Låna av privatpersoner. Förmedling av lån (p2p)

Låna av privatpersonerLåna av privatpersoner genom p2p nätverk är den senaste flugan. Oavsett om det går att få ett lån ganska enkelt upplever många det ändå som stressande att fylla i en ansökan och utsätta sig för granskning och bedömning av en bank. Så om du behöver ett lån vart kan du vända dig förutom till banken? Du går helt enkelt dit banken får sina pengar från; människor som har extra pengar över och vill få en anständig avkastning på det i utbyte mot att låta banken få använda dessa pengar för att tjäna pengar på under den tid de innehar dem.

Banken är bara en mellanhand. Den samlar in pengar från människor som har över och lånar ut till människor som behöver det. En mellanhand lägger alltid till kostnader för en transaktion, så varför inte ta bort banken ur ekvationen och gå direkt till källan? Det är idag ganska lätt att låna pengar direkt från andra människor snarare än att gå genom banken.

Genom att låna pengar direkt från andra människor slipper du ett led som vill tjäna pengar på ditt lån och det är därför mer sannolikt att du kan få en bättre ränta. En annan fördel med att låna pengar direkt från andra människor är att det är en mycket mindre krångel! Du behöver inte gå igenom en lång ansökningsprocess som riskerar att avslås. När du lånar pengar direkt från andra människor ökar dina chanser att få lånet eftersom de människor som har pengar vill låna ut dem till dig så att de kan få avkastning på sina pengar genom ränta du betalar.
Så hur går det till att låna pengar direkt från andra människor?

Lendify LENDIFY: Förmedlar pengar mellan privatpersoner

Lån direkt från privatpersoner ger lägre ränta. Lendify förmedlar lån och sparande mellan 5000 kr – 350 000 kr. Ränta från 1.95%

Låna av privatpersoner med p2p lån

Först kan du vända dig till familjemedlemmar eller vänner, men de kanske inte har de pengar du behöver eller så vill de inte ställa upp med ett lån (ibland på goda grunder) då risken att förstöra relationer om saker och ting inte går som planerat upplevs som för stor. Med en ny internettjänst som kallas p2p (person till person lån) behöver du inte oroa sig för att försöka få pengar ur mamma och pappa eller din bästa vän.

Med ett p2p lån fyller du i en enkel ansökan online och kommer omedelbart att få människor från hela landet att delta i en budgivning för att finansiera lånet. Dessutom, eftersom det finns så många människor som bjuder på ditt lån, är chansen att kostnaden kommer att vara lägre än du kunde ha fått på banken.

Tänk på att noggrant läsa igenom villkoren som gäller för att låna av privatpersoner på en person till person lånewebbplats innan du registrerar dig eller ansöker om ett lån. Om du inte har allt för bråttom lönar det sig att låta lånet ligga ute för budgivning en längre tid eftersom det då hinner locka till sig fler intressenter som är villiga att sänka sina krav på återbetalningstid och ränta på lånet.