Snabblån är snabba smslån

17 maj 2021

Claes Bengtsson

Superenkla snabblån med pengarna på kontot inom 15 minuter, var finns dom?

Här har jag samlat de just nu bästa små, snabba smslånen.

Ett litet snabblån kan trots att de ofta får mycket skäll vara en välkommen räddare i nöden. Ett litet lån kan komma väl till pass och vara till god hjälp i många olika situationer. Efter lagändringen den 1 september 2018 infördes ett kostnadstak för högkostnadskrediter vilket gjort det billigare att ta den här typen av lån.

En räkning kan bli betald i tid, ett köpfynd kan göras och en trevlig utekväll kan göras lite längre än plånboken tillåter.

Bästa snabblånen maj 2021

Goodcash
"Hur mycket vill du låna?"
📈 25.74 %
📅 1 - 8 år
💸 10000 - 50000 år
Goodcash
Moank
"Möjligheter för din ekonomi"
📈 3.9 % - 14.95 %
📅 1 - 15 år
💸 25000 - 600000 år
Moank
Frogtail
"Your credit everywhere"
📈 26 %
📅 - 5 år
💸 5000 - 40000 år
Frogtail
Ferratum
"Drömmar till så många som möjligt"
📈 5,25 %
📅 23 - 144 år
💸 1000 - 45000 år
Ferratum
Monetti
"Hur mycket behöver du låna?
📈 39 %
📅 1 - 12 år
💸 2000 - 20000 år
Monetti

Aktuella priser snabblån 1000 kr – 6000 kr

30 dagar 60 dagar 90 dagar 180 dagar
1000 kr 30 dagar 1000 kr 60 dagar 1000 kr 90 dagar 1000 kr 180 dagar
2000 kr 30 dagar 2000 kr 60 dagar 2000 kr 90 dagar 2000 kr 180 dagar
3000 kr 30 dagar 3000 kr 60 dagar 3000 kr 90 dagar 3000 kr 180 dagar
4000 kr 30 dagar 4000 kr 60 dagar 4000 kr 90 dagar 4000 kr 180 dagar
5000 kr 30 dagar 5000 kr 60 dagar 5000 kr 90 dagar 5000 kr 180 dagar
6000 kr 30 dagar 6000 kr 60 dagar 6000 kr 90 dagar 6000 kr 180 dagar

Även personer med dålig kreditvärdighet kan genom denna låneform få tillgång till en liten kreditlina. Genom att ansöka om ett snabbt lån online går det till och med att få utbetalning av lån på helgen. Vi är många som ibland behöver ibland ett akutlån för att lösa kriser. Snabba lån är inte lån med låg ränta – service kostar.

Det absolut snabbaste sättet att få en insättning av kontanter direkt på kontot är att kunden väljer en långivare som använder samma bank som där kontot finns.

Låna pengar direkt på kontot

Låna pengar direkt på kontot

Snabblån direkt till Nordeakonto

Snabblån direkt till Swedbank

Om det är första gången du behöver ett litet lån finns det flera företag som erbjuder räntefritt lån till nya kunder.

Pengar har en förmåga att rinna iväg snabbare än vi vill. När det tycks extra långt till nästa lön- eller studiemedelsutbetalning kan därför ett litet SMS eller webblån vara precis det som behövs för att fylla på kassan.

Små lån är dock ofta dyra och det är därför extra viktigt att du jämför räntor och avgifter.

SMS lån 18 år

För den som behöver ett mindre lån på högst några tusen kronor finns det många långivare att vända sig till. Låneprocessen är enkel och okomplicerad. Åldersgränsen är lägre än för vanliga lån det räcker ofta att vara 18år för SMS lån

SMS- och mikrolån är lätta att söka. Det är bara att surfa in på en webbplats och knappa in personnummer och det kontonummer till vilket pengarna skall utbetalas. Besked om du får låna pengar lämnas snabbt och utan några frågor. Dessa lån används som ett akut förskottslån tills nästa utbetalning.

