Lån med BankID

Claes BengtssonSignera ett lån med Bank id?

Det går snabbare och det behövs inga papper!

Här är några bra lån:

Lån med bankid

Bank Norwegian BANKNORWEGIAN: Låna 5000 – 400 000 kronor

Erbjudande på lån direkt. Hela ansökningsprocessen kan fullföras på internet med BankID.

Frogtail FROGTAIL: Ansvarsfull kreditgivning

Hela processen sker tryggt och smidigt över internet, inga papper behöver skrivas under ✓ Betalningsanmärkning kan godkännas ✓ Låna från 5000 kronor till 30 000 kronor

Goodcash GOODCASH: Lån utan säkerhet upp till 30 000kr

Om du signerar din ansökan med BankID så behöver du inte skriva under eller skicka in några papper. ✓ Låna från 5000 kronor till 30 000 kronor ✓ Betalningsanmärkning och utmätningsförsök inget hinder.

Lån med Bankid

Lån med BankID är ett sätt att låna pengar med en e-legitimation som används för elektronisk identifiering av företag, banker och myndigheter.

Genom att signera ett lån med en e-legitimation som BankID går det att få svar direkt på skärmen och lånet kan sedan godkännas helt digitalt.

Pengarna betalas ut utan att långivaren behöver invänta att en underskriven lånehandling efter långsam postgång ska granskas manuellt av en lånehandläggare.

Över 7 miljoner svenska privatkunder har idag tillgång till BankID och kan få ett lån utbetalt utan papper genom att legitimera sig digitalt.

Hur skaffar jag BankID?

Om du inte redan har ett BankID kan enkelt få det direkt från sin nuvarande bank.

Kan lån med BankID sökas hos alla banker?

BankID är en legitimation och är inte knyten till den bank där du fått den. Det går utmärkt att använda sig av e-legitimation hos Försäkringskassan, CSN och olika långivare oavsett vem som har utfärdat den.

E-legitimation förenklar låneprocessen

Banker och andra långivare gör stora investeringar för automatisering av sina processer för att förenkla låneansökningar och minimera den tids- och kostnadskrävande granskningen och förvaltningen av skriftliga dokument.

Så fungerar digital dokumentation

Det viktigaste kravet i förvaltningen av digital dokumentation är dess likvärdighet, från ett rättsligt perspektiv till pappersdokument. En digital underskrift måste för att kunna godkännas uppfylla krav på validering.

Fördelar med digital signering

De främsta fördelarna med införandet av digitala signeringsprocesser är kostnadsminskningar, fullständig automatisering av dokumentation, inklusive auktorisering och valideringsfaser.

BankID är en digital signatur som ersätter hanteringen av exempelvis skriftliga lånekontrakt som både är långsamma och dyra, med en helt digital, som är både snabbare och billigare.

Den digitala signaturen är en teknik som garanterar att äkthet och integritet av meddelanden och dokument som utbyts och lagras på digitala media, med samma krav på säkerhet som traditionella handskrivna dokument och signaturer.

I huvudsak ska den digitala signaturen för ett elektroniskt dokument uppfylla följande krav:

• Att mottagaren kan verifiera identiteten på avsändaren (äkthet).
• Att avsändaren inte kan förneka att han undertecknade ett dokument (oavvislighet);
• Att mottagaren inte kan skapa eller ändra ett dokument undertecknat av någon annan (integritet).

Digitala signaturer kan därmed skapa alternativa godkännandeprocesser som ersätter de pappersbaserade (dyra och långsamma), med ett digitalt system (snabbare, billigare och effektivare). Detta ger ett antal fördelar för långivaren:

• Förbättrad operativ effektivitet, snabbare hantering och eliminering av kostnader.
• Riskreducering, försäkran om överensstämmelse, datakvalitet och långsiktig lagring av dokument.
• Ökad konkurrenskraft och bättre service till kunderna.

Användning av digitala signaturer kan tillförlitligt automatisera underskrifter vilket möjliggör eliminering av pappersarbete, minskade kostnaderna och förbättrad överblick och effektivitet av lånehanteringen.

