Snabblån med låga krav [nya lån med lägre ränta]

 21 maj 2024

Långuide.se

Snabblån med låga krav efterfrågas av många svenska konsumenter. Vi har samlat de bästa korttidskrediterna just nu med aktuella priser på snabblån.

Ett snabbt och enkelt lån kan trots att de ofta får mycket skäll vara en välkommen räddare i nöden. Snabblån är en service som kostar lite extra men som för många är värt sitt pris när det behövs pengar snabbt.

Snabblån med låga krav

Efter lagändringen den 1 september 2018 infördes ett kostnadstak för högkostnadskrediter. De dyraste kreditgivarna har lagt ner och det har gjort det billigare för konsumenter att låna pengar genom ett snabblån.

Med ett snabblån kan en räkning bli betald i tid, ett köp fynd kan göras och en trevlig utekväll kan göras lite längre än  plånboken annars skulle tillåta.

Försök inte lösa skulder med att ta nya lån. Att skuldsätta sig innebär en risk att hamna i en lånefälla som det kan vara svårt att ta sig ur.

Jämför pris på snabblån

Exempelräntor snabblån 21 maj 2024

Exempelräntor högkostnadskrediter

Exempelräntor högkostnadskrediter

Avgifter viktigast för korta lån

För korta lån spelar räntan mindre roll. Istället är det avgifter som uppläggningsavgift, aviavgift och uttagsavgift som kostar mest.

Även om 40 % i årsränta är högt blir det inte mer än 35 kronor per 1000 kronor för en korttidskredit på en månad.

En ansökningsavgift på några hundra kronor blir därför en mycket större utgift än räntan.

Checklista snabblån

Behöver du ett lån snabbt? Ta det lugnt! Det finns alltid pengar tillgängliga som kan lösa alla kriser med ett omedelbart tillskott av kontanter. Checklista för ett bra snabblån är att det ska vara;

  • Enkelt att få
  • Flexibelt att betala
  • Vara utan avgifter
  • Ha en låg ränta
  • Betalas ut snabbt

Alla långivare hävdar att just deras service är bäst.  Men just när det gäller enklare krediter gäller att se upp så att man inte fastnar med ett jobbigt och dyrt lån. På Långuide.se har hittar du bra långivare och de är många. Där vi finner stark konkurrens, gynnas konsumenten.

Vad som är viktigast för att få ett bra lån är att det har vettiga villkor och därför är det enklaste och säkraste sättet att få fram pengar på.

Alla våra  långivare är fullt medvetna om att de bara är ett av många val för en konsument på jakt efter ett snabbt lån. Detta sätter press på dem att hålla sina priser nere, ge bra service och erbjuda en så snabb och effektiv service som möjligt.

Allt detta är riktig bra för alla som har kräver bra och snabba service.

Trots att det beviljas färre högkostnadskrediter efter att nya regler för snabblån införts är det fortfarande ganska lätt att få ett snabblån.

Billigaste snabblån

Med så många erbjudanden om billiga snabblån är det viktigt att jämföra de olika alternativen för att hitta det lån som passar bäst. Överväg varje aspekt av lånet. Kan det betalas tillbaks i förtid utan avgift?

Går det att flytta fram betalningsdatum om det skulle behövas? Och viktigast i det här fallet, hur snabbt betalas det ut?

Läs alltid på långivarnas webbsidor för aktuella villkor och uppdaterad information.

Transparens betyder tydlighet och är grundläggande för att konsumenten ska ges möjlighet att fatta snabba välinformerade beslut så stressfritt som möjligt.

Om det ändå går för fort har svenska konsumenter ångerrätt på lån. Ingen ska behöva leva under ekonomisk stress.

Bästa snabblånet

Oavsett om det är bilen som måste fixas eller en restaurangnota som blev för hög ska vi inte låna onödigt dyrt. Det behöver inte vara komplicerat att hitta det bästa snabblånet och få ansökan beviljad och få loss pengar.

I sådana lägen kan ett snabblån vara en bättre lösning som även om det kostar en slant är en tjänst som många har glädje av. Det är enkelt att få ett bra snabblån direkt i mobilen, från surfplattan eller varsomhelst det finns tillgång till internet.

Lån online är den bästa lösningen på ebb i kassan eftersom det är enkelt och man behöver inte vänta länge på att få pengar och vi behöver inte skriva under några dokument.

Snabblån till bankkonto

Snabblån till Nordeakonto och Snabblån till Swedbank är det absolut snabbaste sättet att få en insättning av kontanter  på kontot. Det fungerar när kunden väljer en långivare som använder samma bank som där kontot finns.

Även personer med dålig kreditvärdighet kan genom denna låneform få tillgång till en liten kreditlina.

Billigare snabblån

Snabblån är billigast för nya kunder. Genom att “prova att låna” hos en ny långivare kan det till och med gå att låna helt gratis. Konkurrensen om lönsamma snabblånekunder är knivskarp och trixen är många för att fånga in nya kunder.