Eftersom mobillån och andra korta lån handlar om ganska små belopp tar långivaren inte så stor risk och det är därför lätt för de flesta att få låna pengar även om man tidigare har slarvat med någon räkning och fått en betalningsanmärkning.

SMS Lån

Sms lån

Så du behöver kontanter akut och funderar på ett ansöka om ett litet lån för att få tag på pengar snabbt? Även om du behöver ett akut lån och väljer att ta ett sms lån finns det ingen anledning att inte välja det bästa och billigaste lånet.

Det finns så många företag på Internet att du kanske blir förvirrad. Det gäller nu att hitta en långivare som är tillförlitlig och trovärdig. Det finns många faktorer som måste bedömas vid valet av sms långivare och här är några av dem.

Villkor SMSlån

Ränta: Detta är förmodligen en av de viktigaste faktorerna för vad minilånet kommer att kosta dig. Ett snabblån har mycket högre ränta än ett vanligt blankolån på grund av sin utformning och risk för långivaren (ofta tas ingen kreditupplysning).

Räntesatsen varierar väldigt mycket och därmed finns det en hel del pengar att spara på att hitta en långivare som kan erbjuda dig den lägsta räntan. Det är viktigt att skilja på effektiv ränta (ränta per år) och absolut ränta.

Långivare: För detta kan du fråga vänner och familj som kanske själva har tagit ett sms lån eller så kan du söka efter information på Internet. Du kan också kolla på olika varningslistor för att försäkra dig om att smslångivaren är seriös. Genom vår hemsida hittar du pålitliga och erkänt kvalificerade långivare.

Återbetalningsvillkor: En viktig regel för korta och dyra lån är att du bara ska låna det belopp som du är säker på att du kan betala tillbaka nästa gång du får lön eller pengar på annat sätt.

När du väljer en långivare för snabba pengar måste du se till att alla de villkor som anges i lånevillkoren är tydliga och att det inte finns några dolda avgifter. Du bör också vara fullt införstådd i när lånet skall betalas tillbaka och vilka eventuella avgifter som kan uppkomma i samband med försenade betalningar.

Säkerhet: När du ansöker om ett sms lån online se till att långivaren genomför helt säkra och bevakade transaktioner och hanterar dina personuppgifter diskret.

Trygghet: Titta efter konsumentkreditföretagens logga så kan du känna dig trygg med att långivaren följer spelreglerna och är seriös.

Lån med dålig kreditvärdighet

De flesta råkar någon gång ut för att pengarna tar slut och att man behöver låna pengar snabbt. Det är knappast något att skämmas för. Det går aldrig att förutse allt som händer. En oväntad räkning eller en inbjudan till en fest som man inte kan tacka nej till. Vad gör man om man inte har råd?

Snabbt smslån

Bäst är såklart om man kan avstå eller skjuta på en räkning men ibland går det inte. Idag behöver man inte ringa runt till släkt och vänner för att ordna snabba cash genom ett litet mikrolån.

Det räcker med att göra en enkel låneansökan om ett lån på nätet och vips har man slantarna på sitt konto och kan rädda sig ur knipan.

Enkelt och snabbt är mottot för alla låneföretag som erbjuder snabblån men den snabba servicen har givetvis ett pris. Det är ganska dyrt att ta den här typen av lån och det gäller därför att planera så att det finns pengar att betala när räkningen kommer så att man inte får mer problem än man hade innan.

Smslån online

Snabb lån är tillgängliga genom olika långivare online. Hos många långivare kan du påskynda processen genom att fylla i din ansökan på deras webbplats.

Formuläret skickas in och bearbetas av ett datorprogram omedelbart och beslutet är tillbaka på nolltid – ibland tar det mindre än 1 minut. När du blivit godkänd sätts dina pengar in på ditt bankkonto.

Mikrolån

Mikrolån

Varje onödigt steg tas bort när du ansöker om ett mikrolån online. Från att slippa uppsöka en bank och tala med bankpersonal till att vänta i telefonköer. Det behövs ingen intervju och inga förklaringar till vad du ska använda pengarna till.

