Lån och Spar Bank

 21 maj 2024

Lån och Spar Bank

Visste du att även icke-medlemmar kan dra fördel av de billiga lån som den danska banken Lån och Spar Bank även erbjuder svenska kunder?

Lån och spar är en digital bank nischade på medlemslån men även den som inte är medlem i en ansluten organisation kan bli beviljad ett förmånligare lån med lägre ränta än andra vad andra långivare kan erbjuda.

Lån och Spar Bank fungerar som en vanlig bank med lån, sparande och kreditkort. De erbjuder mycket goda villkor på lån, enkelhet och ett personligt bemötande.

Hos banken går det att få ett blancolån, billån och ett medlemslån med extra låg ränta. Medlemslånet fungerar på samma sätt som ett vanligt blancolån men ger en lägre ränta om man är medlem i till exempel M Sverige (tidigare Motormännens riksförbund).

Medlemsavgiften i M Sverige är 570 kronor och ränterabatten 0,5 % så om man exempelvis vill låna till en investering och behöver mer än 100 000 kronor för lönar det sig att först bli medlem.

📣

“Trygga och förmånliga lån”

📈 3,95 % – 9,95 %
📅 2 – 15 år
💸 50 000 – 600 000 Kr

Villkor

📨 Årsinkomst: 250 000 Kr
👛 Start: 395 Kr Avi: 0 Kr
Accepterar anmärkning: Nej
🔍 Upplysning via: UC
🎂 Lägst ålder: 20 år

Utbetalning

🏧 Direkt utbetalning till servicekontot i Lån & Spar Bank

Vanlig kredit

📈 4,11 %

låg ränta!
💸 205 000 Kr

Fördelar

Trygga & förmånliga lån
Låna till exempelvis renovering, båt eller pool
Samla lån & krediter

➔ Lånochspar

Vanlig kreditsituation:
Kreditbelopp 220 000 kr, rörlig årsränta per 2022-12-15 4,11 %, återbetalningstid 12 år, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 0 kr/månad, premie låneskyddsförsäkring 180 kr/månad, effektiv ränta 4,24 %.
Lån och Spar

Lösa skulder

Ett smart drag är att ta ett större lån från Lån och Spar och använda det som ett hopbakslån för att lösa dina smålån och krediter. Tänk på att de tillämpar lösenkrav, vilket betyder att de ser till att hela eller delar av lånet används för att lösa skulder.

Billån

Genom att använda bilen som pant kan Lån och Spar erbjuda billiga billån till sina kunder.

Lån utan säkerhet

Blancolån är lån utan säkerhet och pengarna kan användas till det du behöver.

Medlåntagare

För lån över 350 000 kronor krävs en medlåntagare.

Standarduppgifter som sysselsättning, civilstånd, boendeform och ifall du har en medsökande anges i det digitala låneformuläret.

På hemsidan finns en låneindikator med vilket man kan räkna ut hur mycket det finns möjlighet att låna hos Lån & Spar Bank innan du skickar in ansökan.  Svar på låneansökan lämnas direkt på skärmen.

Räntegaranti på lån

Alla lån omfattas av en räntegaranti som innebär att man kan vara helt säker på att ha det bästa lånet som kan erbjudas på marknaden. Om man skulle bli erbjuden ett bättre lån från en annan bank eller kreditgivare kommer Lån och Spar genast ge samma villkor samt ytterligare 0,1 % i ränterabatt.

Så ansöker man om lån

Lån & Spar Bank erbjuder blancolån på maximalt 500 000 kronor men det krävs en fast anställning och årsinkomst över 250 000 kronor. Det får inte ha tagits fler än 5 kreditupplysningar under de senaste 12 månaderna. För lån 350 000 kronor behövs en medsökande.

Blancolånet från Lån och Spar är ett privatlån med individuell ränta som kan användas för att finansiera exempelvis ett bilköp eller en renovering. Många av bankens kunder använder lånet till att samla andra lån och krediter för att sänka sina lånekostnader.

Banken har hjälp många kunder att sänka sina lånekostnader genom att betala av dyra och dåliga lån.

Det är ganska stränga krav för att bli beviljad ett lån. Betalningsanmärkningar accepteras inte och privatekonomin måste vara i god ordning.

Ansökan sker via hemsidan och genom att låna med Bank ID eller Mobilt Bank ID behöver man bara slå in koden för att skriva under avtalet. Mer exakt information om när utbetalning till ditt bankkonto i Lån & Spar Bank sker saknas på hemsidan. Räntan är rörlig och fastställs individuellt.

Medlemslån M Sverige

För den som är medlem i M Sverige och kanske funderar på att köpa bil, MC eller påbörja ett annat projekt går det att få medlemsränta i Lån och Spar Bank.

Medlemslån innebär 0,50 procentenheter i ränterabatt hos Lån & Spar Bank.

Om Lån och spar Bank

Lån & Spar Bank är en digital bank på nätet som erbjuder enkla och bra banktjänster inom lån, kreditkort och sparkonto. Lån & Spar Bank är en dansk bank grundad 1880 som finns etablerad i Sverige sedan 2006. De har en lång historia som folkrörelsebank och är även noterade på Köpenhamnsbörsen. Största ägare är de danska fackförbunden.

Kontakt

Det är lätt att få svar på frågor via live chat under kontorstid 09–17. På hemsidan finns svar på de vanligaste frågorna. I FAQ-sektionen går det att söka och finna svar på de flesta frågor.

Lån och Spar på Facebook

M Sverige: Medlemsrabatt hos Lån och Spar

Samla lån och spara pengar hos Lån & Spar Bank

Frågor och Svar

Vilka organisationer samarbetar med Lån och Spar Bank?

Sverige samarbetar de med M Sverige (Sveriges största konsumentorganisationer för bilister och trafikanter).

Krävs det medlåntagare?

Ja, för större lån över 350 000 kronor krävs en medlåntagare.

Har Lån och Spar inkomstkrav?

Ja, den lägsta årsinkomsten för att kunna ansöka om lån hos Lån och Spar är 250 000 kronor.

Försämrar kreditupplysningar chansen till lån?

Ja, det ska inte ha gjorts fler än 5 kreditupplysningar under 12 månader för att kunna bli beviljad lån.

Hur stor är medlemsrabatten?

Medlemsrabatten i Lån och Spar Bank är 0,5 %

Hur fort betalar lån och spar bank ut?

När du tar ett lån hos Lån & Spar Bank ska du normalt sett ha pengarna på kontot samma dag som du ansöker, eller senast inom en bankdag.

Vilken ränta har Lån och Spar?

Lån utan säkerhet har en rörlig ränta som följer riksbankens styrränta och räntan som sätts på marknaden. Räntan beror på kundens enskilda betalningsförmåga som bedöms baserat på en kreditupplysning som tas i samband med ansökan.

Hur ansöker man om lån?

Det är enkelt att ansöka om lån med bank id hos Lån & Spar Bank. Ansökningsprocessen enkel och smidig det är bara att fylla i vilket belopp som önskas och hu länge det ska betalas tillbaks på.