Mikrolån

microlan

Tack vare den ständiga tekniska utvecklingen har det på senare år tagits fram helt nya tjänster för små och snabba lån som tidigare hade varit helt otänkbara.

Traditionellt har vi vänt oss till vår umgängeskrets när kassan varit tom och vi har behövt ett litet lån för att det ska flyta på.

smslan

Svenska mikrolån

Frogtail FROGTAIL: Ansvarsfull kreditgivning

✓ Låna upp till 50 000 kronor ✓ Utbetalning till banken redan samma dag.

Goodcash GOODCASH: Lån utan säkerhet upp till 30 000kr

✓ Låna från 5000 kronor till 30 000 kronor ✓ Betalningsanmärkning och utmätningsförsök inget hinder.

Ferratum FERRATUM: Mer än pengar till alla

✓ Villkor 21 år ✓ E-post, mobilnummer och bankkonto ✓ Första lånet 4000 kronor i 60 dagar helt utan ränta och avgifter

Vivus VIVUS: Första lånet gratis

✓ Nya kunder lånar upp till 6000 kronor helt räntefritt och utan avgifter ✓ Åldersgräns 18 år

Daypay

✓ Daypay ger svar direkt på skärmen ✓ Ingen UC ✓ Låna upp till 20 000 kr ✓ Direkbetalning till Swedbank och Handelsbanken.

Risicum RISICUM: Första lånet upp till 10 000

✓ Ny kund lånar upp till 4000 kronor räntefritt ✓ 18 års gräns ✓ Utbetalning inom 1 timme till Nordea och Handelsbanken

ExpressKredit EXPRESSKREDIT: Snabblån & Mobillån

✓ Låna upp till 8000 kr ✓ Ingen UC ✓ Godkänner betalningsanmärkningar

NÄTLÅN: Låna idag, välj själv när du vill betala tillbaka

✓ Låna från 1000-4000 kronor ✓ Bestäm själv när du vill betala tillbaka

Kredit 365 KREDIT 365: Små lån till svenska folket

✓ Betalningsanmärkning behöver inte vara något problem ✓ SMS Lån upp till 3000 kronor utan ränta eller avgifter

NANOFLEX: Sveriges smidigaste korttidslån

✓ Låna upp till 10 000 kronor ✓ Snabb hantering ✓

Likviditetsproblem kan både företag och vanliga människor råka ut för, det är inget konstigt med det. Det går inte att planera och veta i förväg vilka utgifter som plötsligt kan dyka upp.

Han man en inkomst eller vet att man kommer att ha pengar lite längre fram är det därför ofta ingen fara att ta ett mikrolån för att tillfälligt bättra på kassan.

Mikrolån dygnet runt

Eftersom möjligheten finns att få ett snabblån eller SMS lån är det kanske många som resonerar som så att de inte behöver ha dåligt samvete för att de inte ”ställer upp” och lånar ut.

Har man behov av ett lån kan man alltid vända sig till någon av alla de SMS utlånare som finns tillgängliga nästan dygnet runt och är beredda att ställa upp med en liten kreditlina.
För och Nackdelar

Fördelar och nackdelar med Mikrolån

Mikrolån kan vara ett användbart verktyg för att låna en mindre summa pengar under en kort tid. När den används korrekt och med goda avsikter, kan det vara en bra tjänst för att snabbt nå de mål du har.

Även om den här formen av lån kan låta tilltalande, är sanningen att små krediter har varit föremål för olika kontroverser.

Låneformen har i själva verket ett rykte om sig att förstöra människors ekonomi och försätta dem in hopplösa skuldfällor.

Många låntagare missbrukar och missförstår syftet med mikrolån samt hur och när de bör användas. Det är viktigt att som en potentiell kund veta både fördelar och nackdelar att dessa typer av lån.

Fördelar med Mikrolån

– Ger ett alternativ när det inte finns inga andra.Om du står inför ett ekonomiskt problem och du har ingen annan lösning än ett lån fram till din nästa löning kan ett snabbt lån vara ett bra alternativ för dig att överväga.

– Lätt att få.Dessa lån kan ges till alla som är arton år eller äldre med en inkomst och tillgång till ett bankkonto.

– Snabbt och bekväm.Dessa lån ger bekvämligheten med ansökan online och utan allt krångel med att fylla i alla papper som kommer med traditionella lån. Efter att du skickat din ansökan via långivare hemsida kommer du att godkännas strax efter och medel sätts in på ditt konto inom några timmar.

Nackdelar med Mikrolån

– Dyrare än andra lån.Den effektiva årsräntan kan bli mycket hög. Kom ihåg att detta är ett kortsiktigt lån och jämför sedan med den genomsnittliga effektiva räntan på ett ”vanligt” lån och du inser lätt hur dyra dessa lån verkligen är.

På grund av de stora kostnaderna förknippade med sms lån är viktigt att betala din skuld på förfallodagen. Om du tror att du är oförmögen att betala tillbaka ditt lån kan kostnaderna snabbt rusa iväg och klättra högre och högre.

– Lätt att falla in i en ond cirkel.En stor del av vinsten (och affärsmodellen) för att erbjuda Mikrolån kommer från konsumenter som inte kan betala tillbaka tidigare lån på förfallodagen och därför sluta att förlänga sina lån.

Detta resulterar i mer avgifter för kunden som läggas ovanpå det ursprungliga beloppet lånat som sedan kan leda till en mer eller permanent skuld till mycket hög kostnad.

Mer att läsa om mikrolån

Kiva.org: Mikrolån