Nödlån – lån för desperata behov av pengar

19 juni 2024

Låna pengar akut

Behöver du ett nödlån?

Ta nödlån bara om du vet att du kan betala tillbaks det när du får lön nästa gång.

Det är bara att inse att ekonomiska nödsituationer ibland är helt oundvikliga.

När du plötsligt konfronteras med en utgift du måste klara av och behöver pengar snabbt och utan krångel kan ett akutlån vara det enda sättet att få näsan över vattenytan och klara ett tillfälligt problem tills din nästa lön kommer in på kontot.

Visst kan ett akutlån vara dyra men ärligt talat, vem skulle låna ut pengar lika fort annars?

Nödlån

Du behöver bara göra en snabb ansökan om ett direktlån för att få pengarna på ditt konto och så har du löst problem för stunden. Här är de vanligaste bolagen som ger ut akutlån;

Plötsligt händer det som inte får och givetvis står man där utan en krona på fickan. Oturen kan drabba vem som helst och slumpens skördar är som bekant inte jämt fördelade. Det kan verka som om allt elände kommer i ett slag och läget är hopplöst.

När det behövs akut hjälp med pengar och ingen annan ställer upp är det tur att det finns platser där det går att låna pengar och fylla på kassan när som helst. Många önskar att det fanns en källa att vända sig till för akuta lån och som tur är finns det.

Visst kostar den här typen av service men det kan det vara värt om det är en engångshändelse.  Med hjälp av ett akut lån går det att få pengar på kontot nästan omgående. Är man i behov av pengar akut och önskar ansöka om akuta lån finns långivarna här på Långuide.se

Om du lånar pengar akut bör du betala tillbaks när du får din nästa lön. Detta är en nödlösning och det kan bli dyrt om inte lånet betalas tillbaks enligt överenskommet.

Den vanligaste återbetalningstiden är 30 dagar men det finns även sms lån som skall betalas fortare eller som har en längre återbetalningstid.

Det finns dussintals webbplatser som erbjuder akutlån och Långuide.se är ett av de bästa platserna för att jämföra priser på snabblån och akutlån. Allt du behöver göra är att spara den här sidan som ett bokmärke så kommer du alltid att ha snabb tillgång till alla de bästa snabblånen och du slipper leta efter de akuta lånen som motsvarar det behov du har.

Jämför lån akutlån - desperat kortsiktigt lånebehov

Trustpilot Minbelopp Maxbelopp Ränta från Ränta till Utbetalning Startavgift Aviavgift Upplysning
Låna pengar enklare 4.5 10 000 75 000 19,95 19,95 Utbetalning samma dag som ansökan beviljas 475 25 Bisnode (Dun & Bradstreet Credit AB)
Avgiftsfritt - 20 000 150 000 29 29 Lånet betalas ut inom 24h 0 0 Dun-Bradstreet
Reduce 4.7 1 000 50 000 7,9 25,9 Före kl. 13:30 samma dag 195 19
Högst beviljandegrad 3.8 1 000 50 000 40,5 40,5 Direktutbetalning till de fyra storbankerna. 0 0 Creditsafe Högkostnadskredit
Direktutbetalning 4.9 10 000 600 000 2,9 26 Direktutbetalning – du slipper vänta 0 0 UC

Krav för akutlån

Några förutsättningar måste vara uppfyllda för att ett akutlån ska kunna betalas ut direkt. Om något av kraven inte uppfylls innebär det att ansökan övergår till en manuell handläggare. Då krävs det svar på frågor för att lånet ska beviljas.

Grundläggande krav för akutlån;

  • Minst 18 år gammal
  • Folkbokförd i Sverige
  • Deklarerad inkomst (ej krav på fast jobb)
  • Minst 6 månader gammal betalningsanmärkning
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
  • Svensk BankID

Akutlån kan ha olika villkor, det kan vara åldersgräns och krav på inkomst som skiljer. Du kan bara låna en liten slant, högst några tusen.

Akut betyder snabbt och det är i den kategorin vi hittar de här lånen. Genom att söka om ett snabblån akut kan vi få loss pengar direkt. Det innebär att vi får tillgång till en kanal som erbjuder utbetalningar av sms lån dygnet runt.

De mest krävande akutlånen som går att få när som helst och erbjuder högsta servicegrad har naturligtvis ett högre pris. Dyra snabblån måste enligt lag marknadsföras som en högkostnadskredit och kunden måste vara införstådd med den höga kostnaden.

Desperat behov av pengar

Akut betyder snabbt och om du är i desperat behov av pengar är det i den kategorin vi hittar de här lånen. Genom att söka snabblån kan vi få loss pengar direkt. Det innebär att vi får tillgång till en kanal som erbjuder utbetalningar av sms lån dygnet runt.

