Snabblåneföretag, direktlån eller förmedling av snabba lån?

SnabblåneföretagSnabblåneföretag som erbjuder direktlån poppar upp överallt men räntor och avgifter skiljer sig åt betänkligt. Om du tänker använda en snabblånetjänst måste du först få en överblick över vad som är en rimlig kostnad för ditt lån genom att jämföra priser, villkor och policyer för olika snabblån. Det kan finnas en betydande skillnad i hur lön låneföretag fungerar och framförallt vilken erfarenhet tidigare kunder har av dem. Inte minst är det av vikt att se om ett direkt lån är förmånligare än ett indirekt (som förmedlas via en lånemäklare).

Gör det enklare genom att låna från ett snabblåneföretag direkt

Direkt LånSnabblåneföretag står under finansinspektionens tillsyn och övervakning och ska vara registrerade. Alla företag måste följa svensk lag och konsumenträtt vilket bland annat innebär rätt att ångra sig inom en viss tid lån. Med tanke på att snabblån skiljer sig så mycket åt i pris är det väl investerad tid att titta runt bland olika långivare för att hitta det lån som passar dig bäst med avseende på belopp och önskad avbetalningstid. Ett ökat antal företag som ger sken av att låna ut pengar är själva verket endast förmedlare av lån mot ersättning.

1. Bli Kund 2. Välj lån 3. Pengarna på kontot Kortlån
Direkt utbetalning till konton i Nordea och Handelsbanken. Meddelandelån
Utbetalningen sker vardagar mellan kl 7 – 21 samt lördagar och söndagar mellan 8 – 20. Utbetalning bekräftas på SMS. Lånbutiken
Ingen UC. Utbetalning inom 24 timmar. Kundfinans
Överföring sker direkt till Nordea. Ferratum
Direktutbetalning till SEB. Övriga banker inom 24 timmar. Snabbfinans
Ansökan innan klockan 13.00 utbetalas till alla banker 15.00 – 17.00 Kredit 365

Snabblån – Förmedling eller direktlån?

En förmedlare av snabblån lånar inte själv ut pengar utan fungerar som en mellanhand mellan kunden och långivaren. De granskar din ansökan och säljer den sedan mot provision till en långivare eller grupp av långivare som de har en affärsrelation till. I dessa fall kan inte det företag du vill använda göra ett kreditbeslut.

Låne MäklareÄven om låneförmedlare eller indirekta långivare som de även kallas, inte nödvändigtvis är dåliga eller opålitliga är det viktigt att förstå vad de kan och inte kan göra. Många snabblåneföretag föredrar att använda lånemäklare eftersom de oftast satsar mycket pengar på marknadsföring och därmed kan nå ut till många potentiella kunder. Som ett resultat kan de vara ganska framgångsrika i att hitta nya kunder åt en långivare och låter därmed låneföretaget ägna sig åt vad de är bäst på – att låna ut pengar.

Många lånemäklare hävdar att de faktiskt kan hitta bättre lån än vad den enskilda konsumenten själv skulle kunna göra. De kan i en del fall förmedla lån till en långivare som du annars skulle ha avvisats från. Dessutom kan låneföretag spara pengar genom att inte behöva annonsera för att hitta lånekunder. Besparingar som kan vara större än de provisioner som de betalar till mäklaren. Det är inte längre bara snabblåneföretag som lånar ut mindre summor pengar. Det går även att låna ett mindre belopp från vanliga banker till en låg ränta eller låna direkt från privatpersoner via p2p tjänster.

Genom att undersöka de företag som vi funderar på att göra affärer med, kan vi som låntagare undvika mycket förvirring och besvikelse. Även om du kan uppleva stressande behöver det ofta bara ta några minuter att ta reda på det väsentligaste. Att på förhand redan veta villkoren som ett snabblåneföretag erbjuder är den mesta metoden när du behöver ta ett lån och inte behöva drabbas av stress direkt efteråt.Oavsett om du väljer att vända dig direkt till ett snabblåneföretag, en låneförmedlare eller en bank är det lika viktigt avsätta lite tid till att granska villkor, uppsägningstider, sekretesspolicy, ångerrätt och eventuella friskrivningsklausuler. Om du osäker eller någonting verkar oklart ska du fråga låneföretaget för att genast reda ut eventuella oklarheter.

Konsumentkreditföretagen: Etiska regler för snabblån