Det är heller ingen väntetid för att få pengarna – det är knappt en fördröjning att tala om eftersom ett mikrolån ofta betalas ut direkt till kundens konto. På konsumentguiden Långuide.se kan du jämföra lån och hitta lånerbjudanden så att du kan välja ett som passar dig bäst efter behov och förutsättningar.

De flesta som behöver ett snabbt lån vill se pengarna i handen direkt och inte vänta i flera dagar. För att tillgodose behovet av små korta krediter har många långivare startat upp online tjänster för att tillgodose de kunder som har ett brådskande behov av kontanter.

Minilån

Automatisk ansökan snabblån

Minilån som erbjuds online använder avancerade digitala system och datorprogram för att kunna bevilja lån helt automatiskt och utan väntetider.

I dag kan konsumenter låna med mobilen och skriva under lånet helt digitalt på webbplatser som erbjuder lån med bankid. Långivarens hemsida låter dig välja hur mycket du vill låna, hur lång tid du behöver lånet och hur stora avbetalningar du vill göra.

Efter att du lämnat uppgifter om dina önskemål i det digitala formuläret körs uppgifterna mot olika databaser och sedan ger systemet ett beslut om att godkänna utbetalningen.

Du kommer oftast att kunna hålla reda på betalningsdatum via webbplats eller e-postuppdateringar.

Bäst är att lägga in en betalningsorder hos din internetbank så att återbetalningen inte blir för sen. När du tar ett minilån se till att du aldrig missar en betalning – det kan bli dyrt.

Snabblån utan UC

Snabblån utan UC

Snabblån utan UC är det mest bekväma och diskreta sättet att enkelt övervinna en liten finansiell kris. Ett sådant lån kan hjälpa dig genom att fixa omedelbara kontanter när du behöver dem akut.

Du behöver ingen säkerhet för att låna pengar eftersom sms lån är lån utan säkerhet. Den positiva aspekten av lån utan uc är att människor med dålig kreditvärdighet också kan få ett lån.

Människor som har gått i konkurs, har skulder, eller bara har låg kreditvärdighet kan också ansöka om sms lån för att hantera sina finansiella motgångar.

Även om du inte kan betala tillbaka lånet i tid, har du möjlighet att förlänga lånet genom att betala några extra avgifter till långivaren. Denna avgift för att förlänga återbetalningstiden på lånet varierar från 200 kr till 1000 kr beroende på lånebeloppet och långivaren.

Återbetalning lån utan UC

Generellt är återbetalningstiden för sms lån utan UC 30 dagar. Du kan få förlängning med att återbetala lånet endast två gånger. Och efter det får långivaren vidta rättsliga åtgärder mot låntagaren för att återfå det utlånade sms lånebeloppet.

Som vi alla vet, har kortfristiga lån alltid höga avgifter och kräver inte någon kreditupplysning. Du kan ansöka om sms lån med mobilen och när din låneansökan godkänns, kommer lånebeloppet att överföras till ditt personliga lönekonto inom ett par timmar.

Långivaren skall hålla din personliga information som du lämnar i ansökan ytterst konfidentiell. Det lånebelopp som du kan bli beviljad beror på din kreditvärdighet och din återbetalnings kapacitet. Din nuvarande inkomst är också en av de faktorer som kan påverka lånebeloppet.

Lätta smslån

Du kan lätt få ett sms lån från 1000 kr till 15 000 kr. Du kan be din långivare att dra återbetalnings beloppet automatiskt från ditt personliga lönekonto förutsatt att du är säker på att du kommer att ha tillräckligt med pengar på ditt konto vid tidpunkten för återbetalning.

Även om sms lån är ganska lätta att få, bör man vara försiktig väljer sms långivare. Detta för de stora olikheterna i form av räntor, avgifter och regler, återbetalningstiden och villkoren.

Man bör välja det lån som finns med den lägsta räntan och lägsta avgiften. Kortfristiga kontant belopp är mycket fördelaktigt när du behöver akut ekonomiskt stöd och nästan alla behöver det för att bekämpa finansiella motgångar.

