Låna pengar utan UC

Låna pengar utan UC

Låna pengar utan UC efterfrågas av många eftersom de inte vill ha en förfrågan om smslån registrerad i det offentliga UC registret.

Snabblån på en kreditupplysning kan tolkas negativt och bör helst undvikas. Det kan också vara pinsamt och många konsumenter vill därför låna pengar utan UC kontroll. Den personliga integriteten är viktig för många.

Det som vill låna pengar med låg kreditvärdighet gör också klokt i att inte exponera sin trassliga privatekonomi i onödan.

Därför är det många som helst undviker att exempelvis en låneansökan hamnar i ett offentligt register.

Varje gång en kreditupplysning tas registreras och sparas den i ett offentligt register.

Många förfrågningar kan göra det svårare att få ett lån, det är något som därför bör undvikas. Genom att vända sig till någon av nedanstående långivare (som inte tar en upplysning hos Upplysningscentralen) går det att få svar på en låneansökan utan att någonting blir registrerat i offentliga register.

Här går det att låna pengar utan UC

Ferratum Ferratum tar integritet och säkerhet på högsta allvar. Har kan du låna upp till 15 000 kronor utan UC.

Frogtail Hos Frogtail kan du låna trots betalningsanmärkningar. De tar ingen kreditupplysning från Upplysningscentralen.

Meddelandelån Meddelandelån använder inte UC för kreditupplysningar. 95 % nöjda kunder. Lån upp till 10 000 kronor.

Kortlån Kortlån: Individuell prövning. Ingenting registreras hos UC

Lånbutiken Lånbutiken: Identifiera dig med e-leg, mobilabonnemang eller Nordea. Använder inte UC

Daypay

✓ Ingen UC på lån under 10 000 kronor

Lån utan säkerhet kallas även blancolån. Banker och andra företag som lånar ut pengar kan göra det förutsatt att de bedömer det som sannolikt att låntagaren kan betala tillbaks lånet samt att det inte innebär en för stor påfrestning på den enskildes ekonomi. Ett företag som erbjuder privatlån eller mikrolån är skyldig att göra en kreditprövning.

Banker och andra kreditmarknadsföretag har sedan länge vänt sig till kreditupplysningsföretag för att enkelt och snabbt bedöma låntagares återbetalningsmöjligheter. En kreditupplysning ger en sammanfattning av en persons privatekonomi. Där ingår bland annat uppgifter om årsinkomst, eventuella betalningsanmärkningar samt tidigare låneansökningar från andra banker. För att kunna få låna pengar utan uc måste man vända sig till en långivare som använder andra upplysningsföretag.

Framför allt det sista ”tidigare förfrågningar från andra banker” är viktigare än vad många tror. Det är väl inte fel att höra efter hos flera långivare innan man bestämmer sig? Tyvärr är det precis vad det kan vara.

När en långivare tar en kreditupplysning från till exempel Upplysningscentralen (UC) och noterar en mängd ansökningar ringer ofta varningsklockan.  Det ser helt enkelt inte bra ut att ha många förfrågningar. Även om det inte framgår varför en person valt att inte ta ett lån eller om ansökan blivit avslagen reser det många frågetecken.

Varje presumtiv låntagares personliga situation är olika, och varje låntagare har sin egen anledning till varför de vill ansöka om ett smslån eller privatlån. Många konsumenter som inte har en hög inkomst har länge stått inför svårigheter att få sin ansökan godkänd. Nu finns det dock många olika typer av personliga lån som inte kräver en kreditkontroll.

Även om dessa lån utan kreditupplysning innebär högre räntor, erbjuder långivare dem eftersom de inser att det kan vara svårt för många grupper i samhället att bevisa tillräcklig kreditvärdighet, detta kan gälla exempelvis nyanställda och egna företagare.

Ansökan utan kreditkoll – vad kostar det?

Utvärdera kostnader och avgifter hos företag som erbjuder låneansökningar utan kreditkoll. Många långivare tar ut betydande avgifter för att granska en ansökan för att sedan kanske ändå ge den avslag. Se upp med höga avgifter och dra dig inte för att nobba erbjudanden som snabblån som verkar för dyra.

Alternativa lån utan uc

Bästa sättet att undvika att ditt lånebehov registreras är att låna med hjälp av något du redan äger. Om du har något av värde som smycken, elektronik, konst, etc., kan du ta med det till pantbanken och ta ut en pantbelåning. Det som pantsätts förvaras under en viss tid, och om du inte betalar tillbaka lånet i tid går det till försäljning. Pantsätt ingenting som du absolut inte vill förlora.

Snabblån

Små mikrokrediter eller smslån är benämningar på samma typ av kortsiktiga lån för mindre belopp. Dessa lån måste dock betalas tillbaks ganska fort och är tyvärr ofta ganska dyra. För den som bara behöver en liten slant över en kort tid kan det dock vara ett alternativ. Många utlåningsföretag verksamma på Internet gör egna bedömningar och tar därför inte kreditupplysning på sina kunder.

Vilka uppgifter krävs för att låna pengar utan UC (kreditupplysning) ?

Om du inte vill att ett företag ska ta en kreditupplysning måste du själv komma in med information som utgör underlag för din ansökan.

En långivare kan vara intresserad av bland annat följande information.

Arbetsgivare eller annan inkomst

Anställningskontrakt

Nettolön

Personnummer

Körkort

Giltigt lönekonto

E-postadress

Myndighetsbevis (18 år är åldersgränsen för att få låna pengar)

Inledningsvis kan det vara dyrt att ta ett lån hos en diskret långivare men om du återkommer med en historia av att betala tillbaka i tid, kan du många gånger få en lägre ränta nästa gång du behöver ett lån.

Läs mer om kreditprövning:

Datainspektionen: Hur länge finns uppgifterna kvar i registret?

Fil.Kand Nationalekonomi, MSc Economics