De mest krävande akutlånen som går att få när som helst och erbjuder högsta servicegrad har naturligtvis ett högre pris. Dyra snabblån måste enligt lag marknadsföras som högkostnadskrediter och kunden måste vara införstådd med den höga kostnaden.

Akutlån utan UC

Det kan vara pinsamt att hamna i en sits där man behöver låna akut. Men det går att undvika att akutlånet dyker upp på en kreditupplysning från UC. Det kan vara jobbigt att söka ett akut lån och många konsumenter föredrar därför att låna pengar utan UC så att det går att låna anonymt och utan att banken får reda på det.

Många konsumenter är tacksamma om en ansökan kan hanteras diskret. Genom att göra en mjuk kreditupplysning som inte registreras går det att undvika att akutlånet dyker upp på en framtida kreditupplysning.

Akutlån med dålig kreditvärdighet

Det är snarare regel än undantag att personer som söker akutlån har en sämre kreditvärdighet. Det är logiskt att vilja låna med dålig kreditvärdighet hos kunder som efterfrågar akutlån i annat fall skulle inte det akuta behovet av pengar uppstå.

Långivare som erbjuder akutlån (snabblån med högsta servicenivå) vet av erfarenhet att de kunder som lockas av tjänsten ofta har en dålig kreditvärdighet. Det är därför ofta inte något problem att få ett akut lån med dålig kreditvärdighet.

Akutlån med betalningsanmärkning

Akutlån trots kronofogden

Betalningsanmärkning är snarare regel än undantag när det handlar om akutlån. De flesta kunder som behöver låna akut har redan en eller flera anmärkningar. Därför att lån trots betalningsanmärkningar är vanliga och inte något att oroa sig för.

Även om eller kanske just därför att du har en anmärkning kan man råka ut för en akut penningknipa. Det bör dock noteras att en betalningsanmärkning inte får vara yngre än 6 månader för att få akutlån trots kronofogden.

Akutlån på helgen

Det går även att få helglån och till och med låna på röda dagar när all annan verksamhet har klappat igen.

För att få akut utbetalning på helgen och pengar utbetalda till ditt konto dygnet runt, så måste du och kreditgivaren till att börja med ha samma bank. Det är bara om ni är kunder i samma bank som det kan göras en direktöverföring av ett lån. Om ni inte har samma bank kommer pengarna inte att komma in på kontot förrän nästa bankdag.

Direktutbetalning av akutlån på helgen

Direktutbetalning Swedbank

Direktutbetalning Nordea

Förskottslån

En fördel med att ta ett lån som ett förskottslån är att att man har möjlighet att få det utan att en kreditupplysning tas. Detta är en fantastisk funktion för dem som inte har en bra kreditvärdering. Dessa lån är lätt tillgängliga på internet vilket förstås är en bekväm tillgång för folket.

Du behöver bara surfa in på webben, logga in på hemsidan och detaljerna kommer att blinka på skärmen. Registrera all viktig information som begärs och få resultatet på några minuter.

Så med de otroliga fördelarna av kontanter och elektronisk finansiering, är dessa lån ett av de perfekta lösningar som finns på marknaden för att underlätta i ekonomiskt svåra tider.

Desperat lån

Det finns inte många lån med låg ränta för den som har en låg lön eller dåligt kredit kreditbetyg och behöver ett desperat lån. Som tur är finns det alternativa långivare som kan erbjuda lån baserade på “individuella förutsättningar”.

Det finns definitivt många enkla akutlån men en tumregel är att enklare är dyrare. Snabblån bör endast användas som en sista utväg. Istället bör den som har en skakig kreditvärdighet vända sig till långivare som ligger i skiktet mellan billiga banklån och dyra snabblån.

De kan erbjuda acceptabla villkor och även få akutlån på något större belopp (upp till 50 000 kronor).

Grundkrav för att få låna pengar

– 18 år
– Svensk medborgare eller permanent uppehållstillstånd
– Bankkonto

Låna pengar akut med skulder

Om du har skulder och behöver ett förskott på lönen går det att ta ett akut lån med skulder.

När du nu har bestämt dig för hur mycket pengar du behöver låna och har kollat upp vilka villkor som krävs och vilka du själv uppfyller är det dags att göra din ansökan.

Att ansöka om akutlån är en enkel sak. Du måste ha dina personliga uppgifter redo innan du ansöker och ett kontonummer till vilket pengarna kan sättas in om du blir beviljad ett lån. Om du inte är säker på vilken information som du behöver kan du lätt hitta svar på dina frågor under sektionen “frågor och svar” på långivarens hemsida.