Fördelar med bankid lån

Digitala signaturer eliminerar pappershögar

Hastighet: Konsumenten behöver inte längre vänta på att banken ska skicka ut lånehandlingar som ska skrivas under och skickas tillbaks.

Kontraktet är redan skrivet, klart och undertecknat av alla berörda parter direkt i datorn, mobilen eller surfplattan.

Lånet blir klart på nolltid så fort det har signerats med hjälp av BankID oavsett hur långt parterna är ifrån varandra geografiskt.

Kostnader: Att skicka pappersdokument via posten och betalar löner till personal för att administrerar tjocka pappershögar med låneansökningar är givetvis mycket dyrare jämfört med att använda digitala signaturer på elektroniska dokument.

Säkerhet: Användning av digitala signaturer och elektroniska dokument minskar riskerna för att lånedokument blir upptäckta i posten och lästa av någon person som man kanske inte vill ska veta om att man skickat in en låneansökan.

Äkthet: Ett elektroniskt dokument som signerats med en digital signatur är vid en tvist lika bra eller bättre än ett undertecknat pappersdokument (vars signatur enkelt kan förfalskas).

Spårning: Ett digitalt signerat dokument kan lätt spåras.

Oavvislighet: Genom godkännande av ett elektroniskt dokument med BankID har långivaren godkänt lånet och kan inte senare ändra sig.

Förebygger bedrägeri: Ingen annan kan skapa din digitala signatur eller skicka ett elektroniskt dokument och oriktigt påstå att det var undertecknat av dig.

Tidsstämpel: Genom tidsstämpel av den digitala signaturen är det lätt att bevisa när dokumentet undertecknades.

Nackdelar med digitala signaturer

Precis som alla andra elektroniska produkter har digitala signaturer vissa nackdelar. Dessa inkluderar;

Giltighetstid: Ett visst system för digitala signaturer har en begränsad giltighetstid och precis som alla andra tekniska produkter, är starkt det beroende av den teknik som det bygger på. I en period av snabba tekniska framsteg har många av dessa system en kort hållbarhet.

Certifikat: För att effektivt använda digitala signaturer måste mottagaren använda digitala certifikat från betrodda certifikatutfärdare.

Programvara: För att använda digitala certifikat för att ta ett lån måste BankIDs programvara installeras på dator, mobil eller surfplatta.

Kompatibilitet: Det finns många olika digitala signaturstandarder och de flesta av dem är oförenliga med varandra vilket komplicerar utbyte av digitalt signerade dokument. För att kunna låna med e-legitimation krävs att låntagare och långivande bank använder exakt samma typ av e-legitimation.

Lån med bankid utan UC

Lån med bankid utan UC

Långivning på Internet har inneburit en revolution för vanliga konsumenter.

Det har blivit enklare att låna och att hitta ett bra lån eftersom det finns fler långivare än någonsin förr att välja mellan.

Med hjälp av en e-legitimation som BankID går det dessutom att ingå juridiskt bindande låneavtal helt digitalt utan att skriva på eller skicka in några dokument.

Att få ett lån med bankid och e-legitimation är lätt som en plätt. Det är bara att signera en ansökan elektroniskt.

Ansökan bearbetas helt automatiskt och ofta går det till och med att få svar direkt på skärmen med utbetalning av cash direkt till bankkontot.

Digitalt blancolån utan dokument

Digitalt blancolån som beviljas helt utan pappersdokument är den snabbast växande låneformen på nätet. Allt fler konsumenter föredrar lån där allt från skuldebrev till inbetalningsavier och årsbesked hanteras elektroniskt.

En digital online ansökan ger snabbt svar och är ett säkert sätt att få ett lån när det behövs och det går att skicka in och få en låneansökning prövad digitalt när som helst på dygnet.

En annan fördel med automatiska låneprocesser är att även går att låna pengar med dålig kreditvärdighet eftersom datorsystemen endast bearbetar siffror och inte väger in subjektiva intryck av kunden.

Blancolån med digital hanteringsprocess eliminerar behovet att skicka pappersdokument fram och tillbaks med den allt långsammare och opålitliga svenska postservicen.

