Omstartslån från Svea Ekonomi

21 maj 2024

Svea Ekonomi

Omstartslån från Svea ekonomi – Svealånet.

Svea Ekonomi är banken som erbjuder Svealånet, bolån och omstartslån som nästan alla svenskar med en fast inkomst kan söka.

De ger ut privatlån och det går att låna från 10 000 kronor – högst går det att med Sveas blancolån att låna 400 000 kronor men de har även bolån upp till 7,5 miljoner. Betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder hos Svea.

Svea Ekonomi erbjuder lån till privatpersoner från 2 000 upp till 400 000 kr utan säkerhet. Lånet kan till exempel användas till oförutsedda utgifter eller för att samla dyra smålån och krediter i ett bättre och billigare hopbakslån.

Det är enkelt att ansöka om att få låna pengar med låg ränta på Sveas hemsida och pengarna sätts in på kontot några dagar efter att lånet blivit beviljat.

Du får enkelt överblick över lånet och kan se din aktuella skuld på webbplatsen. Där går det att se gjorda avbetalningar och övrig information under ”Mina Sidor”.

📣

“Vi gör det möjligt”

📈 5,79 % – 25,95 %
📅 2 – 15 år
💸 10 000 – 400 000 Kr

Villkor

📨 Årsinkomst: 180 000 Kr
👛 Start: 395 Kr Avi: 25 Kr
Accepterar anmärkning: Ja
🔍 Upplysning via: UC
🎂 Ålder: 20 år

Utbetalning

🏧 Cirka 2 dagar

Vanlig kredit

📈 8,94 %
💸 200 000 Kr

Fördelar

För alla tillfällen och behov
Räntegaranti
Amorteringsfri period

➔ Svea

Vanlig kreditsituation:
Vi har räknat på ett lån på 200 000 kr med återbetalningstid på 7 år och rörlig ränta på 7,90 %. Det tillkommer en uppläggningsavgift på 395 kr och en administrationsavgift för autogiro på 25 kr / månad. Det ger en effektiv ränta på 8,94 %.
Svea

Svealånet

Svealånet är ett blancolån på 10 000 – 400 000 kr som inte kräver någon säkerhet. Det går att ansöka om ett lån dygnet runt via webbplatsen och det är fritt att disponera pengarna som man själv vill. Svealånet ger möjligheter att tidigarelägga inköp och upplevelser som annars hade fått vänta på många års idogt gnetande och sparande. Sverigelånet kan användas för att att köpa möbler till hemmet, en resa till ett exotiskt land eller för att bli av med andra dyrare och sämre lån.
Genom att  samla lån hos Svea går det att få lägre ränta och månadskostnad genom att man blir av med dyra och dåliga lån och krediter. Räntan som erbjuds baseras på uppgifterna i kreditupplysningen och ligger på 6,90 – 25,95% med en återbetalningstid på 2 – 15 år.

Svealånet är ett blancolån

Svealånet är en av många olika låneprodukter från Svea Ekonomi med ungefär samma ansökningsprocess. Fyll i det digitala formuläret på webbplatsen och börja med att välja lånebelopp, återbetalningstid samt om du vill utnyttja möjligheten till amorteringsfria månader. Efter det efterfrågas ett antal grunduppgifter om dig själv och din privatekonomi som måste fyllas i. Efter att du lämnat samtliga uppgifter och klickat på knappen inhämtas uppgifter ur offentliga dataregister genom att en så kallad kreditupplysning.

Om lånet beviljas får du lånebesked direkt på skärmen och kan skriva under med din e-legitimation.

Svealånet är ett blancolån från Svea Ekonomi.

Ansökan Svealånet

Utbetalning Svea

Pengarna sätts in på kontot inom några dagar efter att lånet blivit beviljat.

Räntegaranti

Har du blivit erbjuden ett lån med lägre ränta hos en annan långivare? Med ett lån hos Svea Ekonomi har du i avtalet en räntegaranti  som innebär att du alltid kan vara säker på att ha  marknadens lägsta effektiva ränta och därmed det billigaste lånet. Räntegarantin innebär att om du mot förmodan blir erbjuden lägre ränta hos en annan långivare kommer de att matcha sin ränta och sänka din ränta till samma nivå.

Räntan sätts individuellt

En kreditprofil skapas automatiskt genom att alla datauppgifter beräknas och ett individuellt erbjudande tas fram med en ränta från 6,9% – 25,95%. En ränta på denna nivå är betydligt lägre än om du istället skulle ta ett snabblån.

Svea lån med betalningsanmärkning

Lån med betalningsanmärkning

Hos Svea Ekonomi är det möjligt att få låna pengar trots betalningsanmärkning – det behöver inte vara ett hinder. Oavsett om du behöver renovera hemma eller vill samla dyra smålån och krediter kan Svea Ekonomi ställa upp och hjälpa till.

När anmärkning inte hindrar ett bolån

Bolån kan sökas av alla som har en inkomst över 120 000 kronor om året.

Med en medsökande ökar chansen.

Betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder.

Svea lån med anmärkning

Om du har fast inkomst görs en bedömning av nuvarande och framtida betalningsförmåga.

Om andra låntagare har sagt nej, prova Svea Ekonomi.