Efter att du skickat in din ansökan får du ofta svar redan efter några minuter. Detta är bra eftersom du slipper vänta och oroa dig. Inom en kort tid kommer du att ha dina pengar insatta på ditt konto. Ett omedelbart godkännande av akutlånet gör att du kan komma på fötterna mycket fortare!

Om du behöver pengar nu och du inte kan vänta tills nästa lön kan ett snabbt akutlån med skulder vara precis vad som behövs för att reda upp situationen!

Akutlån utan krav

För akutlån är kraven mindre än för lån på större belopp. Om det är ett väldigt litet lån är det inte säkert att det ens tas en kreditupplysning. För ett litet akutlån utan krav behövs ingen deklarerad inkomst för att få låna. Först om lånet överstiger några tusen kronor höjs kraven på inkomst.

Det går att komma undan med betalningsanmärkningar hos de flesta långivare. Men en ansökan med anmärkningar kan bli föremål för individuell bedömning. Om man har skuldsaldo hos Kronofogden ser det dock mörkt ut. Man måste då kunna visa att skulden har betalats eller att det finns en avbetalningsplan som följs.

Behöver du pengar akut?

Idag försöker människor vara smarta med sin ekonomiska planering för att trygga en säker framtid. Dock kan bristande information och medvetenhet stå som ett hinder.

Det är viktigt att uppdatera sig med den nuvarande och den senaste utvecklingen som gjorts i bankvärlden och inom lån, så att du kan göra ett optimalt utnyttjande av alla finansiella framsteg.

En sådan innovation är nödlån med omedelbar utbetalning till ditt bankkonto när man behöver pengar akut.

Tekniken för att låna pengar genom internetbaserade förskottslån har utvecklats för att ge monetär hjälp till personer som går igenom en motig situation.

Många människor kan inte se fördelarna med sms lån med omedelbar utbetalning  av den enkla anledningen att de inte förstår hur det kan vara mer användbart om man jämför med alla andra vanliga lån.

En fördel med denna typ av lån är dock att du kan få sms lån med betalningsanmärkning – något som knappast accepteras med andra typer av lån.

Men många gånger står vi faktiskt inför akuta behov eller omständigheter som kräver pengar omgående för få situationen under kontroll.

Scenariot blir allt värre när du inte har tid att ordna en lösning. För att få en sådan situation under kontroll, så att du inte får panik, kan sms lån med omedelbar utbetalning vara det enda botemedlet.

Nödlån

Ett akutlån uppfyller alla krav när vi är i en akut situation. Främst av allt ger det oss pengar för att lösa en akut situation. Det är med andra ord ett nödlån.

Ofta finner människor att kontanter är mer ändamålsenliga och ett snabbare sätt att lösa problemet istället för att överföra pengar elektroniskt. Men det tar inte längre någon längre dag att få pengar på kontot som kan tas ut via en bankomat och förvandlas till kontanter. Med ett akut lån kan pengar överföras inom några minuter.

Detta lånesystem är faktiskt avancerat. För många människor har det varit en välsignelse att kunna lösa sina oförutsedda ekonomiska situationer.

Det är viktigt att notera att nödlån med omedelbar utbetalning ofta ges för en kortare period (30 dagar) samt att datumet för återbetalning måste respekteras för att inte dra på sig ytterligare kostnader. Betalningsdagen kan ofta inte ändras och lånet måste betalas punktligt.

Nödlån har enklare villkor men kostar mer. En minderårig kan inte ansöka om ett lån för hjälp i nöden. Minsta krav är att kunden ska vara över 18 år. Med ett akut nödlån går det att låna 1000 kr med möjlighet att låna 10 000 kr.

Vad är en låg inkomst?

Den som har en lön som är lägre än den genomsnittliga har en lägre normalinkomst. De flesta med låg inkomst är dock inte låginkomsttagare.

Genomsnittsinkomsten i Sverige är ungefär 30 000 kronor i månaden och för att räknas som låginkomsttagare ska månadslönen vara lägre än hälften av snittet eller 15 000 kronor.

Bankakuten

Visste du att de svenska storbankerna fick akuta lån via bankakuten

Frågor och svar

Hur snabbt kan jag få låna akut?

De snabbaste lånen betalar ut pengarna inom några minuter.

Är akutlån dyrare än vanliga lån?

Ja, det innebär extra kostnader att få en låneansökan både godkänd oh pengarna utbetalda direkt.

Kan jag låna pengar på en gång?

Ja, genom ett akutlån går det att få ett lån och pengar på kontot redan idag.

Vem erbjuder akutlån?

Akutlån kallas även snabblån och erbjuds av ett flertal aktörer på den svenska marknaden,