Blancolån med bäst ränta – högst lånebelopp

1 oktober 2022

Långuide.seBäst ränta på blancolån, hur mycket pengar det högst går att låna beror på hur låg sannolikheten är för att lånet inte kommer att betalas tillbaks.

Hur stort lån det går att få avgörs därför av låntagarens kreditvärdighet. Konkurrensen på marknaden för stora privatlån har förbättrats och det går att ansöka om lån hos fler kanaler än tidigare. Trenden är tydlig med snabbare, större och enklare lån till lägre räntor och schysstare villkor.

Den som är på jakt efter ett privatlån hittar många alternativ på Långuide.se – särskilt om kreditvärdigheten är god.

  • Högsta lånebelopp för blancolån är just nu 600 000 kronor
 • Maximalt lån för lån utan säkerhet
 • Högst lånebelopp för personer med hög kreditvärdighet
 • Inkomsten avgör maxbelopp
"För alla tillfällen och behov"
📈 Från 3 %
📅 1 - 20 år
💸 5 - 600 000 kr
Lån Ekonomen
Ekonomen
"För alla tillfällen och behov"
📈 Från 5.79 %
📅 2 - 15 år
💸 10 - 400 000 kr
Lån Svea Ekonomi
Lån Svea Ekonomi
"Hur mycket får jag låna?"
📈 4.99 % - 22.99 %
📅 1 - 15 år
💸 5 - 600 000 kr
Lån Bank Norwegian
Lån Banknorwegian
"Flexibilitet när du behöver det"
📈 4.9 % - 19.9 %
📅 1 - 12 år
💸 10 - 500 000 kr
Lån Komplett Bank
Lån Komplett Bank

Högsta lånebelopp

Vad är det högsta lånebeloppet för blankolån 2022?

Det högsta beloppet som går att låna utan säkerhet är just nu 600 000 kronor.

högst lånebelopp

Vanliga användningsområden för blankolån är att samla lån och samla ihop gamla surdegar som tagits till oförmånliga villkor. Kreditgivare ser positivt på kunder som vill använda hela eller en del av det nya lånet till att betala tillbaks andra krediter.

Innan man bestämmer sig för ett blankolån kan det vara värt att undersöka om det finns andra alternativ. Lån genom pantbrev i bostaden ger bättre villkor men är omständligt.

Värt att veta är att många blankolångivare har hemliga specialerbjudanden som endast görs tillgängliga efter att en ansökan kommer in. Stora blankolån bör endast användas till investeringar och inköp av värdebeständiga kapitalvaror och inte till konsumtion. För en småföretagare kan det vara nödvändigt att låna pengar för att betala in skatter eller en stor leverantörsfaktura.

För den som har skulder på flera håll är det ofta fördelaktigt med ett större billigare lån för att betala tillbaks dåliga krediter.

Bäst ränta på blancolån

Den som har stark kreditvärdighet är kung på lånemarknaden: det är lätt att få ett stort lån med låga räntor. Men tänk på att långivare som kan erbjuda dessa lågprislån tittar på många variabler i sin kreditbedömning som långvarig fast anställning och bostadsadress.

Kriterier för störst och bäst blankolån

Konsumenter efterfråga konkurrenskraftiga priser på lån men även flexibla villkor, låga eller inga extra avgifter och en långivare som är lätt att göra affärer med. Här är några faktorer som vi tittar på när vi sorterar ut de bästa lånen;

 • Låg effektiv ränta: Långivarens exempelräntor är i linje med eller bättre än marknadens genomsnitt.
 • Låga eller inga avgifter: Vi föredrar långivare som tar inte ut annan ersättning än ränta; Avgifter som vi vill undvika är ansöknings-, aviavgift och andra kostnader. Om avtalet innehåller avgifter får de inte vara betydligt högre än konkurrenternas och måste kompenseras med en lägre ränta.
 • Högt maxlån: De största lånen har ofta bäst villkor och räntesatser. Detta eftersom det är samma fasta kostnad för att administrera ett stort som ett billigt lån.
 • Flexibla villkor: Konsumenter vill helst själv bestämma löptid och belopp.
 • Lätt att ansöka. Lånet ska kunna signeras med bank id utan pappersunderskrift.
 • Transparent, informativ webbplats: En bra långivare redovisar tydligt villkor, avgifter och annan viktig information. Ofördelaktiga avtalsvillkor ska inte vara gömmas undan.
 • Renommé: Vi läser recensioner och kontrollerar kreditstatus hos företag som granskar företags ekonomi. Detta är speciellt viktigt för nyare kreditmarknadsföretag. Enskilda recensioner ges mindre vikt, liksom många negativa recensioner från presumtiva låntagare som är missnöjda efter att ha nekats lån.

