Lån med låg ränta + låna utan säkerhet

Bra lån med låg ränta

Kanonbra lån med låg ränta finns här.  Vi har sorterat fram de långivare som erbjuder enkla lån med snabb utbetalning.

 • Ingen säkerhet
 • Jämförda lån
 • Ta lån med låg ränta

Det går enkelt att få ett lån men de snabbaste lånet ska även ha en låg ränta och i övrigt bra villkor.

Bank Max Tid Fr.
bynk 300 000 3-12 år 3,95 % bynk
Svea Ekonomi 400 000 2-15 år 7,15 % Svea Ekonomi
Santander 350 000 1 – 12 år 3,95 – 12,95 % Santander
Bank Norwegian 600 000 1-15 år 6,99 % Bank Norwegian
Marginalen Bank 350 000 2-12 år 3,50 % Marginalen
Sevenday 500 000 1-12 år 3,45 % Sevenday

Bättre lån

 • Låg ränta
 • Ingen uppläggningsavgift
 • Ingen aviavgift
 • Valfri återbetalningstid
 • Lånet kan lösas i förtid utan kostnad

Bättre lån

På Långuide.se har vi samlat de bästa långivarna för privatlån utan säkerhet. Det finns många erbjudanden om att låna pengar snabbt.

Det är lätt att skicka in en ansökan och bli beviljad ett bra lån med låg ränta online. Men det snabbast är inte alltid det bästa lånet som går att få.

Det gäller att stanna upp en sekund och se till att villkoren är så bra som möjligt innan avtalet skrivs under. Och det är mer än bara räntan som avgör vilken lösning som är bäst.

Att kunna lösa lånet i förtid utan extra kostnader kanske inte verkar så viktigt när pengar går att få in på kontot med ett snabbt klick.

Det kan dock vara värdefullt längre fram om oväntade händelser förbättrar privatekonomin så att lånet kan betalas tillbaks i förtid.

Ansökningsavgifter och andra avgifter är samma för alla kunder. Räntan sätts däremot individuellt och beror på kundens ekonomiska situation (svar på vilken ränta som erbjuds går först att få efter att en ansökan om lån skickats in).

Den som har en ordnad ekonomi (inga betalningsanmärkningar) kan ganska enkelt få ett billigt lån med låg ränta på nätet. Virtuella banker och lånemäklare som bara finns på internet kan ofta erbjuda fördelaktigare villkor eftersom de inte har några kontor som kostar pengar.

Lån med låg ränta

För den som har lån och krediter på flera ställen är det en god idé att fundera på att lägga om och lösa lån med ett nytt lån från en billigare bank.

Istället för att ha flera mindre lån från olika långivare lönar det sig ofta att samla lån hos samma bank/kreditinstitut.

Att låna pengar från flera olika håll är både dyrt och krångligt

Att betala tillbaks dyra skulder är för alla skuldsatta ett första steg en bättre privatekonomi. Genom att samla eller lägga om lån går det att enkelt bli av med dåliga lån och få mer pengar över i plånboken.

Att lägga om skulder innebär att en ny långivare beviljar ett nytt lån till lägre ränta. Detta kan helt eller delvis används för att betala tillbaks andra skulder, kreditköp och kreditkort.

En ny avbetalningsplan läggs upp där det nya lånet amorteras från ett upp till femton år. Längre amorteringstid ger lägre månadskostnad.

Det finns flera fördelar med att lägga om lån och samla alla krediter i ett nytt lån med låg ränta. Det blir till exempel bara en räkning i månaden att hålla rätt på.

Den nya låntagaren tar hand om att lösa alla gamla lån utan extra kostnader.

Att ta lägga om lån är lönsamt för de flesta. Men det gäller att informera sig om alla kostnader som en ny långivare tar ut.

Vilken kundservice som erbjuds och om det eventuellt går att få bättre villkor om lånet tecknas med en medlåntagare.

Bra lån utan UC

Låg ränta på lån

Den viktigaste faktorn för att en bank eller annan kreditgivare ska godkänna en ansökan om lån utan säkerhet är att det finns en regelbunden inkomstkälla. Det måste finnas en lön, pension eller annan inkomst som regelbundet betalas ut.

Detta för att en bedömning om kundens framtida betalningsförmåga ska kunna göras. Hur stor inkomsten är avgör vilket belopp och vilken ränta som kan erbjudas.

Den som är gift, har fast anställning och har bott på samma adress i minst två år kommer att ha lättare att få ett bra lån med en låg ränta.

De flesta kreditgivare hämtar uppgifter från från centrala register (t.ex. Upplysningscentralen). Vissa mindre långivare gör egna bedömningar av kunder.