Lån utan papper ökar snabbt och varje år beviljas det nu digitala privatlån för flera miljarder kronor.

Allt fler banker och långivare erbjuder därför online lån för att tillfredsställa konsumenternas efterfrågan på enkla och snabba lån utan pappersdokument och underskrifter.

Eftersom lånen är billigare att hantera kan villkoren bli bättre. Lån utan papper är inte bara enkla att ansöka om, de innebär att svar på lån kan ges direkt på skärmen.

Konsumenter vill ha helt digitala blancolån

Digitala lån från nya långivare?

Logiskt kan det tyckas att låntagare borde vara mer benägna att lita på bankerna i motsats till nya och mindre kända kreditföretag på nätet. Dock är detta inte fallet. Varför sätter så många svenska konsumenter då sin tillit till online lån? Det finns sju särskilda skäl:

Perfekt för nödsituationer

De flesta människor försöker planera sina utgifter men det finns saker som det är omöjligt att förutse. Ibland behöver vi låna pengar snabbt och kan inte vänta tills en traditionell långivare godkänner en låneansökan.

Ett digitalt nätlån passar perfekt för finansiella nödlägen eftersom de går att få på mindre än en timme.

En annan viktig punkt är att du inte behöver förklara varför du behöver pengar – det är bara att använda dem till vad som helst.
bekvam-ansokan-utan-papper

Digitala lån

En av de största faktorerna för att välja ett digitalt lån istället för ett vanligt banklån är bekvämlighet.

Eftersom inga papper behövs skrivas under går det att ansöka hemifrån genom att fylla i ett formulär på kreditgivarens webbplats och snabbt bli godkänd.

Allt samröre med långivaren sker online så du inte behöver inte göra några resor till en bank för att diskutera lånet med en anställd.

Lättare tillgång

Banktjänstemän håller hårt i pengarna eftersom de är rädda att fatta felaktiga beslut. Om en kund inte kan betala kan den anställdes kreditbeslut ifrågasättas. En dator ger automatiskt lån till alla kunder som uppfyller vissa i förväg uppsatta villkor.

En digital långivare kan därför ge godkänt på fler låneansökningar och även till kunder som låg kredit poäng och till och med betalningsanmärkningar. Det är en viktig anledning till det stora intresset för onlineutlåning.

Lägre priser på digitala lån

Digitala lån kräver ingen personal (förutom datateknikern) eller pappersarbete. De är därför mycket billiga att hantera vilket kommer konsumenten till del genom lägre priser.

Många alternativ

Det finns många webbplatser som erbjuder online lån och svenska konsumenter har aldrig haft en så stor tillgång på låneerbjudanden som idag. Det är ett sant nöje för låntagare att shoppa runt och jämföra räntor och erbjudanden hos olika långivare.

Dygnet runt service

Ibland kan behov av pengar komma plötsligt exempelvis sent på natten när traditionella finansiella institutioner är stängda.

Du behöver inte längre vänta tills bankkontoren öppnar eftersom du kan få en online lån när du behöver det. Och det finns ingen anledning att gå någonstans eftersom en mobiltelefon eller bärbar dator och tillgång till Internet är allt som behövs för att fylla i en låneansökan.

Spara tid

Att få godkänt på ett lån på nätet är lätt – och det går snabbt. Detta sparar en betydande mängd tid och ansträngning. Ett preliminärt godkännande tar vanligtvis bara några minuter.

Digitala lån utan dokument och papper möjliggör många olika alternativ för låntagaren, sparar tid och pengar och ger både nöjdare kunder och långivare.

När du söker efter ett blancolån, är det alltid fördelaktigt att överväga alla alternativ så att du får det billigaste och bästa lånet som passar din budget.

Låneansökning utan papper

Förenkla låneprogram med digital signatur finns för allt från bostadslån, billån, blancolån och allt däremellan, måste nya tillämpningar för dessa tjänster rullas ut varje månad.

Lån som utfärdas via elektroniska kanaler tar bart behovet av tidskrävande manuella, pappersbaserade processer. Det tar bort det långsamma och kostsamma arbetsflödet med oerhört tidskrävande pappersarbete.