Därför finns det erbjudanden om billigare lån för nya kunder från snabblåneföretag som vill öka kundstocken.

För att hitta det billigaste lånet är det en smart strategi att leta efter nya långivare. Erbjudanden om billiga lån hittar man hos oss på Långuide.se. Vi tycker att det ska vara billigt att låna.

Smslån med Bank-ID

Snabblån med Bank-ID är det klart snabbaste sättet att få pengarna på kontot så fort som möjligt. Långivaren måste kunna kontrollera att det är rätt person som ansöker om ett lån. Om man inte använder Bank-ID för att legitimera sig går det mycket långsammare.

Ett lån utan Bank-ID innebär att kunden måste styrka sin identitet med hjälp av dokument. Det innebär att en legitimation måste scannas och skickas in. Det kan även krävas andra underlag som till exempel en hyresavi för att bevisa sin adress.

Det är gratis för alla att skaffa en e-legitimation eftersom snabbån med bankid är en förutsättning för att inte snabblånet blir ett snigellån.

Snabblån på helgen

Ibland blir det tomt i plånboken när banken är stängd. Kontanter kan behövas när som helst och även som  snabblån på helg Att ta ett snabblån innan notan kommer in är ett smart sätt att ta sig ur en pinsam situation.

Vi är många som ibland behöver ibland ett akutlån för att lösa kriser. Snabba lån är inte lån med låg ränta – service kostar. Om det är första gången du behöver ett litet lån finns det flera företag som erbjuder räntefritt lån till nya kunder. Pengar har en förmåga att rinna iväg snabbare än vi vill.

När det tycks extra långt till nästa lön- eller studiemedelsutbetalning kan därför ett litet SMS eller webblån vara precis det som behövs för att fylla på kassan över helgen. Små lån är dock ofta dyra och det är därför extra viktigt att du jämför räntor och avgifter innan du får ett snabblån utbetalt till kontot.

Akuta snabblån

Det främsta användningsområdet för snabb lån är att lösa akuta situationer. Det är en välkommen sista utväg när olyckan är framme. Om det inte finns någon annan som ställer upp återstår bara att ta ett akut lån och se till att inte hamna i samma situation igen.

Det är kanske inte så konstigt att den som erbjuder akutkrediter också kommer att ta lite mer betalt för det. Det är en lånelösning som ställer mycket höga krav på långivarna.

Pengarna ska betala ut på en gång och det går inte alltid att göra en fullständig kartläggning av kundens återbetalningsmöjligheter.

Den som söker ett snabblån akut måste därför vara beredd på att det blir dyrare än långsammare lån.

Snabblån med låg kreditvärdighet

Högkostnadskrediter är lån för personer med svagare ekonomisk ställning. Med hjälp av ett sådant lån blir dålig kreditvärdighet inget hinder för snabblån – det är bara att vända sig till en kreditgivare som jobbar med “svårare fall”.

Varje långivare gör sin egen bedömning av kundens förmåga att betala tillbaks lånet. Storbankerna använder UC score som underlag för att bedöma kundens kreditvärdighet. Det är ett kreditbetyg från Upplysnings Centralen.

Det är en subjektiv bedömning och kreditbetyg baserat på kriterier som en långivare inte alls behöver dela. Många som behöver ett lån med låg UC score behöver pengar och kan inte vänta i flera dagar.

För att tillgodose det behovet har vi hittat långivare som enkelt och utan dröjsmål ger snabbast lån till kunder med låg kreditvärdighet.

Snabblån utan UC

Snabblån utan UC

Snabblån utan UC är det mest bekväma och diskreta sättet att enkelt övervinna en liten finansiell kris. Ett sådant lån kan hjälpa dig genom att fixa omedelbara kontanter när du behöver dem akut. Du behöver ingen säkerhet för att låna pengar eftersom sms lån är lån utan säkerhet.

Den positiva aspekten av snabblån utan UC är att människor med dålig kreditvärdighet också kan få ett lån. Människor som har gått i konkurs, har skulder, eller bara har låg kreditvärdighet kan också ansöka om sms lån för att hantera sina finansiella motgångar.

Även om du inte kan betala tillbaka lånet i tid, har du möjlighet att förlänga lånet genom att betala några extra avgifter till långivaren. Denna avgift för att förlänga återbetalningstiden på lånet varierar från 200 kr till 1000 kr beroende på lånebeloppet och långivaren.

Återbetalning snabblån utan UC

Generellt är återbetalningstiden för snabblån utan UC 30 dagar. Du kan få förlängning med att återbetala lånet endast två gånger. Och efter det får långivaren vidta rättsliga åtgärder mot låntagaren för att återfå det utlånade sms lånebeloppet. Som vi alla vet, har kortfristiga lån alltid höga avgifter och kräver inte någon kreditupplysning.

Du kan ansöka om cash lån med mobilen och när din låneansökan godkänns, kommer lånebeloppet att överföras till ditt personliga lönekonto inom ett par timmar.

