Enkla billiga internetlån

Claes BengtssonEnkelt billigt Internetlån redan i dag?

Letar du efter enkla lån som är lätta att få med svar direkt eller vill du bara ha ett litet och snabbt lån?

Det fanns en tid då långivarna var ett fåtal och de som ville låna pengar var helt i deras händer.

Svag konkurrens mellan ett fåtal dominerande banker gjorde att kreditgivarna i lugn och ro kunde välja vilka som eventuellt skulle kunna bli beviljade ett bra lån med låg ränta vilket inte gjorde det enkelt att få ett lån.

Nu är det lättare att låna och kraven är ganska låga.

Erbjudande
Bynk

Som en bank borde fungera!

Bynka fritt i 14 dagar

300 000 kr

Bynk

Svea Ekonomi

Privatlån – för alla tillfällen och behov utifrån dina villkor

Hos Svea är även du med en betalningsanmärkning välkommen att ansöka om lån

400 000 kr

Svea Ekonomi

Bank Norwegian

Blancolån – 5.000 – 600.000 kr

Du får ett erbjudande på en gång

600 000 kr

Bank Norwegian

Moank

Möjligheter för din ekonomi

Förmånligt privatlån med en av marknadens bästa räntor

250 000 kr

Moank

Santander

Lån till små som stora idéer

3 månaders Låneskydd kostnadsfritt till 31 maj 2019

350 000 kr

Santander

Marginalen Bank

Låna pengar till dina behov

Låna upp till 350 000 kr – Signera enkelt med BankID

350 000 kr

Marginalen

Sevenday

Specialister på sparkonto och privatlån

Alltid prisgaranti när du ansöker om
Privatlån

500 000 kr

Sevenday

Enkelt lån

Hur blev det så enkelt att få låna?

Stockholms fondbörs 1987

1985 avreglerades kreditmarknaden och bankerna fick fritt låna ut så mycket pengar de ville.

Den snabba ökningen av nya lån under slutet av 1980-talet ledde senare fram till en bankkris när stigande räntor gjorde att många kunder inte längre klarade av att betala tillbaks sina lån.

I nuläget har vi en helt avreglerad marknad och sedan många år rekordlåga räntor.

Tillsammans med den tekniska utvecklingen (webben) har det skapat mängder av nya aktörer på marknaden som gjort det billigare och enklare än någonsin att beviljad en kredit.

Idag är det hård konkurrens om att få låna ut pengar.

En långivare får idag agera som säljare av vilken produkt som helst och det gäller att nå ut till största möjliga antal människor genom att erbjuda enkla och bra lån med låg ränta.

Fler och fler långivare erbjuder nu lätta, snabba och enkla lån även på små belopp vilket innebär att den som behöver låna pengar slipper det konventionella pappersarbetet och kan få sin ansökan behandlad raskt och effektivt.

Enklare lån

Enklare lån

Exempel på enkelt lån är blancolånet som är det äldsta och de mest populära lånet på kreditmarknaden.

De har länge varit den bästa lösningen för en mängd olika ekonomiska problem och är fortfarande mycket populära.

På grund av detta och ovan angivna skäl finns det många långivare som tillhandahåller enkla blancolån och är mer än ivriga att få låna ut sina pengar till dig.

Hela syftet med ett enkelt lån är att göra sig av med formaliteter och påskynda godkännandeprocessen. Följaktligen är det i regel lätt att få personliga lån utan säkerhet.

Enkelt att låna

Ett enkelt lån utan säkerhet är ofta en bra finansiell lösningen för den som inte vill sätta egendom i pant och för alla som inte har något av betydande värde att pantsätta.

För ett personligt lån som tas utan att några säkerheter ställs beror räntan på beloppet och dess syfte samt låntagaren tidigare kredithistorik och nuvarande betalningsförmåga.

Räntan på enkla lån sätts individuellt och kan alltså skilja sig åt ganska mycket mellan två olika sökanden beroende på deras ekonomiska status.

När man söker ett enkelt personligt lån är det lätt att klicka sig igenom ansökningsformuläret.