Sms lån är också en av de enklaste sätten att möta dina finansiella behov. Dessa lån kräver ingen kreditupplysning. Detta är ett av de lån som du kan låna utan säkerhet, även om du har dålig kreditvärdighet.

Du måste vara minst 18 år med ett personligt kontonummer och en stabil inkomstkälla. Få sms lån från pålitliga långivare som kan ge dig lånebeloppet till dig snarast, enligt dina kontant behov.

Lätta smslån

Inget förskott på lönen? Ordna ditt eget löneförskott med ett förskottslån.

Om oväntade ekonomiska utgifter har försatt dig i knipa och du omedelbart behöver göra något för att få ordning på situationen kan ett snabblån vara den enda realistiska utvägen.

Snabblån trots betalningsanmärkning

I dag erbjuder marknaden ett brett utbud av finansiella lösningar. Även om du råkat dra på dig en betalningsanmärkning går det att hitta en lösning på problemet och ordna fram ett akut lån.

Ett akut sms lån är exempel på en service som ger tillgång till kontanter direkt.

Ett litet lån kan hjälpa dig att få den hjälp som behövs genom att erbjuda finansiering efter dina behov. På så vis kan du få sinnesfrid och behöver inte oroa dig för hur en tillfällig ekonomisk krissituation ska lösas.

Som framgår av namnet, är dessa lån avsedda för låntagare med ett akut och tillfälligt behov. Snabblån ger tillgång till kontanter snabbare än andra lån, men de är också dyrare än vanliga lån.

Krislån är avsedda för akuta och och tillfälliga behov

Snabblån trots betalningsanmärkning

Det finns tillfällen då vi verkligen känner oss hjälplösa, när våra ekonomiska resurser blir tömda på grund av något plötsligt problem. I en sådan situation kan vi behöva ekonomiskt stöd.

Att komma fram till en lämplig finansiell lösning på penningproblem är idag ganska enkelt. Det finns många långivare där det går att låna pengar med låg kreditvärdighet och trots betalningsanmärkning och de finns alla att hitta på internet.

Smslån 15 minuter

Det är enklast att få ett akut förskottslån genom att skicka in en ansökan online. Lånesajter på nätet kan behandla din låneansökan och ge lånebesked direkt. Kunden får det önskade lånebeloppet inom 24 timmar (ibland på 15 minuter) och hela processen sker helt digitalt.

Dessa lån kan trots att de har höga avgifter vara lämpliga för att lösa en tillfällig kris eftersom det är den enda låneformen där pengar så snabbt förs över direkt till låntagarens bankkonto.

Det är alltid svårt att råka ut för akuta ekonomiska motgångar. Men med hjälp av ett akut sms lån kan dessa problem åtgärdas på ett bekvämt och problemfritt sätt.

Snabblån utan ränta

Snabblån utan ränta

Tvärtemot vad privatekonomiska experter tycker så kan ett litet snabblån ibland vara det bästa alternativet när det är krisläge. Varför? Jo, eftersom du lånar pengar för att lösa en situation som kanske skulle blivit ännu kostsammare utan aktivt agerande.

Tricket är att hitta ett “provlån” – ett snabblån utan ränta. Därför att de ges till nya kunder som vill prova hur servicen fungerar och har ingen ränta eller andra avgifter. De är enkla att få – det räcker med att vara folkbokförd i Sverige och ha fyllt 18 år. Den som har en inkomst från anställning har goda möjligheter att få godkänt på en ansökan med schyssta villkor.

Vi vet att det sista som våra kunder vill möta i akuta fall är högar av formulär och dokument att fylla i och väntar på dagar för godkännande. Så gör vi vårt bästa för att köra processen smidig för våra värdefulla kunder. Men långivaren begära lite mer information från dig, även om detta är ett program för ett kortfristigt lån.

Vad är snabblån?

Vad är snabblån?

Behöver du ett lån snabbt? Ta det lugnt. Därför att oavsett vad problemet är finns det alltid pengar tillgängliga som kan lösa alla kriser med ett omedelbart tillskott av kontanter.