Långivaren skall hålla din personliga information som du lämnar i ansökan ytterst konfidentiell. Det lånebelopp som du kan bli beviljad beror på din kreditvärdighet och din återbetalnings kapacitet. Din nuvarande inkomst är också en av de faktorer som kan påverka lånebeloppet.

Nya snabblån med lägre ränta

Räntan på snabblån är hög och särskilt dyra snabblån måste marknadsföras som högkostnadskrediter. Lagen har gjort att det blivit lägre ränta på nya snabblån och bättre ställning för konsumenten.

För att inte behöva marknadsföra sitt lån med en varningstriangel har många långivare sänkt räntan så att den hamnar under gränsen vilket inneburit att färre konsumenter tar snabblån med hög ränta.

Genom att välja ett lån med lägre ränta kan den som har låg inkomst eller svag kreditvärdighet ändå få ett hyfsat lån för ett brådskade ändamål.

Allting har ett pris och den som vill ha snabba besked, pengar på momangen utan omfattande kreditkontroll får vara beredd att betala för det. Liksom de flesta saker i livet, har även snabblån sina nackdelar och potentiella fallgropar som konsumenten bör vara informerad om.

Den största nackdelen med lån med enklare kreditkontroll är givetvis den ränta och avgift som debiteras.

Ett långsamt lån som tas ut med ett pantbrev på bostaden tar lång tid att sy ihop men den som väntar belönas med en lägre ränta.

Ett lån utan säkerhet som betalas ut nästan utan väntetid har högre räntor. Om du inte har någon annan utväg än att ta ett snabbt kontantlån är det viktigt att se till att du kommer att kunna betala tillbaka lånet i tid.

Detta beror på att de förseningsavgifter som läggs på snabblån kan vara höga. Det gäller därför att se till att välja rätt långivare redan från början. Långuide.se har hjälpt många svenskar över hela landet att hitta snabblån med låg ränta.

Vi är fast beslutna att hjälpa konsumenter att hitta bra företag som står för ansvarsfull utlåning och rekommenderar våra besökare att inte låna mer än de har råd att betala tillbaka.

Snabblån med betalningsanmärkning

Snabblån med betalningsanmärkning

I dag erbjuder marknaden ett brett utbud av finansiella lösningar. Även om du råkat dra på dig en betalningsanmärkning går det att hitta en lösning som gör det möjligt.

Många långivare konkurrerar om kunder och att få ett snabblån med  betalningsanmärkningar är inget hinder för att få ett snabblån utan det går att hitta en långivare som accepterar till och med flera anmärkningar.

Ett snabblån är exempel på en service som ger tillgång till kontanter och ett litet lån kan hjälpa dig att få den hjälp som behövs genom att erbjuda finansiering efter dina behov.

Även om det kan vara lockande att få ett snabblån från företag som har bristande kreditprövning är det bäst att tänka två gånger. Varför vill de låna ut till någon som uppenbarligen misskött sin ekonomi?

Svaret är att det kan vara mycket lönsamt för den som har tid att vänta. Med åren kan ett litet obetalt belopp växa till en jätteskuld och en individ som från början verkade vara ett hopplöst fall kan någon gång i framtiden får råd att betala tillbaks lånet – med ränta, på ränta på ränta …

På så vis kan du få sinnesfrid och behöver inte oroa dig för hur en tillfällig ekonomisk krissituation ska lösas. Som framgår av namnet, är dessa lån avsedda för låntagare med ett akut och tillfälligt behov. Snabblån trots betalningsanmärkning ger tillgång till kontanter snabbare än andra lån, men de är också dyrare än vanliga lån.

En undersökning har visat att en av sex som tar snabblån får inkassokrav vilket i förlängningen kan leda till en betalningsanmärkning.

Vad är snabblån?

Så du behöver kontanter akut och funderar på ett ansöka om ett litet lån för att få tag på pengar snabbt? Även om du behöver ett akut lån och väljer att ta ett snabblån finns det ingen anledning att inte välja det bästa och billigaste lånet.

Det finns så många företag på Internet att du kanske blir förvirrad. Det gäller nu att hitta en långivare som är tillförlitlig och trovärdig. Det finns många faktorer som måste bedömas vid valet av sms långivare och här är några av dem.

Enklast snabblån

Bäst är såklart om man kan avstå eller skjuta på en räkning men ibland går det inte och vissa för att inte hamna på bar backe kan det vara ett korrekt beslut att låna pengar till hyran.

Idag behöver man inte ringa runt till släkt och vänner för att ordna snabba cash genom ett litet mikrolån. Det räcker med att göra en enkel ansökan om snabblån om ett lån på nätet och vips har man slantarna på sitt konto och kan rädda sig ur knipan.

Enkelt och snabbt är mottot för alla låneföretag som erbjuder snabblån men den snabba servicen har givetvis ett pris. Det är ganska dyrt att ta den här typen av lån och det gäller därför att planera så att det finns pengar att betala när räkningen kommer så att man inte får mer problem än man hade innan.