Du har störst möjlighet att hitta billiga lån om du vänder dig till online lånemarknaden när du behöver låna pengar. På vissa sajter kan du få flera offerter från olika långivare genom att bara skicka in en enda ansökning. Om du jämför lån hittar du de bästa erbjudanden på lån.

Det enklaste sättet att få ett snabbt lån från småbelopp upp till några hundra tusen kronor är att ansöka online.

Det är inte särskilt svårt att få en låneansökan beviljad, det går till och med att få låna pengar med betalningsanmärkning.

I det stora utbudet av låneerbjudanden är problemet snarare vart man ska vända sig.

För den som har en mycket stark privatekonomi är det lätt att få ett lån till låg ränta var som helst men för många konsumenter är det svårt att på förhand veta vad som är en rimlig ränta på lån givet den egna ekonomiska situationen.

Bästa enklaste lånet

Att det är enkelt att få ett lån innebär också att det är enkelt att göra fel och tacka ja till ett erbjudande som inte är det bästa.

För att få ett hum om hur mycket vi ska betala behöver vi därför fundera lite kring hur en långivare resonerar när de tar en kreditupplysning.

Långivare som kan erbjuda de lägsta räntorna är ofta bra för attraktiva lånekunder men det är långt ifrån säkert att de erbjuder det bästa lånet någon vars kreditvärdighet är omkring genomsnittet eller lägre.

Lägst kreditrisk – enklast att få bäst lån

Personer med lägst kreditrisk är de som redan har pengar och egentligen inte är i behov av ett lån. De kan få ett enkelt lån var som helst och till de lägsta möjliga räntorna.

Alla långivare är glada för att få en sådan kund och kommer därför snabbt att erbjuda stora lån till den lägsta tänkbara räntan omkring 3 %.

När kreditgivare marknadsför lån med ”ränta från låga …” är den teoretiskt lägsta räntan ett exempel på vad en person utan lånebehov skulle kunna bli erbjuden.

Låg kredit risk – lätt att få ett bra lån

De flesta svenskar hamnar i kategorin låg eller genomsnittlig kreditrisk.

För att hamna i den här kategorin räcker det att ha en fast anställning, en genomsnittlig månadsinkomst (c:a 30 000 kronor) och att inte ha några tidigare skulder eller ekonomiska problem.

För ett blancolån på 100 000 kronor hamnar normalt den effektiva räntan på omkring 5 – 9 %.

Högre kreditrisk – svårare att få ett billigt lån

Den som har en låg inkomst, bor i hyresrätt, har tillfällig anställning och har tidigare skulder kan priset för att få låna pengar snabbt skjuta iväg.

Den som har en högre kreditrisk på grund av några eller alla dessa faktorer får ofta betala en effektiv ränta på omkring 15 – 25 % per år.

Högst kreditrisk – svårt och dyrt att få lån

Även för personer med hög riskprognos är det relativt enkelt att få lån.

På webben finns många lån med svar direkt på skärmen som kan beviljas även till den som har en låg kreditvärdighet.

Är anmärkningen mindre allvarlig som parkeringsböter eller obetald TV-avgift går det ofta att få låna upp till 50 000 kronor. Dessa sms lån är enkla men också dyra lån.

Att välja långivare

Med många banker och kreditmarknadsföretag som tävlar om att få teckna privat- och företagslån har villkor och priser blivit flexiblare.

När vi letar efter lån tittar vi ofta först efter vem som kan erbjuda den lägsta räntan.

Räntan på lånet är dock bara en av många faktorer att ta hänsyn till.

Möjligheten att kunna betala av lånet i förtid utan extra kostnad, att kunna betala gamla dyrare krediter genom att samla ihop lån eller att försäkra sig mot arbetslöshet eller sjukdom är andra komponenter som också bör övervägas.

Speciallån – en enkel lösning?

Om du behöver lånar pengar för att göra en investering, köpa bil, renovera hemmet eller åka på semester finns det ofta enklare och billigare alternativ som ofta erbjuds i samband med köpet.

