Låna pengar utan kreditupplysning / kreditkontroll [snabblån]

21 maj 2024

Låna pengar utan kreditupplysning

Att få låna pengar utan kreditupplysning är ett önskemål hos många konsumenter. Genom att göra en mjuk kreditupplysning kan flera långivare leverera den servicen.

En låntagare hämtar alltid in viss information om en ny kund. Att få ett lån utan att långivaren har en susning om vilken möjlighet kunden har att betala lånet finns helt enkelt inte.

Genom att göra en ”mjuk kreditupplysning” kan däremot långivare hämta in tillräckligt med information för att kunna låna ut pengar utan att en kreditupplysning registreras.

Önskemålet om ”ingen kreditupplysning” har därmed uppfyllts. Det kommer inte att finnas någon information hos UC eller andra upplysningsföretag. Att kunden ansökt om ett lån förblir en hemlighet mellan långivare och låntagare.

Få lån utan kreditupplysning

Det går bra att låna pengar utan att det registreras hos något kreditupplysningsföretag. Men det är sannolikt att långivaren kommer at ta ut en högre ränta för en sådan service. Kunden kan ha använt samma tillvägagångssätt tidigare.

Det det går därför inte att veta hur många ansökningar om lån som gjorts och vilka som redan blivit beviljade. Lån utan kreditupplysning funkar bäst för att låna 20 000 kronor eller mindre.

De flesta lån som är tillgängliga utan kreditupplysning är snabblån och kreditlån. Det är dock inte de enda lånealternativen som är tillgängliga. Det kan också vara möjligt att ansöka om lån för att samla ihop skulder med ett samlingslån. Genom en medlåntagare går det att avsevärt förbättra sina chanser att få godkänt på ett snabbt lån.

Med ett lån utan kreditupplysning blir all information som hämtas om medlåntagaren också osynlig.

För den som har dålig kreditvärdighet kan en osynlig kreditupplysning vara det bästa lånet. Varje gång en upplysning registreras hos UC drar det ner kreditbetyget. Ett lån utan kreditupplysning med osynlig upplysning är som ett lån utan UC med den fördelen att det inte registreras någonstans överhuvudtaget.

De flesta långivare tittar bara på kreditbetyget som de får via en upplysning. Även om det är en intressant information säger det inget om en persons framtida betalningsmöjligheter. Det är bara en statistisk sannolikhet för jämförbara personer med liknande privatekonomi. Om man vet med 100 % sannolikhet att det inte kommer att bli ett problem att betala kan alltså ett lågt kreditbetyg vara helt missvisande.

Låna pengar utan avslag

Att helt slippa en kreditupplysning kan vara det mest praktiska och bästa alternativet om du har ett lågt kreditbetyg som gör att du får avslag på flesta lån. Kanske speglar kreditbetyget inte alls din verkliga situation och i så fall finns det all anledning att ta ett lån utan upplysning.

Många, om inte alla större kreditgivare och banker kräver att du genomgår en kreditkontroll för att bli godkänd för sina lån. Vissa långivare är dock villiga att använda en egen lösning som gör att man slipper få en ansökan registrerad vilket ökar chansen att få låna pengar utan avslag. Nackdelen är att det kan bi högre räntor eller fler avgifter för att uppväga lånets högriskkaraktär.

Det kan vara bra att informera sig om hur en långivare resonerar kring frågan.  Inget företag som erbjuder lån utan upplysning vill låna ut till någon som inte kommer att betala.

Att undvika att en upplysning registreras kan uppfattas som ett misstänkt beteende och man får därför förvänta dig kostnaden för lånet blir högre än om man underkastar sig den normala processen med registrering av en låneansökan som alla kan se.

Låna snabbt utan kontroll av kreditvärdighet

Du behöver vanligtvis inte genomgå en omfattande kontroll av din privatekonomi för att få låna pengar snabbt. Istället måste du visa att du har ett bankkonto och en regelbunden inkomst. (Kraven varierar beroende på långivaren.) Men att ansöka om ett snabblån bör vara en sista utväg, eftersom dessa långivare ofta tar ut höga avgifter och räntor. Och om du inte kan betala tillbaka lånet när det förfaller, kan du behöva betala en avgift för att förnya lånet.