Åldersgräns snabblån

Sms lån 18 år

För den som fyllt 18 år och bara behöver ett mindre lån på högst några tusen kronor finns det många långivare att vända sig till.  Åldersgränsen på sms lån är lägre än för vanliga lån. Det går därför att få sms lån från 18 år om man har en fast folkbokföringsadress.

Det är bara att surfa in på en webbplats och knappa in personnummer och det kontonummer till vilket pengarna skall utbetalas.

Besked om du får låna pengar snabbt kan göras utan att det ställs några jobbiga.  Eftersom sms lån och andra korta lån handlar om ganska små belopp tar långivaren inte så stor risk och det är därför lätt för de flesta att få ett sms lån från 18 år.

Det självklara svaret på din fråga är såklart att du bör undvika att använda ett snabblån för att få tag på pengar. Enligt en kartläggning av Kronofogdemyndigheten är det framförallt unga vuxna som tar smslån och fastnar i skuldfällor.

Företag som erbjuder dessa lån försöker dra nytta av konsumentens trångmål och tar ofta ut mycket höga avgifter som motsvarar räntor på flera hundra procent.

Det är dessutom lätt att hamna i en ond cykel av eviga lån, eftersom lånet ska betalas tillbaks snabbt betalning innebär det att du kanske inte kan betala tillbaks det med din nästa lön. Många konsumenter tar fler än ett snabblån samtidigt, vilket förvärrar situationen.

Det finns många SMS-Lån och om man inte kan få ett vanligt lån kan man överväga att sälja något, ta ett andra jobb eller försöka göra upp om en betalningsplan som kan lösa ditt problem.

Ett jobb extrajobb som att dela ut tidningar på helgerna eller andra arbeten kan hjälpa dig att snabbt förbättra din inkomst och lös dina kortsiktiga finansiella problem. Du kan också kontakta din bank för att se om de har en liknande produkt, till exempel ett mindre lån till en lägre kostnad.

Lånemäklare snabblån

Lånemäklare

En förmedlare av snabblån lånar inte själv ut pengar utan fungerar som en mellanhand mellan kunden och långivaren. De granskar din ansökan och säljer den sedan mot provision till en långivare eller grupp av långivare som de har en affärsrelation till.

I dessa fall kan inte det företag du vill använda göra ett kreditbeslut.

Även om låneförmedlare eller indirekta långivare som de även kallas, inte nödvändigtvis är dåliga eller opålitliga är det viktigt att förstå vad de kan och inte kan göra.

Många snabblåneföretag föredrar att använda lånemäklare eftersom de oftast satsar mycket pengar på marknadsföring och därmed kan nå ut till många potentiella kunder.

Som ett resultat kan de vara ganska framgångsrika i att hitta nya kunder åt en långivare och låter därmed låneföretaget ägna sig åt vad de är bäst på – att låna ut pengar.

Många lånemäklare hävdar att de faktiskt kan hitta bättre lån än vad den enskilda konsumenten själv skulle kunna göra. De kan i en del fall förmedla lån till en långivare som du annars skulle ha avvisats från.

Dessutom kan låneföretag spara pengar genom att inte behöva annonsera för att hitta lånekunder. Besparingar som kan vara större än de provisioner som de betalar till mäklaren. Det är inte längre bara snabblåneföretag som lånar ut mindre summor pengar.

Det går även att låna ett mindre belopp från vanliga banker till en låg ränta eller låna från privatpersoner via p2p tjänster. Genom att undersöka de företag som vi funderar på att göra affärer med, kan vi som låntagare undvika mycket förvirring och besvikelse.

Även om du kan uppleva stressande behöver det ofta bara ta en stund att ta reda på det väsentligaste. Att på förhand redan veta villkoren som ett snabblåneföretag erbjuder är den mesta metoden när du behöver ta ett lån och inte behöva drabbas av stress direkt efteråt.

Oavsett om du väljer att vända dig direkt till ett snabblåneföretag, en låneförmedlare eller en bank är det lika viktigt avsätta lite tid till att granska villkor, uppsägningstider, sekretesspolicy, ångerrätt och eventuella friskrivningsklausuler.

Om du osäker eller någonting verkar oklart ska du fråga låneföretaget för att genast reda ut eventuella oklarheter.

Många behöver mer cash

Många svenskar behöver pengar idag. Utan cash stannar allt upp och inget funkar. Med ett cash lån löser man tillfälligt alla problem.

Ränta: Detta är förmodligen en av de viktigaste faktorerna för vad ett cash lån kommer att kosta dig. Ett cash lån har mycket högre ränta än ett vanligt blankolån på grund av sin utformning och risk för långivaren (ofta tas ingen kreditupplysning).