Det går att handla många varor och tjänster via räntefria lån men det gäller att inte missa någon betalning då de snabbt kan omvandlas till dyra krediter.
Enkelhet lån pris

Enkelhet har ett pris

Räkna med att få betala mycket högre räntor för personliga lån än för ett bo- eller billån.

Lån mot säkerhet i fast egendom är något helt annat än ett lån som lämnas i förtroende.

Vi vill gärna följa minsta motståndets lag – desto enklare desto bättre.

När det kommer till lån kan dock de enklaste och snabbaste lånen också bli de dyraste men ibland kan också den enklaste lösningen vara den bästa.

Billiga lån

Var finns det billiga lån? De billigaste lånen finns på webben och en fördel med billiga privatlån på nätet är att de är enkla att söka och att lånebesked lämnas direkt på skärmen.

Reporäntan samt din privatekonomi avgör hur billigt lån det går att få

Ett blankolån är ett lån utan säkerhet. Det är alltid en risk att låna ut pengar och priset för den risken är den ränta som låntagaren betalar. De billigaste lånen är bostadslån och andra lån som ges mot en säkerhet.

För privatlån utan säkerhet tar långivaren en större risk att förlora pengar vilket kompenseras med en högre räntan. Alla långivare får vara med och bära kostnaden i form av ett räntepåslag för de som inte inte sköter sig.

Krediter finns i många olika former med olika villkor och återbetalningstider.

Hur ett erbjudande kan se ut beror på vad lånet är till för och låntagarens individuella förutsättningar. Onlinelån kan användas för att köpa en bil, åka på  semester eller för att lösa andra skulder.

Billigare lånekostnader

Det går ofta att få bättre villkor på lån om pengarna används till att lägga om dyra lån eftersom det förbättrar kundens betalningsförmåga.

Det är alltid en bra idé att jämföra lån och då särskilt den årliga effektiva räntan på privatlån från olika utlåningsföretag.

Den effektiva exempelräntan kan ge en ungefärlig uppfattning om hur dyr eller billig en långivare är. Att bekanta sig med det sätt på vilket långivare presenterar sina räntor kan därför leda till en bättre jämförelse.

Banker och andra företag som lånar ut pengar ska redovisa en exempelränta på sina webbplatser och i annonsering. Det är dock inte en ränta som ges till alla kunder utan ett exempel på ett genomsnittligt erbjudande.

De flesta billiga lån utan säkerhet ges till rörlig ränta vilket innebär att det för ett lån med lång löptid kan vara svårt att bedöma vad det i slutändan kommer att kosta.

Tänk på att om det finns en chans att betala tillbaks lånet i förtid är det viktigt att det inte tillkommer några extra avgifter. Vissa utlåningsföretag ut en avgift som ibland kan vara ganska hög vid förtida inlösen av lån.

Billigare lån

Billigare lån gör att fler kan låna

De billigaste låneräntorna på privatlån har sjunkit kraftigt sedan finanskrisen 2008 tack vare de låga räntor som världens centralbanker hållit sedan dess.

Detta har gjort att fler kan låna pengar och öka sitt materiella välbefinnande.

Tidigare ansågs ett lån utan säkerhet med en ränta på under 10 procent vara billigt medan de lägsta låneräntorna för blankolån idag har krupit ner till strax över 3 procent.

Konkurrensen om privatlånekunder är hög och det tillkommer hela tiden nya banker och kreditmarknadsföretag som tävlar med varandra om att låna ut pengar.

Förutom företag som enbart arbetar med krediter har även detaljhandelsföretag och stormarknader börjat erbjuda billiga krediter till sina kunder.

Priset för att låna har gått ner under många år och är bland annat ett resultat av digitalisering av låneprodukter och en ökad konkurrens.

Det har blivit både lättare och billigare att ta del av de många konkurrenskraftiga erbjudanden som finns på marknaden idag.

De bästa erbjudandena

På Långuide.se har vi sammanställt de bästa erbjudandena på lån.