De kan erbjuda lån utan kreditupplysning vilket innebär att information om låneansökningen inte lämnas ut.

Långivare gör en kreditbedömning baserat på lånets storlek, kredithistorik (tidigare lån) och kreditvärdering. Kreditbetyget avgör hur stort lån som kan godkännas och är avgörande för om banken kommer att låna ut pengar.

Lån till bäst ränta

Lån till bäst ränta

Låg ränta på lån är nyckeln till en bättre privatekonomi. Räntan är priset vi betalar för pengar, en låg ränta innebär alltså ett lägre pris för att låna pengar.

I ett låneavtal är det två faktorer som avgör vilken månadskostnaden blir. Det som avgör är bland annat hur vi väljer att amortera lånet och hur låg ränta vi får låna pengar till.

Att räntorna är låga beror på en låg global räntenivå och den låga svenska inflationen.

Ett lån med en lång amorteringstid (återbetalningstid) ger en lägre kostnad per månad än ett lån som ska betalas tillbaka fortare.

Detta innebär dock inte att ett långt lån är billigare, den totala kostnaden blir högre eftersom räntan betalas under en längre tid.

Räntan på ett vanligt blancolån är vanligen rörlig, det innebär att den påverkas direkt när Riksbanken fattar beslut om ändringar i reporäntan.

Det finns flera kreditinstitut som erbjuder lån online med lång amorteringstid och låg ränta.

Förutom ränta och amortering kan det vara värt att tänka på att de samlade aviavgifterna (ofta 20 – 40 kr per månad), ansökningsavgift och andra avgifter kan tillkomma och tillsammans bli en betydande kostnad för ett lån som ska betalas tillbaks under många år.

Fördelar med låg ränta

Låg inflation = låg ränta

Ett lån som går att ansöka om snabbt och som har låg ränta är lockande för de flesta låntagare eftersom det kan göra skillnaden mellan en överkomlig månadskostnad och en som på sikt riskerar att få privatekonomin att gå över styr.

Ett lån med låg ränta kan användas för att lägga om dyra lån vilket kan ge pengar över till ett nytt lån för att till exempel köpa en finare, trevligare och mer tillförlitlig bil än vad som ursprungligen var planerat att köpa.

Det är möjligt att hitta  bra lån med låg ränta på flera sätt. Många banker och andra långivare annonserar i dagstidningar om sina låneerbjudanden.

Det är dock värt att notera att ett lån som marknadsförs på dyr annonsplats kan vara dyrare än lån som inte gör så mycket väsen av sig – någonstans måste ju reklamen betalas.

Förutom i lokaltidningen kan erbjudanden om bra lån med låg ränta hittas genom en enkel sökning på Internet. Många webbplatser som till den du hamnat på just nu erbjuder information om de bästa och mest fördelaktiga låneerbjudandena.

Lån med låg ränta

lån med låg ränta

Oavsett om du behöver finansiera ett inköp, betala en oväntad utgift eller baka ihop dyra lån bör målsättningen med ett nytt lån vara att räntan ska vara den lägsta tänkbara.

Det finns många enkla lån som går att ansöka om online med svar direkt på skärmen, de kräver ingen säkerhet och lånebeloppen är valfria från några tusen kronor upp till en halv miljon.

Med en hyfsad inkomst och ordnad privatekonomi är sannolikheten god för att få godkänt på en ansökan hos långivare med de lägsta räntorna.

Den som har betalningsanmärkningar eller dåligt kreditbetyg får inte ett bra lån med låg ränta. För att kompensera sig för risken för kreditförluster tar de långivare som specialiserar sig på kunder med en besvärlig privatekonomi ut en högre ränta.

Räntan på privatlån utan säkerhet är vanligen högre än ett lån mot säkerhet i exempel en bil eller fastighet.

Eftersom priset på lånet beror på kundens kreditvärdighet, har den som har en hög kreditpoäng lätt att hitta ett lån med låg effektiv ränta. Skuldkvoten, alltså relationen mellan skuld och inkomst är också en faktor som påverkar chansen för godkännanden av lånet, vilket belopp som kan lånas ut och till vilken ränta.

Bra lågräntelån

Långivare som är kända för att erbjuda lån med låg ränta kan erbjuda bäst lån till låntagare med höga kreditpoäng och stabila inkomster. Det lönar sig alltid att jämföra priser som du hittar på nätet med de som erbjuds av den egna banken.

Även låntagare med genomsnittlig inkomst kan hitta många alternativ. Räntan kan dock bli några procent högre än de lägst utannonserade räntesatserna.

Vissa långivare tar fler faktorer med i sitt beslutsunderlag. Det kan vara antal år på samma arbetsplats, stabil boende situation och givetvis möjligheten att tjäna pengar på lånet.