Räntesatsen varierar väldigt mycket och därmed finns det en hel del pengar att spara på att hitta en långivare som kan erbjuda dig den lägsta räntan. Det är viktigt att skilja på effektiv ränta (ränta per år) och absolut ränta.

Långivare: För detta kan du fråga vänner och familj som kanske själva har tagit ett sms lån eller så kan du söka efter information på Internet. Du kan också kolla på olika varningslistor för att försäkra dig om att smslångivaren är seriös.

Genom vår hemsida hittar du pålitliga och erkänt kvalificerade långivare.

Återbetalningsvillkor: En viktig regel för korta och dyra lån är att du bara ska låna det belopp som du är säker på att du kan betala tillbaka nästa gång du får lön eller pengar på annat sätt. När du väljer en långivare för snabba pengar måste du se till att alla de villkor som anges i lånevillkoren är tydliga och att det inte finns några dolda avgifter.

Du bör också vara fullt införstådd i när lånet skall betalas tillbaka och vilka eventuella avgifter som kan uppkomma i samband med försenade betalningar.

Säkerhet: När du ansöker om cashlån se till att långivaren genomför helt säkra och bevakade transaktioner och hanterar dina personuppgifter diskret.

Trygghet: Titta efter konsumentkreditföretagens logga så kan du känna dig trygg med att långivaren följer spelreglerna och är seriös

De flesta råkar någon gång ut för att pengarna tar slut och att man behöver låna pengar snabbt. Det är knappast något att skämmas för. Det går aldrig att förutse allt som händer. En oväntad räkning eller en inbjudan till en fest som man inte kan tacka nej till. Vad gör man om man inte har råd?

Cash finns att hämta från många olika långivare online. Snabbast cash får man genom att genom att fylla i din ansökan på långivarens sajt. Formuläret skickas in och bearbetas av ett datorprogram omedelbart och beslutet är tillbaka på nolltid – ibland tar det mindre än 1 minut.

När du blivit godkänd sätts dina pengar in på ditt bankkonto.

De kallas även minilån …

Minilån som erbjuds online använder avancerade digitala system och datorprogram för att kunna bevilja lån helt automatiskt och utan väntetider. I dag kan konsumenter låna med mobilen och skriva under lånet helt digitalt på webbplatser som erbjuder snabblån med bank ID.

Långivarens hemsida låter dig välja hur mycket du vill låna, hur lång tid du behöver lånet och hur stora avbetalningar du vill göra.

Efter att du lämnat uppgifter om dina önskemål i det digitala formuläret körs uppgifterna mot olika databaser och sedan ger systemet ett beslut om att godkänna utbetalningen.

Du kommer oftast att kunna hålla reda på betalningsdatum via webbplats eller e-postuppdateringar. Bäst är att lägga in en betalningsorder hos din internetbank så att återbetalningen inte blir för sen. När du tar ett minilån se till att du aldrig missar en betalning – det kan bli dyrt.

… och telefonlån

Förr i tiden kallades snabblån för telefonlån men idag behövs ingen telefon. Allt hanteras helt digitalt på internet och det behövs inga samtal. Du kan lätt få ett “telefonlån” från 1000 kr till 15 000 kr.

Du kan be din långivare att dra återbetalnings beloppet automatiskt från ditt personliga lönekonto förutsatt att du är säker på att du kommer att ha tillräckligt med pengar på ditt konto vid tidpunkten för återbetalning.

Även om telefonlån är ganska lätta att få, bör man vara försiktig väljer långivare.

Detta för de stora olikheterna i form av räntor, avgifter och regler, återbetalningstiden och villkoren. Man bör välja det lån som finns med den lägsta räntan och lägsta avgiften.

Kortfristiga kontant belopp är mycket fördelaktigt när du behöver akut ekonomiskt stöd och nästan alla behöver det för att bekämpa finansiella motgångar. Telefonlån är också en av de enklaste sätten att möta dina finansiella behov.

Det här är en vanlig metod att få låna pengar utan kreditupplysning.

Detta är ett av de lån som du kan låna utan säkerhet, även om du har dålig kreditvärdighet. Du måste vara minst 18 år med ett personligt kontonummer och en stabil inkomstkälla. Få sms lån från pålitliga långivare som kan ge dig lånebeloppet till dig snarast, enligt dina kontant behov

Inget förskott på lönen? Ordna ditt eget löneförskott med ett förskottslån. Om oväntade ekonomiska utgifter har försatt dig i knipa och du omedelbart behöver göra något för att få ordning på situationen kan ett snabblån vara den enda realistiska utvägen.

Tillfälligt snabblån

Det finns tillfällen då vi verkligen känner oss hjälplösa, när våra ekonomiska resurser blir tömda på grund av något plötsligt problem. I en sådan situation kan vi behöva ett tillfälligt snabblån.

Att komma fram till en lämplig finansiell lösning på penningproblem är idag ganska enkelt. Det finns många långivare där det går att låna pengar med låg kreditvärdighet och trots betalningsanmärkning och de finns alla att hitta på internet.