Ett snabblån är;

  • Enkelt att få
  • Ett litet belopp
  • Dyrt

Alla långivare hävdar att just deras service är bäst.  Men just när det gäller mindre så kallade snabblån gäller att vara extra skeptisk. På Långuide.se har hittar du bra långivare och de är många. Där vi finner stark konkurrens, gynnas konsumenten.

Ansökningsprocessen ska ske via krypterad SSL teknik (det syns i webbläsaren till vänster om adressen som https i grönt).

Även om krisen är ett faktum så ska du inte låna från första bästa webbplats. Då är det bättre att lugna ned sig lite och leta fram en långivare som sätter kunden i centrum. Det går enkelt och snabbt att låna direkt med bara några knapptryckningar. Därför gäller det att lånet bra, har vettiga villkor och därför är det enklaste och säkraste sättet att få fram pengar på.

Alla våra certifierade långivare är fullt medvetna om att de bara är ett av många val för en konsument på jakt efter ett snabbt lån. Detta sätter press på dem att hålla sina priser nere, ge bra service och erbjuda en så snabb och effektiv service som möjligt. Allt detta är riktig bra för alla som har behov av snabba lånetjänster.

Snabbaste lånet

snabbaste lånet

Snabbaste lånet när du behöver du låna pengar snabbt med utbetalning redan på dagen, vilket är det?

När särskilda händelser inträffar kan det behövas pengar redan samma dag och när vi behöver ett snabbt lån vänder sig medvetna svenska konsumenter till konsumentguiden Långuide.se.

Det är hög efterfrågan på lån som godkänns snabbt och utbetalas samma dag. Många låntagare vill ha snabbare och enklare lån som ger omedelbar tillgång till kontanter för alla behov.

Vi har samlat de bästa erbjudandena på lån med allt ifrån de minsta minilånen på 500 kronor till de största blankolånen på en halv miljon.

Personer med hög kreditvärdighet kan låna superbilligt från nätbaserade långivare för att lägga om dyra lån men erbjudanden om att låna pengar saknas inte heller för den som drabbats av låg kreditvärdighet.

När vi behöver det snabbaste lånet behöver vi alltså inte oroa oss oavsett förutsättningar – det finns ett lån för alla.

Hur får man snabbast ett lån?

Snabblån är tillgängliga online via en mängd olika långivare.

Många nätbaserade kreditmarknadsföretag har utvecklat digitala lösningar som påskyndar processen genom att ansökan fylls i på webbplatsen och databehandlas automatiskt så att svar kan lämnas direkt på skärmen.

Uppgifterna i formuläret skickas direkt in i systemet som levererar ett besked inom några minuter. Om låntagaren godkänner en utbetalning med bank-id kan pengarna sättas in på bankkontot redan samma dag.

Varför är internet ett snabbare sätt att få ett lån?

Lån online är billigare och effektivare eftersom alla onödiga moment har rationaliserats bort. Det behövs ingen intervju, inga väntetider på avtal som ska skickas fram och tillbaks och insättning på låntagarens bankkonto görs så fort det bara är möjligt.

Den som är i behov av snabba pengar behöver inte längre vänta flera dagar eller ens till i morgon. Online långivare är därför ett utmärkt val vid brådskande behov av kontanta medel.
Hur fungerar snabba lån?

Hur fungerar snabba lån?

Snabba lån som erbjuds online vänder sig till människor som efterfrågar lån utan väntetider.

Långivarens webbplats låter kunden själv välja hur mycket han eller hon vill låna, hur lång återbetalningstiden ska vara och visar tydligt hur mycket det kommer att kosta.

Efter att grundläggande information lämnats görs en snabb kreditbedömning och bakgrundskontroll innan utbetalningen genomförs.

Så fort lånet satts in på kontot är det bara att ta ut pengarna och använda dem till vad som helst.

Det går ofta att enkelt hålla koll på betalningsdatum via långivarens webbplats och lägga in betalningarna på internetbanken för att vara säker på att aldrig missa en betalning.

Hur väljer jag bäst snabbt lån?