För den som nyligen fått ett nytt jobb, har flyttat ofta eller har andra saker i bagaget som långivare inte gillar är det lättare att hitta ett lån med hjälp av en medlåntagare som lovar att ta ansvar för lånet om det inte betalas enligt avtal.

Tänk på att han eller hon kommer att få ditt lån på halsen om det missköts.

Priset på pengar hos alternativa långivare är betydligt högre än lånen med lägsta tänkbara ränta. Det är inte ovanligt med räntenivåer kring 15 %.

Snabbt lån med lägst ränta?

Snabbt lån med lägst ränta

För att en låneansökan med svar direkt på skärmen ska kunna behandlas krävs ett personnummer kopplat till en e-legitimation.

Att ansöka om lån med bank-id är den vanligaste metoden för att en ansökan ska kunna behandlas automatiskt med ett snabbt svar.

Efter att identifiering med e-legitimation väljs önskat lånebelopp och återbetalningstid. Återbetalningstiden är ofta från 2 – 14 år men det finns även årslån med låg ränta.

Tänk på att ju längre du betalar tillbaka ditt lån, desto högre blir den samlade kostnaden för räntebetalningar.

Genom att bara låna tillräckligt mycket blir månadskostnaden och därmed huvudvärken mindre varje gång låneavin dimper ner i brevlådan.

Lägst tänkbara ränta på lån

Om inte de erbjudna räntorna på ett bra lån med låg ränta utan säkerhet är tillräckligt låga finns det bara ett sätt att pressa ner räntan ytterligare – erbjud en säkerhet.

Fastighets- och bostadsrättspriserna har stigit under många år vilket gjort det populärt att istället för att låna utan säkerhet ta ut ett pantbrev i fastigheten och med hjälp av det höja sitt bostadslån.

Lån med bostad som säkerhet är den billigaste finansiering som privatpersoner har tillgång till men de är inte några snabblån utan tar tid och kräver ofta ett besök på banken.

Lån utan ränta

När vi lånar mindre belopp från någon vi känner är det ofta lån utan ränta men det går faktiskt att låna utan ränta även från företag på lånemarknaden.

Det första lånet kan vara räntefritt för nya kunder men det handlar oftast om mindre belopp på några tusen kronor med kort återbetalningstid.

Att lägga lite surftid på att hitta ett lån med låg ränta är väl investerad tid. Det är härligt att se när pengarna snabbt trillar in på kontot.

Men återbetalningen är en utdragen process som redan på förväg bör göras till ett så litet bekymmer som möjligt. Det är därför smart att spendera lite tid på att hitta ett bra lån med låg ränta.

Bankernas räntor på privatlån

Handelsbanken: Räntan är rörlig, f n 5,60 %. Effektiv ränta f n 6,01 %.

Swedbank: Exempelränta 5.23% (Effektiv ränta: 5.49%)

ICA Banken: Exempelränta 5,55 % (effektiv ränta på 5,69 %)

Källa: Bankernas hemsidor

Bästa lånet

Bästa lånet

Bästa lånet är det som kostar minst. Om du funderar på att göra ett stort inköp eller samla alla skulder kan ett internetlån vara ett bra alternativ.

Men hur går det att hitta det bästa lånet och vilka metoder är mest effektiva i sökandet efter det billigaste sättet att låna pengar?

Oavsett om pengarna behövs för ett inköp eller för att betala av på lån är blankolån eller privatlån den mest populära låneformen.

Men med hundratals låneerbjudanden och ett brett utbud av räntor och avtalsvillkor kan det vara knepigt att hitta bäst lånelösning.

Ett lån hos fel långivare kan sluta med många tusen kronor i onödiga kostnader den dagen allt räknas samman och lånet är betalt.

Hur mycket går det att låna?

För den med normala inkomster brukar det inte vara några problem att få ett lån på upp till 200 000 kronor. För den som har en högre lön erbjuder vissa långivare lån på upp till 500 000 kronor.

Att få godkänt på en låneansökan går ofta mycket fort. Med ansökan på nätet ges svar direkt på lån och för den som kan skriva under lånet med bank id kan det vara klart för utbetalning redan samma dag. De flesta långivare sätter in pengar på kontot inom några dagar.


Hur länge ska lånet återbetalas?

De flesta lån utan säkerhet har ofta en lång återbetalningstid från två till 12 år. Om pengarna kan betalas tillbaks på kortare tid går det att få ett årslån hos vissa långivare.

Genom att dela upp återbetalningen över en längre period blir månadsbetalningarna lägre men genom att räntan betalas under en längre tid blir den totala lånekostnaden högre.