Det är enklast att få ett akut förskottslån genom att skicka in en ansökan online.

Lånesajter på nätet kan behandla din låneansökan och ge lånebesked direkt. Kunden får det önskade lånebeloppet och hela processen sker helt digitalt.

Dessa lån kan trots att de har höga avgifter vara lämpliga för att lösa en tillfällig kris eftersom det är den enda låneformen där pengar så snabbt förs över till låntagarens bankkonto. Det är alltid svårt att råka ut för akuta ekonomiska motgångar.

Men med hjälp av ett akut sms lån kan dessa problem åtgärdas på ett bekvämt och problemfritt sätt. Krislån är avsedda för akuta och överbrygga tillfällig ebb i kassan.

Är snabblån samma som mikrolån?

Efter lagändringen och införandet av stränga regler för högkostnadskrediter skakade det till på snabblånemarknaden och många företag tog ner skylten. Efter en kris är det vanligt att både människor företag och hela branscher gör förändringar – till exempel genom att byta namn.

Allt fler konsumentkreditföretag marknadsför snabblån som mikrolån – ett positivt ord som för många kanske leder tankarna till blomstrande plantage i tredje världen istället för höga räntor.

Oavsett namn är servicen den samma. Mikrolån är snabblån som ger oss möjlighet att låna utbetalning redan på dagen.

Det är hög efterfrågan på lån som godkänns snabbt och utbetalas samma dag. Många låntagare vill ha mikrolån och enklare lån som ger omedelbar tillgång till kontanter för alla behov.

När särskilda händelser inträffar och pengar måste fram snabbt vänder sig medvetna svenska konsumenter till konsumentguiden Långuide.se.

Här har vi samlat de bästa erbjudandena på lån med allt ifrån de minsta mikrolånen på 500 kronor till de största blankolånen på en halv miljon.

Personer med hög kreditvärdighet kan låna superbilligt från nätbaserade långivare för att lägga om dyra lån men erbjudanden om att låna pengar saknas inte heller för den som drabbats av låg kreditvärdighet.

När vi behöver det snabbaste lånet behöver vi alltså inte oroa oss oavsett förutsättningar – det finns ett lån för alla.

Korttidskredit är samma som snabblån

Korttidskrediter är tillgängliga online via en mängd olika långivare. Många nätbaserade kreditmarknadsföretag, låneföretag och Fintech-bolag har utvecklat digitala lösningar för lån med omedelbar utbetalning genom att ansökan fylls i på webbplatsen och databehandlas automatiskt så att svar kan lämnas direkt på skärmen.

Uppgifterna i formuläret skickas direkt in i systemet som levererar ett besked utan att man behöver vänta.

Om låntagaren godkänner en utbetalning med bank-id kan  sättas in på bankkontot redan samma dag. Korttidskrediter är det samma som snabblån, det vill säga lån som som administreras via nätet och är billigare och effektivare än manuella lån eftersom alla onödiga moment har rationaliserats bort.

Det behövs ingen intervju, inga väntetider på avtal som ska skickas fram och tillbaks och insättning på låntagarens bankkonto görs så fort det bara är möjligt. Den som är i behov av pengar fort behöver inte längre vänta flera dagar eller ens till i morgon.

Online långivare är därför ett utmärkt val vid brådskande behov av korttidskrediter

Hur fungerar snabblån?

Korttidskrediter som erbjuds online vänder sig till människor som efterfrågar lån utan väntetider. Långivarens webbplats låter kunden själv välja hur mycket han eller hon vill låna, hur lång återbetalningstiden ska vara och visar tydligt hur mycket det kommer att kosta.

Efter att grundläggande information lämnats görs en snabb kreditbedömning och bakgrundskontroll innan utbetalningen genomförs. Så fort lånet satts in på kontot är det bara att ta ut pengarna och använda dem till vad som helst.

Det går ofta att enkelt hålla koll på betalningsdatum via långivarens webbplats och lägga in betalningarna på internetbanken för att vara säker på att aldrig missa en betalning.

Populära snabblån

Företag som erbjuder populära snabblån poppar upp överallt men räntor och avgifter skiljer sig åt betänkligt. Om du tänker använda en snabblånetjänst måste du först få en överblick över vad som är en rimlig kostnad för ditt lån genom att jämföra priser, villkor och policyer för olika snabblån.

Det kan finnas en betydande skillnad i hur låneföretag fungerar och framförallt vilken erfarenhet tidigare kunder har av dem. Inte minst är det av vikt att se om ett direkt lån är förmånligare än ett indirekt (som förmedlas via en lånemäklare).

Snabblåneföretag gör det enklare  att låna

Snabblåneföretag står under finansinspektionens tillsyn och övervakning och ska vara registrerade. Alla företag måste följa svensk lag och konsumenträtt vilket bland annat innebär rätt att ångra sig inom en viss tid lån.