Med så många erbjudanden om lån på marknaden är det viktigt att jämföra de olika alternativen för att hitta det lån som passar bäst. Överväg varje aspekt av lånet.

Kan det betalas tillbaks i förtid utan avgift? Går det att flytta fram betalningsdatum om det skulle behövas? Och viktigast i det här fallet, hur snabbt betalas det ut?

Läs alltid på långivarnas webbsidor för aktuella villkor och uppdaterad information.

Det bästa snabba lånet

Bäst snabbt lån
Transparens betyder tydlighet och är grundläggande för att konsumenten ska ges möjlighet att fatta snabba välinformerade beslut så stressfritt som möjligt. Om det ändå går för fort har svenska konsumenter ångerrätt på lån.

Ingen ska behöva leva under ekonomisk stress. Oavsett om det är bilen som måste fixas eller en restaurangnota som blev för hög vill vi att det ska gå snabbt att få ett lån beviljat och pengarna insatta på kontot blixtsnabbt.

I sådana lägen är ett litet smslån en lösning som även om det kostar en slant är en tjänst som många har glädje av.

Det är enkelt att få billiga snabblån direkt i mobilen, från surfplattan eller varsomhelst det finns tillgång till internet.

Lån online är den bästa lösningen på ebb i kassan eftersom det är enkelt och bara tar några minuter att få pengar och vi behöver inte skriva under några dokument.

För- och nackdelar med snabbaste lånet

Det finns några uppenbara skäl till varför vi ofta behöver snabba lån för att ordna kortsiktiga (och brådskande) behov av pengar.

När vi befinner oss i en nödsituation eller får en oväntad utgift på halsen är ett snabbt lån precis vad som kan behövas.

Till skillnad från gammaldags lån hos banken går det att få ett positivt besked på de snabbaste lånen redan inom några minuter.

Med traditionella långivare, kan det i värsta fall ta upp till en vecka att få ett godkännande eller avslag på en låneansökan. Om vi behöver pengar direkt går det helt enkelt inte att vänta så länge.

Vad som också gör snabba lån attraktiva är att de är lätta att kvalificera sig för, har en enkel ansökningsprocess, ger ett snabbt godkännande, har lättare kreditkontroller och minimalt med pappersdokument.

Det går att ansöka om ett kvickt lån utan att behöva besöka en långivare för att frågas ut om jobbiga privata saker eller läsa igenom igenom högar av papper.

En bra sak med snabba lån är att nästan alla kan kvalificera sig. Det räcker med att ha fyllt 18 år, ha en inkomst och ett bankkonto för att få pengar insatta inom ett par timmar.

Långsam betalning av snabbt lån?

Det är inga problem att få ett snabbt lån, men vad händer om vi är för långsamma med återbetalningen och missar förfallodagen? Snabblåneföretag är vana med slarviga kunder och har ofta en generös inställning till förseningar.

Det bästa är att kontakta långivaren och förklara situationen och be om lite extra tid för att betala räkningen.
Enklare kreditkontroll

Snabbare lån och enklare kreditkontroll

En populär fördel med många småkrediter är att de ofta ges utan alltför omfattande kreditkontroller hos UC och andra kreditupplysningsföretag.

Detta innebär att även den som har låg inkomst eller svag kreditvärdighet kan få ett lån. Istället för att haka upp sig på en och annan gammal betalningsanmärkning ser långivaren istället till individens faktiska möjligheter att betala tillbaks lånet.

Nackdelar med de snabbaste lånen

Allting har ett pris och den som vill ha snabba besked och pengar på momangen får vara beredd att betala för det. Liksom de flesta saker i livet, har även snabba lån sina nackdelar och potentiella fallgropar som konsumenten bör vara informerad om.

Den största nackdelen med de snabbaste lånet är givetvis den ränta och avgift som debiteras. Ett långsamt lån som tas ut med ett pantbrev på bostaden tar lång tid att sy ihop men är å andra sidan väldigt billigt. Lån utan säkerhet om betalas ut nästan utan väntetid har högre räntor.