Var går det att få ett lån?

Banker, hypoteksinstitut och lånemäklare är några av de långivare som kan erbjuda bra lån till konkurrenskraftiga priser, särskilt för den som har ett bra kreditbetyg.

Många butiker erbjuder lån utan ränta vid avbetalningsköp. Det gäller dock att passa upp. Om en inbetalning görs för sent kan lånet snabbt omvandlas till en dyr kredit.

Vad behöver jag undvika?

Seriösa långivare erbjuder ofta möjligheten att lösa lånet i förtid. Detta är viktigt eftersom du inte vet på förhand om du kommer att vilja betala tillbaka lånet snabbare. Det gäller därför att undvika lån med höga kostnader för förtida inlösen.

Vilken ränta får jag?

Ditt kreditbetyg är avgörande för att få det bästa lånet och du bör göra allt som du kan för att förbättra det.

De låneräntor som långivare annonserar om är exempelräntor och inte nödvändigtvis de samma som de kommer att erbjuda just dig.

De lägsta räntorna är normalt bara tillgängliga för ett ytterst fåtal kunder med väldigt hög kreditvärdighet.

Andra med inte så bra kredithistorik mer instabil sysselsättning eller lägre lön får sämre villkor.

Genom att jämföra personliga lån kan det gå att se hur stora skillnaderna. Acceptera därför aldrig det första bästa låneerbjudandet som du får.

Är ett privatlån en bra lösning?

Om du inte har tillgång till kontanter för att göra ett köp eller betala ner skuld på egen hand kan ofta ett vanligt privatlån vara den bästa lösningen.

Privatlån är lån utan säkerhet som kan användas för alla tänkbara behov och situationer.

Konsumenter med bra kreditvärdighet kan låna till en ränta mellan 4 och 10 % vilket är betydligt lägre än kreditkorts räntor och ett konkurrenskraftigt alternativ till andra metoder för finansiering.

Privatlån kan göra det lättare att finansiera renovering, köp av en bil eller för att täcka upp oväntade utgifter.

Alternativa lånemöjligheter

Det bästa lånet kan i vissa fall finnas hos helt nya lånekanaler. P2P eller person-person är lån mellan privatpersoner. Genom att lägga in sitt lånebehov på en marknadsplats för p2p lån går det kostnadsfritt att se vilka räntor andra personer är villiga att låna ut pengar till.

Hur påverkas mitt kreditbetyg?

Kreditbetyget påverkas endast negativt om lånet missköts. En låntagare som betalar ner skulden enligt plan kan få en förbättrad kreditvärdighet trots att de har ett utestående lån.

Detta inträffar eftersom det vid en kreditupplysning framgår hur mycket av beviljade krediter som har betalats av. Detta sänker procentandelen av de tillgängliga krediter som används.

Om lånet inte betalas i tid kan det sägas upp och i förlängningen leda till en betalningsanmärkning.

Bäst lån vid dålig kreditvärdighet

Den som har slarvat med betalningarna under de senaste 3 åren kan inte räkna med att få ett bra lån men det går ändå att hitta det bästa lånet givet förutsättningarna.

Grundkravet för att överhuvudtaget kunna få låna pengar är att det inte finns något skuldsaldo hos kronofogden.

Om alla skulder är betalda går det att få ett lån trots betalningsanmärkning eller med svag kreditvärdighet.

Bästa lånet, vad bör det erbjuda?

 • Låga räntor och konkurrenskraftiga erbjudanden
 • Räntor som är bättre än kreditkort
 • Kan användas för att finansiera alla behov och kostnader
 • Lätt och enkel ansökan med svar direkt
 • Lån utan säkerhet
 • Utbetalning av pengar snabbt – inom 1-5 arbetsdagar

Kan jag få ett bättre lån?

Kan jag få ett bättre lån?

Det kan definitivt vara värt att sätta press på den egna banken.

Banker är angelägna om att du ska samla alla dina affärer. Om en kund börjar göra affärer på andra håll finns risken att han eller hon flyttar även andra bankprodukter.

Genom att påpeka det för den egna banken kan det gå att få ner priset. Men om det inte går finns antagligen det bästa lånet någon annanstans.

Slutligen: behöver du verkligen ett lån?

Detta är den viktigaste frågan. Rannsaka dig själv. Är det helt nödvändigt att låna och kommer du att klara av betalningarna även om räntan på lånet går upp?

Om lånet är till för att köpa en ny bil, åka på semester och det inte är nödvändigt just idag kan det vara bättre att spara pengar och göra ditt bästa lån till ett lån från dig själv.

Lästips

Anledningar till den låga räntan

Europaräntor: ECB sänker räntan till historiskt låg nivå