Monetti snabblån

Monetti
🎺 "Hur mycket behöver du låna?"
📈 39 %
📅 1 - 12 månader
💸 2 000 - 20 000 Kr
Villkor
📨 Inget inkomstkrav
👛 Start: Kr Avi: Kr
Accepterar anmärkning: Ja
🎂 Ålder: 18 år
➔ Monetti

Representativt exempel: Kontokredit med nominell bunden ränta 39%, uppläggningsavgift 350 kr, uttagsavgift 50 kr och administrationsavgift 15 kr. Lägsta månadsbelopp 250 kr. Prisexempel: Vid utnyttjad kredit på 15 000 kr i 12 månader, totalt att återbetala 21 032 kr (1 752 kr per månad). Effektiv årsränta: 53,2%.

Högkostnadskredit: Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

 15 juni 2021

Claes Bengtsson

Lån från monetti

Monetti

MONETTI: Hur mycket vill du låna?

✓ Lån kan beviljas förutsatt att det inte finns någon skuld hos kronofogden.

Monetti

Monetti snabblån

Monetti snabblån är ett av Sveriges populäraste lån för belopp upp till 20 000 kronor. De lämnar besked direkt på skärmen på ansökningar som skickas in på deras webbplats. Det är enkelt att ansöka om ett Monetti smslån online. Det är bara att lämna några enkla uppgifter i ett webbfomulär och skicka in ansökningen.

Krav för att få Monetti lån

  • Fyllt 18 år och folkbokförd i Sverige
  • Deklarerad inkomst
  • Ingen skuld hos Kronofogden
Större lån upp till 50 000 kronor? Prova Monettis systersajt Frogtail

När och hur betalas lånet ut?

Vid låneansökan vardagar innan klockan ett på dagen görs överföringen till bankkontot innan klockan fem på eftermiddagen samma dag. Vid ansökan efter klockan 13.00 sätts pengarna in på kontot följande bankdag.

Genom att använda flexibla lån går det att sänka månadskostnaderna för lån genom att det går att själv bestämma både lånebelopp och återbetalningstid. Lånet kan amorteras med upp till 12 delbetalningar under ett år.

Det går att skicka in låneansökningar till dygnet runt men utbetalningar görs bara under de ordinarie öppettiderna. Positivt med långivaren är att det är gratis att ansöka och att inga avgifter tillkommer.

Ansök om snabblånet med e-leg

Det går snabbast att få pengarna utbetalda genom att använda sig av en e-legitimation (BankID).

Ingen e-leg? Kopiera id-handling

Kunder som saknar e-legitimation kan behöva skicka in en kopia på id-kort, körkort eller pass genom att scanna id-handlingen och mejla den. Se till att bilden har en tillräckligt hög upplösning för att undvika krångel. Det går även att använda en digitalkamera.
Snabbt besked monetti

Monetti ger snabbt besked på lån

Efter att ansökan skickats in kommer ett besked via SMS som talar om när pengarna kommer in på bankkontot.

Vad är Monetti snabblån?

Ett Monetti snabblån är ett litet lån som kan användas för tillfälliga behov.

Dessa lån är på små belopp med en kort återbetalningstid, ibland bara några veckor. Smslån är lån utan säkerhet som bäst används för att täcka tillfälliga kontantbehov.

Om bilen oväntat går sönder kan lånet hjälpa till att finansiera bilreparationen. Ett snabblån är i detta fall ett av de snabbaste sätten att täcka en nödutgift.

Den största skillnaden mellan smslån och andra lån som finns på marknaden för konsumentlån är den korta återbetalningstiden.

Idealiskt överensstämmer lånets återbetalning med nästa lön och kallas därför ibland för lönelån. I allmänhet fungerar ett lönelån som en finansiell bro till nästa lön och återbetalas vid nästa lönecheck.

Till följd av den korta återbetalningstiden har avlöningslån en låg kreditgräns och en relativt hög effektiv ränta.

När går det att använda lånet?

Monetti snabblån är bäst lämpade för nödsituationer (som exemplet med bilreparationen ovan).

Det går givetvis att använda snabblån för andra situationer, förutsatt att du vet att du kommer att få pengar att betala tillbaka lånet när du får din nästa lön.