Svea lån med låg kreditvärdighet

Hos Svea Ekonomi går det att låna pengar även med låg kreditvärdighet. Hos storbankerna är det svårt (nästan omöjligt) att få lån med dålig kreditvärdighet till följd av en eller flera betalningsanmärkningar. Hos Svea Ekonomi behöver inte det vara ett problem.

Svea Ekonomin ser till helheten och kundens betalningsförmåga kan därför värderas upp jämfört med traditionella kreditvärderingsmetoder. Hos Svea Ekonomi går det att låna pengar med låg kreditvärdighet.

Specialist på omstartslån

Svea Ekonomi är specialiserade på samlingslån som de kallar omstartslån. Det är en lånelösning som gör det möjligt att samla alla krediter.

När ett omstartslån beviljats kommer Svea Ekonomi att göra arbetet med att betala tillbaks alla gamla dåliga lån för kundens räkning. Eventuellt överskjutande belopp efter att alla gamla lån är lösta sätts in på kundens bankkonto.

Har bra erbjudanden för Skuldfinansiering / Hopbakslån

Den som sitter fast i en skuldfälla kan få hjälp att ta sig ur den onda cirkeln. Så om du har skulder hos kronofogdemyndigheten, flera betalningsanmärkningar eller problem med inkassoskulder kan du vända sig till Svea för hjälp med skuldfinansiering.

De kan göra en översyn av din ekonomi och kanske hjälpa till med att samla alla lån till ett enda och i ett slag förbättra sin ekonomiska situation.

Svea Ekonomi tar hand om kontakten med alla fordringsägare, löser skulderna, fixar ett hopbakslån och hjälper kunden till en nystart.

Många olika lånelösningar

Svea Ekonomi erbjuder flera lånelösningar anpassade till olika situationer i livet.

  • Konsumentlånet: detta är ett vanligt blancolån utan säkerhet. Här kan du ansöka om ett lån på mellan 10 000 kr och 400 000 kr men bara 200 000 kr om det inte finns någon medsökande.
  • Omstartslånet: detta är ett lån där du kan samla alla dåliga lån och krediter till ett billigare och bättre. Låna från 16 000 kr till 400 000 kr.
  • Bolån: detta är ett vanligt bolån som tas ett bostadsköp. Skillnaden med andra aktörer är att det kan beviljas även med betalningsanmärkningar. Låna från 50 000 kr till 7,5 miljoner kr.
  • Skuldfinansiering: detta är ett lån som används för lösa flera skulder eller en skuld hos Kronofogden.

Betalskydd

Med Sveas betalskydd kan du försäkra dig mot oförutsedda händelser och vara säker på att lånet alltid betalas oavsett vad som händer. Betalskyddet är till för att ge  dig och din familj utökad trygghet vid ofrivillig arbetslöshet eller sjukdom. Om en sådan situation infinner sig går försäkringen in o betalar månadskostnaden för lånet med  upp till 9 000 kr per månad i upp till 12 månader. I betalskyddet ingår ett livskydd som löser kvarstående skulder på upp till 400 000 kr vid dödsfall.

Amorteringsfri period

Svea Ekonomi erbjuder även att man kan låna amorteringsfritt under 0, 3, 6 eller 12 månader. Under den amorteringsfria perioden betalar man då enbart räntan på lånet.

Erbjuder 12 månader amorteringsfritt

Det går att få en amorteringsfri period på upp till 12 månader. Det innebär att låntagaren under en period enbart betalar ränta på ditt lån. När den amorteringsfria tiden löpt ut aviseras ränta och amortering enligt lånevillkoren.

Mer om Svea Ekonomi

Finansbolaget Svea Ekonomi grundades 1981. och är en europeisk finanskoncern med verksamhet i Skandinavien, Sverige, Finland, Norge, Danmark, Estland, Lettland, Nederländerna, Schweiz, Österrike och Tyskland. De erbjuder administrativa och finansiella lösningar företag samt in- och utlåning till privatpersoner.

Koncernens vision är att bli en ledande finansiell aktör i Europa. Vägen dit är att genom personlig service erbjuda effektiva och kundanpassade finansiella tjänster. Ledorden i verksamheten är; Engagemang, Kompetens och Handlingskraft.

Det är en trygg och erfaren långivare med lång branscherfarenhet och kan hitta ett en lösning som passar de flesta.

Svea Ekonomi står under Finansinspektionens tillsyn

Kundservice och öppettider

Svea Ekonomis kundservice kan kontaktas via e-post eller telefon alla vardagar mellan 09:00 och 16:30. Växeln är har lunchstängt mellan 12:00 och 13:00 och är stängd under helger.

Svealånet

Svealånet

Svea Ekonomi AB

Evenemangsgatan 31

SE-169 81 Solna

Telefon: 08 735 90 00

Närstående företag

Lån & Svea Inkasso

Svea Ekonomi artiklar och tips om lån

Svea Ekonomi Facebook

Svea Ekonomi – Svealånet

Frågor och svar

Kan jag bli kund hos Svea med betalningsanmärkning?

Ja, du kan bli kund hos Svea Ekonomi även om du har en anmärkning.

Vem kan ansöka om svealånet?

Grundkravet är att ha fyllt 20 år och ha en fast årsinkomst på minst 180 000 kronor.

Vad innebär Sveas räntegaranti?

Garantin innebär att Svea garanterar att du alltid får den bästa effektiva räntan på ditt lån. O du blir erbjuden ett lån av samma typ med en lägre effektiv ränta hos en annan långivare matchar de erbjudandet.