Med tanke på att snabblån skiljer sig så mycket åt i pris är det väl investerad tid att titta runt bland olika långivare för att hitta det lån som passar dig bäst med avseende på belopp och önskad avbetalningstid.

Ett ökat antal företag som ger sken av att låna ut pengar är själva verket endast förmedlare av lån mot ersättning.

Ta dig ur snabblånefällan

Om du befinner dig i en situation där du överväger snabblån som en lösning måste du oavsett om du trots allt väljer att ta ett nytt snabblån ta itu med de underliggande faktorer som gjorde att du hamnade i det här läget.

Du bör noggrant granska dina utgiftsvanor och inse att du behöver spendera mindre än du gör varje månad. Sedan bör du lägga undan pengar i en buffert. För att inte bli frestad att ta ett sms lån bör du minst ha ett par tusen kronor undanstoppade.

Det ideala är att ha tre till sex månadsinkomster. Detta kommer att verka som en krockkudde och skydda dig från att behöva använda ett snabblån varje gång du hamnar i knipa.

Om du redan hamnat i en lånefälla måste du göra allt för att ta dig ur den. Börja med att sätta dig ner och gör en uppskattning av kostnaderna för dina grundläggande behov av mat, husrum, el och andra utgifter som inte går att skala bort.

Börja genom att bestämma vilka lån som du måste betala av först, och sluta sedan att använda dem helt. När du har betalat av lånen med ett samlingslån kan du göra något mycket roligare – börjar spara till en egen buffertfond.

Många butiker erbjuder räntefri avbetalning vilket är ett mycket bättre alternativ till att köpa saker med dyra lån. Detta är ett bättre alternativ eftersom även du kan dela upp betalningen över en längre tid månader.

Undvika snabblån med hushållsbudget

Att upprätta en hushållsbudget är det bästa sättet att undvika att behöva ta snabblån i framtiden. Om du ständigt har brist på pengar är det uppenbarligen ett inkomst problem. Om så är fallet måste du titta på långsiktiga lösningar.

Detta för att få upp din inkomst till en nivå som motsvarar den levnadsstandard du förväntar dig. Detta kan innebära att börja studera igen så att du kan få ett bättre betalat jobb. Det kan också innebära att du arbetar fler timmar på din befintliga arbetsplats.

När du kommit igång med din budgetering blivit av med dina snabblån kan du försöka klara dig på lite mindre kontanter. Detta kan ge dig den tid du behöver tills du funnit en lösning för att öka din inkomst.

Du kanske kan överväga att flytta till en mindre lägenhet med lägre hyra eller hitta andra sätt att sänka dina levnadskostnader så att du får ekonomin att gå runt.

Titta på alla de sätt du kan spara in på kostnader inklusive att ta in en inneboende eller flytta hem med dina föräldrar en kortare tid tills du har fått kontroll över din situation.

För- och nackdelar

Det finns några uppenbara skäl till varför vi ofta behöver snabba lån. Ett är för att ordna kortsiktiga (och brådskande) behov av pengar. När vi befinner oss i en nödsituation eller får en oväntad utgift på halsen är ett snabbt lån precis vad som kan behövas.

Till skillnad från gammaldags lån hos banken går det att få ett positivt besked på de snabbaste lånen. Besked kan ges utan dröjsmål. Med traditionella långivare, kan det i värsta fall ta upp till en vecka att få ett godkännande eller avslag på en låneansökan.

Om vi behöver pengar direkt går det helt enkelt inte att vänta så länge. Vad som också gör snabba lån attraktiva är att de är lätta att kvalificera sig för, har en enkel ansökningsprocess, ger ett snabbt godkännande, har lättare kreditkontroller och minimalt med pappersdokument.

Det går att ansöka om ett kvickt lån utan att behöva besöka en långivare. Ingen gillar att bli utfrågade om jobbiga privata saker eller läsa igenom igenom högar av papper. En bra sak med snabba lån är att nästan alla kan kvalificera sig.

Det räcker med att ha fyllt 18 år, ha en inkomst och ett bankkonto för att få pengar insatta inom ett par timmar.

Försenad betalning

Det är inga problem att få ett snabbt lån, men vad händer om vi är för långsamma med återbetalningen och missar förfallodagen? Snabblåneföretag är vana med slarviga kunder och har ofta en generös inställning till förseningar.

Det bästa är att kontakta långivaren och förklara situationen och be om lite extra tid för att betala räkningen.

Färre snabblån med nya regler

Snabblån är lån utan säkerhet. Om lånet förutom en snabb utbetalning har en effektiv årsränta som överstiger referensräntan med mer än 30 procentenheter måste lånet marknadsföras som en högkostnadskredit med varningstriangel i annonsering mot konsument.

Högkostnadskrediter är snabblån som karaktäriseras av en kort löptid och belopp under 20 000 kronor. För att komma till rätta med ockerräntor och stärka konsumenternas ställning på marknaden infördes nya regler för högkostnadskrediter  2018.

