se tjänst för att hitta billigare lån.

Hur mycket kan man låna via ekonomen?

Alla banker och långivare gör sin individuella bedömning om hur mycket du får låna. Det högst beviljade lånebeloppet är för närvarande 600 000 kronor.

Hur gör jag en bättre låneansökan?

Bästa metoden är att ta med en medsökande. Det kan vara en partner, föräldrar eller en kompis. Det viktigt att fylla i rätt boendekostnad så att den inte blir för hög. Den som delar bostad och hyra behöver bara ange den del av hyran som faktiskt betalas och inte den totala hyreskostnaden.