Om du inte har någon annan utväg än att ta ett snabbt kontantlån är det viktigt att se till att du kommer att kunna betala tillbaka lånet i tid. Detta beror på att de förseningsavgifter som läggs på snabba lån kan vara höga. Det gäller därför att se till att välja rätt långivare redan från början.

Långuide.se har hjälpt många svenskar över hela landet att hitta snabbare och bättre lån.

Vi är fast beslutna att hjälpa konsumenter att hitta bra företag som står för ansvarsfull utlåning och rekommenderar våra besökare att inte låna mer än de har råd att betala tillbaka.

Snabblåneföretag

Snabblåneföretag

Snabblåneföretag som erbjuder direktlån poppar upp överallt men räntor och avgifter skiljer sig åt betänkligt. Om du tänker använda en snabblånetjänst måste du först få en överblick över vad som är en rimlig kostnad för ditt lån genom att jämföra priser, villkor och policyer för olika snabblån. Det kan finnas en betydande skillnad i hur lön låneföretag fungerar och framförallt vilken erfarenhet tidigare kunder har av dem. Inte minst är det av vikt att se om ett direkt lån är förmånligare än ett indirekt (som förmedlas via en lånemäklare).

Gör det enklare genom att låna från ett snabblåneföretag direkt

Direkt Lån

Snabblåneföretag står under finansinspektionens tillsyn och övervakning och ska vara registrerade. Alla företag måste följa svensk lag och konsumenträtt vilket bland annat innebär rätt att ångra sig inom en viss tid lån. Med tanke på att snabblån skiljer sig så mycket åt i pris är det väl investerad tid att titta runt bland olika långivare för att hitta det lån som passar dig bäst med avseende på belopp och önskad avbetalningstid. Ett ökat antal företag som ger sken av att låna ut pengar är själva verket endast förmedlare av lån mot ersättning.

Förmedling av snabblån?

En förmedlare av snabblån lånar inte själv ut pengar utan fungerar som en mellanhand mellan kunden och långivaren. De granskar din ansökan och säljer den sedan mot provision till en långivare eller grupp av långivare som de har en affärsrelation till. I dessa fall kan inte det företag du vill använda göra ett kreditbeslut.

Förmedling av snabblån

Även om låneförmedlare eller indirekta långivare som de även kallas, inte nödvändigtvis är dåliga eller opålitliga är det viktigt att förstå vad de kan och inte kan göra.

Förmedling av smslån

Många snabblåneföretag föredrar att använda lånemäklare eftersom de oftast satsar mycket pengar på marknadsföring och därmed kan nå ut till många potentiella kunder. Som ett resultat kan de vara ganska framgångsrika i att hitta nya kunder åt en långivare och låter därmed låneföretaget ägna sig åt vad de är bäst på – att låna ut pengar.

Många lånemäklare hävdar att de faktiskt kan hitta bättre lån än vad den enskilda konsumenten själv skulle kunna göra. De kan i en del fall förmedla lån till en långivare som du annars skulle ha avvisats från. Dessutom kan låneföretag spara pengar genom att inte behöva annonsera för att hitta lånekunder.

Besparingar som kan vara större än de provisioner som de betalar till mäklaren. Det är inte längre bara snabblåneföretag som lånar ut mindre summor pengar. Det går även att låna ett mindre belopp från vanliga banker till en låg ränta eller låna direkt från privatpersoner via p2p tjänster.

Genom att undersöka de företag som vi funderar på att göra affärer med, kan vi som låntagare undvika mycket förvirring och besvikelse. Även om du kan uppleva stressande behöver det ofta bara ta några minuter att ta reda på det väsentligaste. Att på förhand redan veta villkoren som ett snabblåneföretag erbjuder är den mesta metoden när du behöver ta ett lån och inte behöva drabbas av stress direkt efteråt.

Oavsett om du väljer att vända dig direkt till ett snabblåneföretag, en låneförmedlare eller en bank är det lika viktigt avsätta lite tid till att granska villkor, uppsägningstider, sekretesspolicy, ångerrätt och eventuella friskrivningsklausuler. Om du osäker eller någonting verkar oklart ska du fråga låneföretaget för att genast reda ut eventuella oklarheter.