Den som går i tankarna på att ansöka om ett lån bör dock tänka på att de räntor som annonseras ut i tidningar och i annan reklam inte erbjuds till alla kunder.

Ofta annonseras lån med texten ”räntor från” med en mycket låg exempelränta. Denna billiga ränta är det i själva verket mycket få kunder som kommer att kunna låna till.

Det gäller därför att vara medveten om att för en normalinkomsttagare kommer ett förslag till avtal om lån i de flesta fallen att ligga kring 6-8 %.

Tänk också på att en ansökan om lån kan hamna i kreditupplysningsföretagens register oavsett om lånet tas ut eller inte.

Hur många får det billigaste lånet?

Sanningen om super billiga lån är att det endast är knappt en tiondel som kommer i fråga för de lägsta räntorna.

För att få de absolut bästa villkoren, lägsta avgifterna och billigast ränta krävs en mycket hög inkomst, inga tidigare lån och ett perfekt kreditbetyg.

När det kommer till kritan erbjuder kreditgivare nästan alltid en dyrare ränta än de billiga lån som annonseras ut eller så ger de helt och hållet avslag på ansökan.

Internetlån

Internetlån

Att bli beviljad ett internetlån är idag mycket enklare eftersom du kan skicka in din ansöka via Internet.

Det finns många företag och banker som erbjuder flera olika typer av internetlån med bra villkor till nya kunder.

Precis som med traditionella lån känner många människor en viss osäkerhet när det gäller möjligheterna ett få låna pengar.

Läs vidare nedan så får du svar på några frågor som du kan ha vid ansökan om ett internetlån.

Att ett lån är enkelt att söka och har gynnsamma villkor är naturligtvis väldigt viktigt. Lånet ska betalas tillbaks och med en lägre ränta går det fortare.

Eftersom du ansöker om ett lån online är det enkelt att jämföra olika sajter där du kan låna pengar så det ska inte vara omöjligt för dig att hitta en långivare med fördelaktiga villkor för dig.

Kommer jag att kunna få ett lån trots betalningsanmärkning?

Många personer har problem att få ett lån eftersom de dragit på sig en betalningsanmärkning.

Hur liten den än kan tyckas vara ser de flesta storbanker rött och drar i nödbromsen om det så bara gäller en ynka parkeringsbot. Det kan alltså visa sig vara mycket svårt att få ett lån om det finns betalningsanmärkningar noterade på en kreditupplysning.

Men ge inte upp, det finns hopp. Allt fler långivare erbjuder idag internetlån för personer med trasslig ekonomi.

Vilka typer av lån är enklast att få?

Internetlån hanteras snabbt och utbetalningen av pengar går också fort.

Om du behöver låna pengar snabbt är ett lån utan säkerhet antagligen det som är mest förmånligt och som är enklast att få.

Om du behöver pengar väldigt fort kan du ansöka om ett sms lån som ges till nästan alla oavsett inkomst och övriga omständigheter.

Hur lång tid tar det att få besked om jag får låna?

En fördel med att ansöka om ett internetlån är just hastigheten med vilken din ansökan kan behandlas. Hela processen är automatisk och du får hos de flesta långivare svar direkt.

De flesta som ansöker om ett online lån kan få svar inom några minuter till högst ett par timmar.

Hur snabbt kan jag få mina pengar?

Om din ansökan har godkänts, kommer du att få hem ett skuldebrev med posten som du måste skriva under och returnera. Pengarna kommer sedan att överföras direkt till ditt bankkonto.

Om du blir beviljad ett internetlån har du normalt pengarna på ditt konto inom 3-5 bankdagar.

Enkla internetlån

Enkla Internetlån

Internet har gjort livet enklare på många sätt och detta gäller i synnerhet allt som har med siffror att göra och därmed kan digitaliseras.

Pengar är siffror och att både spara pengar och ta ett enkelt lån är idag enklare och mer effektivt än någonsin.

Nätbaserade finansiella lösningar har gjort privatekonomin enklare att hantera eftersom många uppgifter och tjänster kan genomföras hemifrån.