Manuell undertecknade lån inverkar ofta negativt på kundupplevelsen genom att kräva att de undertecknande parterna är fysiskt närvarande vid det finansiella institutets filial vilket historiskt inneburit en stor olägenhet för många lånekunder.

I vissa fall kan mycket enkelt alla personliga kontakter undvikas genom att införa en digital signatur lösning till processen.

I Sverige är lån via Bank-ID den helt dominerande tekniska lösningen för snabba digitala lån. Dessa lösningar är fullt kompatibla med all relevant lagstiftning, såsom lagen databehandling av personuppgifter och eliminera behovet av att skriva ut dokument och samla in bläck-baserade signaturer.

Detta förbättrar kundupplevelsen, minskar den tid det tar att bearbeta lån och kapar kostnader för alla parter.

Traditionella underskrifter med papper och penna är ineffektiva, kostar tid och pengar och har en negativ inverkan på företagets klimatpåverkan.

Att säkerställa att hela arbetsflödet kan genomföras elektroniskt löser därför många problem och ger förutom kostnadsbesparingar även konkurrensfördel som möjligheten att enkelt och snabbt slutföra avtal helt automatiskt.

Till betydande fördel för kunderna och inte minst företaget själv.

Digital underskrift är juridiskt bindande

Avancerade elektroniska signaturer som Bank-ID är juridiskt giltiga i handlingar som kreditavtal vilka kräver en hög säkerhetsnivå för användarverifiering.

Avancerad elektroniska signaturlösningar erbjuder certifikatbaserad digitala signaturer som är rättsligt bindande, eftersom de skyddar dokumentets integritet och säkerställer äktheten hos undertecknaren.

Detta garanterar i sin tur att hela arbetsflödet kan digitaliseras med alla de fördelar det innebär.

Det mest uppenbara är besparingar på personalkostnader men även minskningar i användningen av papper, bläckpatroner och portokostnader.

Det finns inte längre något behov att skriva ut dokument, få dem signerade, och sedan arkivera pappersmaterial.

Den mest betydande nyttan, är dock tidsbesparingen.

Med en manuell signaturprocess tar det dagar, ibland veckor, att sammanställa all information och alla signaturer i den dokumentation som krävs, för att inte nämna behovet av att skicka dokument fram och tillbaka via fax eller post.

Elektronisk signatur

Med en avancerad elektronisk signaturlösning, kan denna tidsram reduceras till en fråga om minuter, eftersom dessa lösningar kan integreras i en automatiserad digital plattform som effektivt hanterar dokumentarbetsflödet.

På en webbplats får långivaren tillgång till ett formulär som bildar underlag för dokument som sedan signeras digitalt.

Efter att har autentiserat sin digitala signatur kan undertecknaren komma åt dokumenten var de än är i världen, utan att behöva vara fysiskt närvarande på en bank vilket tar bort flaskhalsar och förseningar och förbättrar effektiviteten i hela processen.

Detta säkerställer också att problem med att ha flera dokumentversioner elimineras, optimerar lagring och arkivering samtidigt som det ger en fullständig verifieringskedja och förbättrar insynen i processen.

För lånekunder är detta en sensationell lösning, som en gång för alla tar bort krångel och frustration med finansiella produkter som hittills varit tidskrävande, obekväma och integritetskränkande.

Med hjälp av digitala signaturer kan de kreditmarknadsföretag som är först att implementera dem fullt ut få en betydlig konkurrensfördel.

Fördelarna är betydande och incitamenten för att använda elektroniska signaturer är starkt vilket syns på den snabba spridningen av sådana lösningar i Sverige, Europa och resten av världen.

Den svenska lagstiftningen ger fullt stöd för användning av digitala signaturer och finansiella institutioner i alla storlekar, från storbankerna till snabblåneföretag använder idag säkra digitala signaturer för att erbjuda sina kunder enklare och snabbare lån utan pappersdokument.

Mer information

BankID e-legitimation

Fil.Kand Nationalekonomi, MSc Economics