De höga räntorna och avgifterna för dessa kortfristiga lån – och sannolikheten för att en högkostnadskredit kommer att förnyas upprepade gånger – innebär att du kan få betala mycket mer än du ursprungligen lånade.

Vissa online-långivare erbjuder avbetalningslån utan kreditkontroll. Även om du kanske kan återbetala denna typ av kortfristiga lån under flera månader snarare än vid din nästa lönedag, är räntorna fortfarande vanligtvis mycket höga.

Innan du ansöker om ett lån utan kontroll av kreditvärdighet bör du överväga andra alternativ. Dessa kan inkludera att be någon att skriva på ett lån som medlåntagare eller vidta åtgärder för att bygga din kredit innan du ansöker om ett lån.

Om du inte kvalificerar dig för ett lån själv kan du överväga att be någon att skriva på för dig. Om du lånar med en medtecknare och sedan betalar tillbaka lånet enligt överenskommelse, kommer dina betalningar att hjälpa din kredithistorik. Du kan också få en mer gynnsam ränta med en medtecknare.

Måste det göras en kreditkoll?

Människor kanske inte har en kredithistorik eftersom de inte har haft någon aktivitet rapporterad till de stora upplysningsföretagen – eller för att en upplysning har så lite information om dem att det inte är möjligt att sätta ett kreditbetyg.

Långivare gillar att kontrollera kreditpoäng eftersom de ger en ögonblicksbild av hur troligt det är att någon återbetalar ett lån eller gör betalningar i tid på ett kreditkort. De flesta långivare granskar kreditrapporter innan de fattar ett lånebeslut, vilket innebär att du får svårare att låna pengar om du inte har något kreditbetyg.

Den största fördelen för bankerna med ett upplysningsföretag som UC är att de mer eller mindre arbetar tillsammans. Du skickar in en låneansökan och sedan får alla långivare i nätverket din låneförfrågan. Kort sagt en ansökan hos en bank kan omedelbart ses hos alla andra banker.

Vilka långivare gör kontroller?

Banker och långivare kontrollerar din kredithistorik för att avgöra din kreditvärdighet och förmåga att återbetala eventuella lån. På så sätt kan de bedöma risken för att låna ut pengar till dig.

Personer med lägre kreditpoäng får vanligtvis lån med högre räntor, eftersom långivare ser dem som en potentiell risk. Många personer med en låg kreditpoäng har svårt att säkra ett lån alls, och varje gång de gör en förfrågan och blir nekade som registreras på kreditrapporten lider deras kreditpoäng ännu mer.

Men även om du har en dålig kredithistorik kan du ansöka om ett dåligt kreditlån. I motsats till traditionella hårda kontroller utför många långivare idag “mjuka kontroller” som inte påverkar din kreditpoäng. Vissa långivare kan erbjuda lån utan att kontrollera din kreditvärdighet.

När du ansöker om ett lån utan kreditupplysning kommer din ansökan att utvärderas baserat på din anställning, aktuella lån och andra kreditdata för att måla upp en bild av din ekonomiska situation utan att göra en hård kontroll av din kreditpoäng.

Hur fungerar lån utan kreditupplysning?

Ansökningsprocessen för ett lån utan kreditkontroll är enkel, och man gör det på nätet genom att fylla i ett enkelt formulär. Genom att låna med ban id går det att få godkänt på bara några timmar eller till och med minuter. I många fall kan du ansöka om ett onlinelån och få dina pengar samma dag.

För att ansöka om lån kommer du att bli ombedd att lämna information om din anställning och bankuppgifter (för att verifiera din inkomst). Direkta online-långivare använder dessa data, tillsammans med den senaste betalningshistoriken och det totala kreditutnyttjandet, för att bestämma beloppet och villkoren för lånet du kvalificerar dig för.

Snabblån utan kreditkontroll

Det finns två typer av lån som erbjuds av direkta långivare som inte kräver hårda kontroller: lönedagslån och blancolån.

Snabblån är ett populärt kortfristigt lånealternativ. Dessa typer av lån kan godkännas inom några minuter och är avsedda för oplanerade, brådskande situationer.