Det innebär att ett kostnads- och räntetak infördes. Det har lett till färre högkostnadskrediter  och lagändringen har haft en stor inverkan på marknaden för snabblån och dess funktionssätt. Många företag har dragit sig ur branschen, slutat ge ut lån eller sänkt sina räntor.

Sista chansen lån

Snabblån skulle kunna kallas för ”Sista chansen lån” då de kan beviljas även till personer med låg scoring. Det finns många företag som hävdar att de kan bevilja lån även till kunder med dålig kreditscore men sanningen är att kriterierna skiljer sig mycket mellan olika långivare.

En låntagare måste alltid komma ihåg en sak. Sista chansen lån är endast för personer med mycket svag scoring endast för akuta finansiella behov.

Snabblån utan ränta

Snabblån utan ränta

Finns det snabblån utan ränta? Tvärtemot vad privatekonomiska experter tycker så kan ett litet snabblån ibland vara det bästa alternativet när det är krisläge.

Varför? Jo, eftersom du lånar pengar för att lösa en situation som kanske skulle blivit ännu kostsammare utan aktivt agerande. Dessutom finns det ibland möjlighet att få ett snabblån utan ränta för förstagångskunder Tricket är att hitta ett “provlån” – ett smslån utan ränta.

Därför att de ges till nya kunder som vill prova hur servicen fungerar och har ingen ränta eller andra avgifter. De är enkla att få – det räcker med att vara folkbokförd i Sverige och ha fyllt 18 år.

Den som har en inkomst från anställning har goda möjligheter att få godkänt på en ansökan med schyssta villkor.

Vi vet att det sista som våra kunder vill möta i akuta fall är högar av formulär och dokument att fylla i och väntar på dagar för godkännande. Så gör vi vårt bästa för att köra processen smidig för våra värdefulla kunder.

Men långivaren begära lite mer information från dig, även om detta är ett program för ett kortfristigt lån.

Går det att få ett snabblån helt utan ränta?

När vi lånar mindre belopp från någon vi känner är det ofta lån utan ränta men det går faktiskt att låna utan ränta även från företag på lånemarknaden.

Ett lån utan ränta innebär att det första lånet kan vara räntefritt för nya kunder men det handlar oftast om mindre belopp på några tusen kronor med kort återbetalningstid. Genom ett besök hos oss på Långuide.se går det att hitta eventuella erbjudanden om lån helt utan ränta.

Det är härligt att se när pengarna snabbt trillar in på kontot. Men återbetalningen är en utdragen process som redan på förväg bör göras till ett så litet bekymmer som möjligt. Det är därför smart att spendera lite tid på att hitta ett bra lån med låg ränta.

Snabblån står under finansinspektionens tillsyn

Finansinspektionen

Finansinspektionen har på statens uppdrag i uppgift att bidra till ett stabilt och väl fungerande finansiellt system genom att analysera det finansiella systemet.

Det gör de genom att bland annat ta fram rapporter om svenska konsumtionslån som gör att riksdag och regering kan informera sig om hur marknaden fungerar och fatta välinformerade beslut för att säkerställa finansiell stabilitet.

Hur dyrt kan ett snabblån egentligen bli?

Frågor och svar

Vad är snabblån?

Snabblån är lån på ganska små belopp De beviljas och betalas ut snabbt De ska betalas tillbaka inom 30 dagar.

Vad kostar snabblån?

Att ta ett snabblån kan bli väldigt dyrt. Du betalar både en avgift när du tar lånet och ränta på lånet. Den totala kostnaden, den effektiva räntan, kan bli extremt hög eftersom återbetalningstiden är så kort.

Är det gratis att ansöka om korttidskrediter?

Ja, det kostar inget att ansöka om korttidskrediter via Långuide.se. När du fått ett låneerbjudanden kan du alltid välja att tacka nej.

Är snabblån och smslån samma sak?

Ja. Det handlar dock om samma typ av korttidskrediter på små belopp med en kort återbetalningstid.

Kan jag få snabblån med betalningsanmärkning?

Ja. Du kan få låna även med betalningsanmärkning men du kan troligen inte få någon form av lån om du har en aktiv skuld hos Kronofogden.

Hur fungerar snabblån?

Precis som vanliga lån men med en förenklad ansökningsprocess, svar direkt och med utbetalning inom en dag.

Vilket smslån är bäst?

Vilket som är det bästa smslånet beror på din ekonomiska situation. Hos Långuide.se kan du hitta långivare som erbjuder både smslån utan UC och snabblån utan ränta.

Fördelar med ett snabblån?

Ett snabblån är bra att använda sig av om du har en utgift som du måste betala och som du inte har täckning för på ditt bankkonto.

Vad är lånekraven?

För att få ta snabblån måste du uppfylla kreditgivarens lånekrav. Det är vanligt att du måste ha fyllt 20 år och vara bokförd i Sverige.

Går det att låna utan fast inkomst?

Ja. Det går att få lån utan fast jobb hos flera långivare.

Innehåll