Räntor snabblån

Ska jag ta ett smslån?

Det självklara svaret på din fråga är såklart att du bör undvika att använda ett snabblån för att få tag på pengar. Företag som erbjuder dessa lån försöker dra nytta av konsumentens trångmål och tar ofta ut mycket höga avgifter som motsvarar räntor på flera hundra procent.

Det är dessutom lätt att hamna i en ond cykel av eviga lån, eftersom lånet ska betalas tillbaks snabbt betalning innebär det att du kanske inte kan betala tillbaks det med din nästa lön. Många konsumenter tar fler än ett snabblån samtidigt, vilket förvärrar situationen.

Istället för att ta ett smslån kan du överväga att sälja något, ta ett andra jobb eller försöka göra upp om en betalningsplan som kan lösa ditt problem. Ett jobb extrajobb som att dela ut tidningar på helgerna eller andra arbeten kan hjälpa dig att snabbt förbättra din inkomst och lös dina kortsiktiga finansiella problem. Du kan också kontakta din bank för att se om de har en liknande produkt, till exempel ett mindre lån till en lägre kostnad. Bank Norwegian erbjuder exempelvis vanliga banklån från endast 5000 kronor.

Om du väljer att ta ett snabblån

Om du befinner dig i en situation där du överväger snabblån som en lösning måste du oavsett om du trots allt väljer att låna pengar ta itu med de underliggande faktorer som gjorde att du hamnade i det här läget. Du bör noggrant granska dina utgiftsvanor och inse att du behöver spendera mindre än du gör varje månad. Sedan bör du lägga undan pengar i en buffert.

För att inte bli frestad att ta ett sms lån bör du minst ha ett par tusen kronor undanstoppade. Det ideala är att ha tre till sex månadsinkomster. Detta kommer att verka som en krockkudde och skydda dig från att behöva använda ett snabblån varje gång du hamnar i knipa.

Om du redan hamnat i smslånefällan måste du göra allt för att ta dig ur den. Börja med att sätta dig ner och gör en uppskattning av kostnaderna för dina grundläggande behov av mat, husrum, el och andra utgifter som inte går att skala bort. Du behöver fokusera din energi på att ta dig ur den onda cykeln. Börja genom att bestämma vilka lån som du måste betala av först, och sluta sedan att använda dem helt.

När du har betalat av lånen börjar du spara till din buffertfond. Många butiker erbjuder räntefri avbetalning vilket är ett mycket bättre alternativ till att köpa saker med dyra lån. Detta är ett bättre alternativ eftersom även du kan dela upp betalningen över en längre tid månader.
hushåll budget

Hushållsbudget

Att upprätta en hushållsbudget är det bästa sättet att undvika att behöva ta snabblån i framtiden. Om du ständigt har brist på pengar är det uppenbarligen ett inkomst problem. Om så är fallet måste du titta på långsiktiga lösningar för att få upp din inkomst till en nivå som motsvarar den levnadsstandard du förväntar dig. Detta kan innebära att börja studera igen så att du kan få ett bättre betalat jobb. Det kan också innebära att du arbetar fler timmar på din befintliga arbetsplats.

När du kommit igång med din budgetering blivit av med dina snabblån kan du försöka klara dig på lite mindre kontanter. Detta kan ge dig den tid du behöver tills du funnit en lösning för att öka din inkomst. Du kanske kan överväga att flytta till en mindre lägenhet med lägre hyra eller hitta andra sätt att sänka dina levnadskostnader så att du får ekonomin att gå runt. Titta på alla de sätt du kan spara in på kostnader inklusive att ta in en inneboende eller flytta hem med dina föräldrar en kortare tid tills du har fått kontroll över din situation.

Statistik snabblån

Statistik snabblån

I diagrammet ovan visan ärendeutvecklingen av obetalda snabblån hos kronofogdemyndigheten.

Källa: Statistik Snabblån

Finansinspektionen: Varningslistan