Snabblån är lån till nästa lön och återbetalas så fort du får pengar nästa gång. Snabblån har vanligtvis höga räntor på grund av lånens kortsiktiga karaktär. Beroende på din nuvarande ekonomiska situation kan snabblån vara ett praktiskt val.

Det viktigaste att komma ihåg med snabblån är att räkna ut en återbetalningsplan som du kan hålla dig till, eftersom sena betalningar kan innebära extra kostnader.

Blancolån har bättre villkor, lägre räntor och anses vanligtvis vara ett säkrare och billigare alternativ än snabblån.

Det totala lånade beloppet, tillsammans med ränta och andra avgifter, betalas tillbaka över en serie betalningar. På så sätt behöver du inte betala tillbaka allt på en gång, och lägre månatliga betalningar är mycket lättare att hantera utan att tänja på din budget.

Låna med osynlig kreditupplysning

Lån med osynlig kreditupplysning fungerar på samma sätt som vanliga lån. Det är en enkel ansökningsprocess och lånet godkänns vanligtvis mycket snabbt så att du snabbt kan få ett lån utan att oroa dig för din kredithistorik.

Anledningen till att det går att kreditupplysningen kan göras helt osynligt för andra långivare är att upplysningen tas från ett upplysningsföretag som inte registrerar och delar information om vilka personer som omfrågats.

Låna med hemlig upplysning

Ett lån med hemlig upplysning är det samma som en osynlig upplysning. Det innebär att långivaren tillsammans med kreditupplysningsföretaget håller det hemligt vem som ansökt och nekats eller beviljats ett lån.

Vad är nackdelarna med lån utan kreditkoll?

Den största nackdelen med lån utan kreditkontroll är den potentiellt högre kostnaden i samband med dem. Lån utan kreditkontroll kan komma med en högre ränta, så se till att kontrollera räntorna från din specifika långivare.

Det finns också en gräns för hur mycket du kan låna beroende på långivare och lagar, så du kanske inte kan få det belopp du vill ha.

Lån utan kreditupplysning och betalningsanmärkning

Lån utan kreditupplysning med betalninganmärkning

Alla ärenden hos kronofogden är offentlig handling. Man behöver därför inte använda ett kreditupplysningsföretag för att kunna bevilja ett lån med betalningsanmärkning – all information om eventuella anmärkningar kan hämtas utan att det blir registrerat.

Lån med låg kreditvärdighet

Ett kreditbetyg är en beräkning som ett upplysningsföretag gör men om en kund är kreditvärdig avgör långivaren själv. Därför går det bra at låna pengar med låg kreditvärdighet utan att det registreras en upplysning.

Checklista lån utan kreditupplysning

Steg 1: Se över låneansökans krav

Även om godkännande för inga kreditkontroll personliga lån är mycket mer sannolikt än ett mer traditionellt lån från en bank, finns det vissa krav du måste uppfylla. Dessa inkluderar:

 • Måste vara 18 år eller äldre
 • Svensk folkbokföringsadress
 • Måste ha ett svenskt bankkonto
 • Bevis på regelbunden månadsinkomst.
 • Storleken på lånet beror på din förmåga att betala tillbaka.
 • Kan inte ha befintliga lån hos långivaren.

Eftersom de flesta sökande kan uppfylla dessa krav är det mycket troligt att bli godkänd för ett lån utan kreditkontroll.

Steg 2: Slutför ansökan om lån online

Det är bekvämt att söka ett lån online. Detta kan göras från hemmets komfort, när du är på språng eller var du än har en internetanslutning.

Ansökningarna är korta, så förvänta dig inte att fylla i massor av pappersarbete som på en bank. Du måste dock ge viss grundläggande information som:

 • Lånebelopp
 • Personlig information
 • Hur du kontaktar dig
 • Inkomstkälla
 • Bankinformation

Bankinformationen inkluderar kontonummer där ditt lån ska sättas in. Om du inte vet ditt kontonummer är det bara att logga in på din mobila bank eller titta på ett kontoutdrag för att få detta. Se bara till att du har det praktiskt när du går för att ansöka om ett lån.