Så, om du behöver pengar genast för att reda ut ett problem och inte kan vänta på lön från arbetsgivare, studiemedel eller bidrag, då går det att få en tillfällig ekonomisk respit med ett litet lån till lönen.

Det är dock inte tillrådligt att ansöka om avlöningslån för saker som är onödiga. Den här typen av mikrolån ska endast användas i en nödsituation eller när det är absolut nödvändigt.

Hur mycket kostar Monetti lånet?

Även om snabblån är kända för att ge ekonomisk hjälp vid en tidpunkt när det kanske inte finns någon annanstans att vända sig till, är dessa kortsiktiga lån dyra.

Exempel kostnader

Lån: 3000 kronor i en månad kostar 516 kr (varav avdragsgill ränta 121kr)

Lån: 5 000 kronor i 3 månader kostar 1303 kr (varav avdragsgill ränta 818kr)

Förutom ränta utgår en uppläggningsavgift på 350 kronor (vid första lånet 175 kronor) samt en aviavgift om 15 kronor.

Den effektiva räntan blir hög när den räknas om per år men den totala kostnaden för lånet kan ändå vara rimlig om det hjälper till att lösa en knepig situation.

Vad gör Monetti unikt jämfört med andra långivare?

Monetti unikt lån

Monetti erbjuder olika alternativ av kortfristiga lån som ger låntagarna ytterligare fördelar över många andra erbjudanden på marknaden.

De är en ansvarig långivare som erbjuder lån med flera återbetalningsalternativ och är ett bra alternativ för den som behöver ett snabbt lån. De lån som erbjuds har en mycket tydlig prissättning och flexibla återbetalningsalternativ.

På detta sätt kan konsumenten till fullo förstå lånet och anpassa det till din personliga situation.

På hemsidan erbjuds omedelbar tillgång till ett lån med snabb utbetalning och du kan välja exakt så mycket du behöver och få kontanter på kontot redan samma dag (med undantag för helgdagar).

På Monettis webbplats väljer låntagaren själv i hur många omgångar lånet ska återbetalas efter kundens nuvarande ekonomiska situation.

Därför behöver ingen oroa sig över att behöva betala hela lånet i en klumpsumma efter en kort tid. När din ansökan har godkänts, skickas ett SMS med besked om utbetalning redan inom några minuter.

Monetti är ett bra alternativ för smslån, de erbjuder en bra lösning för att kortsiktiga kontantbehov som är helt anpassad efter kundens behov.

Om Monetti

Företaget har funnits på den svenska marknaden sedan 2006 och har som vision att leverera enkla och vardagsnära tjänster till alla konsumenter med behov som inte de traditionella bankerna kan tillgodose.

Med en lång erfarenhet och kunskap av långivning kan Monetti erbjuda små lån till bättre villkor än de flesta andra långivare. Tack vare Monetti har gjort konsumentmarknaden för snabblån blivit mer kundvänlig.

Låntagare vill ha flexibla och smidiga lån vilket är vad företaget erbjuder som en lösning på tillfälliga ekonomiska behov.

Monetti följer en värdegrund förankrad i rättvisa, ärlighet och öppenhet i sin kärnverksamhet och lånen är utformade på det mest flexibla och okomplicerade sätt som det är möjligt.

Faror med Monetti snabblån?

Det är relativt enkelt att få godkännande på ett Monetti snabblån men det gäller som med alla små lån med kort avbetalningstid att se till att det betalas tillbaks.

Det kan vara frestande att förlänga lånet eller ta ett nytt när det är dags att betala tillbaks men det kan leda in på en farlig väg.

En del konsumenter ansöker om lån från andra företag för att betala tillbaks det första.

Detta leder till att skulderna kommer att börja växa mycket snabbt.

Konsumenten hamnar i en ond cirkel av skulder som kommer att vara nästan omöjliga att bli av med.

Om inte lånet betalas tillbaks i tid kan det i förlängningen hamna för indrivning genom kronofogden vilket förstör kreditvärdigheten gör det svårt att få ett lån i framtiden.

Kundtjänst öppettider

Måndag – fredag 08:00 – 18:00

Lördag 10:00 – 15:00

Söndag och helgdag 10:00 – 15:0

Kundtjänst telefon: 08- 588 581 00

E-post: [email protected]