Nu med ett musklick går det att göra allt från att köpa en ny bil till att skicka födelsedagstårtor och betala räkningar. Med samma enkelhet går det lätt att ta ett internetlån.

Allt som behövs är en gnutta tålamod med att sitta framför datorn och söka efter de bästa låneerbjudandena på nätet.

På Långuide.se har vi samlat de bästa internetlånen så att våra besökare kan ta del av den senaste informationen och ta välinformerade beslut om sin privatekonomi.

Onlinelån

De faktiska räntorna på större onlinelån är ofta lägre än räntan från vanliga banker – med den extra fördelen att man slipper allt jobbigt pappersjobb och får svar direkt på skärmen.

Den som har en bra kreditpoäng kan lätt få mycket låg ränta på ett internetlån.

Efter att en elektronisk ansökan skickats in ges ett snabbt besked, ofta helt automatiskt.

Hela processen med att ansöka om ett snabbt lån online är oftast både enkel och snabb.

Det är bara att surfa in på en webbplats för lån och klicka på ”ansöka”, fylla i de uppgifter som efterfrågas och skicka in formuläret för godkännande.

Dina uppgifter kommer sannolikt att kontrolleras mycket snabbt mot olika databaser och den som gör en låneansökan med bank-id får ofta svar på en gång.

I vissa fall kan kompletterade uppgifter behövas och kreditgivaren kommer då att ta kontakt via mejl eller telefon.

Besked lämnas snabbt

Förutsatt att alla uppgifter är i sin ordning går det att få ett både snabbt och bra internetlån. Ett besked på ansökan lämnas vanligen snabbt.

Webbaserade lån är lätt att återbetala eftersom de flesta långivare erbjuder återbetalning med autogiro. Detta innebär att låneräkningar dras automatiskt från kontot vid slutet av varje månad eller annat valfritt datum.

Trots att internetlån funnits sedan början på seklet är det fortfarande en del konsumenter som är osäkra på tillförlitligheten.

I verkligheten är dock lån på internet i allmänhet mycket säkra och har en låg risk.

Förtroende är banker och kreditmarknadsföretags viktigaste valuta och är något de är mycket noga med att inte missbruka.

Det är därför högsta prioritet att erbjuda säker och anonym hantering av ansökningar online.

Långuide.se samlar internetlånen

Direktlån internet

Hopar sig räkningarna?

Behöver pengar innan nästa löning?

På Långuide.se har vi gjort det lätt att hitta välrenommerade internetlångivare.

Att kvalificera sig för ett litet lån är inga större problem och genom att ansöka med e-legitimation går det att få svar direkt på låneansökningen och skriva under lånet utan att några dokument behöver skickas in.

Efter godkännande av lånet som du vill ha sätt s pengarna direkt in på angett kontot. Ibland går det till och med att få utbetalning av lån på helgen.

Återbetalningen sköter sig av sig själv genom att ge tillstånd för autogiro.

Tack vare denna smidiga betalningsmetod kan du därför slippa aviavgiften för utskick av pappersfakturor.

Processen är enkel och fördelarna är många. Så varför inte prova ett internetlån istället för att vänta i onödan på de pengar du behöver?

Omedelbara lån på internet

Med så många nya långivare på nätet finns det någon som är beredd att låna ut pengar. Detta innebär att nästan alla svenska konsumenter oavsett riskprofil idag kan få ett lån.

Lån på internet har inneburit en effektivisering av ansökningsprocessen. Detta har inneburit att den osäkerhet och väntans vånda som tidigare präglade lånemarknaden för privatpersoner har försvunnit.

Många konsumenter förlitar sig idag helt på internetlån för att hantera små, oväntade kostnader. Det är ett smart alternativ till den dyra bankens krångliga kreditvillkor med övertrasserings- och förseningsavgifter.

Med ett internetlån behöver du ingen utan säkerhet. Att låna på internet är lätt, låna med måtta så blir återbetalningen inte onödigt svår.

Mer om lån

Råd&Rön: Få koll på ekonomin