Steg 3: Granska ditt erbjudande

När du har ansöker om ett lån utan kontroll kommer din ansökan omedelbart att granskas. Detta görs 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Så du behöver inte vänta till nästa arbetsdag för att ta reda på om du blev godkänd eller inte.

Granskningen av din ansökan tar bara några minuter, så du kommer nästan omedelbart att ta reda på vilken typ av lån vi kan erbjuda.

Viktigast av allt, genom att undvika hård kreditkontroll kommer det inte att dyka upp på en framtida kreditupplysning och kommer inte att skada din kreditpoäng.

Steg 4: Godkänn med bank-id och få pengarna på ditt konto

När du får ditt låneerbjudande kommer du att omdirigeras till en sida för godkännande med hjälp av Bank-ID. Eftersom detta görs automatiskt kan du omedelbart granska kontraktet, villkoren och hela kostnaden för lånet.

Om du samtycker till de lånevillkor som erbjuds kan du signera elektroniskt och pengarna kommer att sättas in på ditt konto.

Pengarna kan finnas på ditt konto samma dag, eller ibland kan det ta till nästa arbetsdag. Du kommer säkert att få ditt lån snabbare än om du gick till en bank.

Steg 5: Återbetala ditt lån och förbättra din kreditpoäng

Beroende på vilken typ av lån du ansöker om kan återbetalningen vara så snart som din nästa lönedag, om det är ett snabblån, eller det kan vara under några månader om det är ett avbetalningslån.

Oavsett hur länge du kommer att betala tillbaka görs de flesta återbetalningar automatiskt, genom autogirobetalningar. Detta beror på de specifika lånevillkoren, så du måste se till att du läser dem noggrant.

Slutligen bör du övervaka ditt kreditbetyg och arbeta för att förbättra den. Det finns flera sätt att förbättra en kreditupplysning, inklusive att betala tillbaka alla lån eller kort där du har missat en betalning.

Låneindikator utan kreditupplysning

Frågor och svar

Vad är ett lån utan kreditkontroll?

Med ett lån utan kreditkontroll registreras inte långivarens upplysning och påverkar därför inte kreditpoängen. Att ta en ”mjuk” upplysning som inte registreras är vanligt hos långivare som erbjuder lån med hög ränta.

Finns det långivare som inte gör kreditkontroller?

Alla legitima långivare i Sverige måste göra en kreditkontroll på nya kunder. Detta är ett oundvikligt faktum som du måste komma överens med innan du fortsätter. Däremot finns det långivare som gör en osynlig så kallad mjuk kreditkontroll som inte blir offentlig. En mjuk kreditupplysning/förfrågan kommer inte att skada din kreditvärdighet alls. Du är den enda som kommer att kunna se detta på din kreditupplysning.

Hur lång tid måste jag betala tillbaka ett lån utan kreditkontroll?

Du kan få allt från en månad till nästan ett år för att betala tillbaka de pengar du lånade med ett lån utan kreditkontroll.

Var kan jag få för sorts lån utan kreditkontroll?

Du kan få ett lån utan kreditkontroll från ett onlinebaserat privatlåneföretag. Ansökningsprocessen sker online via företagets hemsida. Detta är bland de många anledningarna till att denna typ av lån är ett bekvämt alternativ för låntagare.

Hur dyra är lån utan kreditkontroll?

Innan du kan avgöra vilken typ av ränta du sannolikt kommer att få med ditt lån måste du överväga några viktiga faktorer. Detta inkluderar din kreditvärdighet, inkomst och till och med jobbhistorik. En långivare kommer att titta på alla dessa saker innan han bestämmer sig för din ränta. Du kan få lägsta möjliga pris genom att jämföra olika erbjudanden online.

Vem kan ansöka om lån utan kreditupplysning?

Lånesökare som lider av svag kreditvärdighet och behöver ett omedelbart lån kan ta beslutet att ansöka med dessa finanser. Dessa finanser är speciellt utformade för att de sökande ska kunna erbjuda snabb ekonomisk hjälp som inte registreras i allmänna kreditregister.

Finns det säkra lån utan kreditkontroll?

En långivare utan kreditkontroll som granskar åtminstone en del av din ekonomiska information är ett säkrare val än en som lånar ut pengar utan några frågor.