Naturligtvis är det alltid klokt att utbilda dig själv innan man tar ett lån. Fortsätt att läsa för att se till att du vet exakt vad vi bör leta efter och hur man hittar det bästa erbjudandet.

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån som ges till privatpersoner till en fast eller rörlig ränta och som ges utan säkerhet. Med lån mot säkerhet har långivaren rätt att använda tillgångar – exempelvis bil eller hus – för att säkerställa återbetalningar. Med ett lån utan säkerhet har långivaren ingen sådan direkt möjlighet.

Hur hög kreditvärdighet krävs?

För det mesta krävs en stark ekonomisk situation för att få tillgång till de största lånen. Det är möjligt att hitta långivare som är villiga att låna ut stora belopp även till kunder med svagt kreditbetyg men räntesatsen blir därefter.

Peer-to-peer långivare kan förmedla stora lån mellan privatpersoner som i vissa fall kan innebära en lägre effektiv ränta än vanliga banklån. Ett p2p lån har starträntor på under 3 % vilket är lägre än vanliga blankolån.

Tre tips för att hitta större lån

#1: Lånesurfa

Varje långivare har en något annorlunda formel vid prövningen av din ansökan, vilket betyder att räntan varierar – kanske betydligt – från en långivare till nästa.

Ett bekvämt sätt att söka efter ett lån med högsta lånebelopp online är att använda sökverktyget längst ned på den här sidan som kan hjälpa till att matcha dig med de bästa lånen för dina behov.

#2: Undersök avgifter

Se till att du vet om det finns fler avgifter än räntan i låneavtalet.

Se också till att det inte finns kostnader för förskottsbetalning av lånet.

Detta är avgifter långivarna tar ut om du vill betala tillbaks hela lånet i förtid (vilket innebär att långivaren kommer att gå miste om framtida ränteintäkter som blivit om betalningar gjorts som planerat för hela lånet).

De flesta långivare vi har valt ut kommer straffar inte kunder som har möjlighet att betala tillbaks lånet i förväg, men det är definitivt värt att dubbelkontrollera.

#3: Välj rätt låneperiod

Låneperioden är viktig eftersom den påverkar hur mycket du betalar totalt för lånet.

Ett långsiktigt lån gör att varje månadsbetalning blir lägre men det innebär att du kommer att betala mer i slutändan. Ett årslån eller kort lån innebär innebära högre månadsbetalningar men lägre kreditkostnad.

Det är populärt med stora lån

Begränsa inte din sökning till de vanliga kanalerna och de mest populära långivarna om du vill låna stort.

Populära långivare syns mest eftersom de investerar mycket pengar i marknadsföring, de är inte nödvändigtvis bäst och billigast.

Online långivare är praktiska, men banker med en låg profil kan erbjuda konkurrenskraftig effektiv ränta och en mer personlig service om din kreditvärdighet är bra.

Många långivare har dolda önskemål om vilka kunder de vill ha. Det kan handla om olika yrkesgrupper (läkare, ingenjörer), medlemmar i specifika fackförbund eller personer som är bosatta på vissa orter.

Genom att lämna så mycket information som möjligt i en ansökan ökar chansen att få godkänt på högsta lånebelopp.

Lättare att få blancolån än bolån

YouTube player

Mer information

Nordea: Frågor och svar om lån

Frågor och svar

Vad är ett blancolån?

Ett blancolån är ett lån är utan säkerhet vilket betyder det att det inte har backats upp av någon säkerhet från låntagaren.

Hur svårt är det att få ett blancolån?

För den som har en inkomst och är mellan 20 och 60 år är det ganska lätt att få ett blancolån.

Behövs det säkerheter för att få ett blancolån?

Till skillnad från ett intecknings- eller bostadslån är ett personligt lån utan säkerhet - vilket innebär att du inte behöver ställa några säkerheter för att ansöka.

Hur får jag ett blancolån med dålig kreditvärdighet?

Vissa långivare har en lägsta kreditpoäng som krävs, så lån från dessa långivare kommer inte att vara tillgängliga för någon med dålig kreditvärdighet. Det finns dock många alternativa specialiserade företag som ger lån även till personer med svagare ekonomi.

Hur stort blancolån kan jag få?

Det beror på vad långivaren är villig att ge dig baserat på din kredithistorik. Långivare kan vanligtvis godkänna dig för upp till 600 000 kronor, men det beror på din inkomst och kreditpoäng.

Vilka typer av blancolån utan säkerhet finns det?

Det finns två typer av blancolån utan säkerhet du kan välja mellan: ett lån med fast löptid och kontokrediter som är löpande lån. Med ett tidsbegränsat lån lånar du ett visst belopp från banken och du betalar av hela lånet i månatliga delbetalningar.

Fil.Kand Nationalekonomi, MSc Economics