Lånemäklare – en låneförmedlare kan hitta bäst lån

21 maj 2024

Lånemäklare

Lånemäklare gör det tråkiga jobbet med att skicka in flera ansökningar och förhandla med olika långivare.

Det är kostnadsfritt att använda sig av en lånemäklare som istället får ersättning för att förmedla kontakten.

Ekonomen.se

Lånemäklaren Ekonomen jämför flera långivare och “hittar varje år det bästa lånet till tusentals kunder”.

📈 Exempelränta: 6.69 %

💸 Vanligt lån: 350 000 kr

En lånemäklare förmedlar lån mellan banker och låntagare och det går att få hjälp att låna 600 000 kronor och i vissa fall även ännu högre lånebelopp för exempelvis villalån. De samarbetar med alla större långivare vilket gör dem till en idealisk partner för att hitta ett bra lån.

En förmedlare av lån spelar ut långivare mot varandra i för att skaka fram det bästa erbjudandet vilket annars kan vara en tidskrävande process. En låneförmedlare förhandlar mellan låntagaren och många långivare i syfte att hitta det bästa tänkbara lånet för den som vill låna pengar.

En lånemäklare tjänar pengar på att hitta kunder som vill låna pengar och har därför ett stort intresse av att slutföra affären så fort som möjligt. De kommer därför att försöka hitta så bra villkor som möjligt för att kunden ska bli nöjd kunna ansöka om ett bra låneerbjudande.

Det är bekvämt och praktiskt att låta en mäklare att ta hand om alla långivare så att du inte själv behöver söka upp och ansöka om ett lån hos flera långivare. Dessutom tas det endast en kreditupplysning när du använder den här tjänsten vilket är ett stort plus eftersom många kreditförfrågningar kan tolkas negativt.

Genom att anlita en mäklare för att hitta en långivare sparar du tid och missar inte heller något erbjudande.

Fördelar med att anlita en låneförmedlare

  • Endast en kreditupplysning
  • Svar från många långivare
  • Spara tid
  • Få professionell rådgivning

Oberoende lånespecialister arbetar med alla stora svenska långivare. De verkar på kreditmarknaden som rådgivare och erbjuder förslag på finansieringslösningar. Kunder som inte vet vilket lånealternativ som erbjuder den lägsta räntan kan med fördel vända sig till en lånemäklare och få flera alternativ presenterade.

Låneförmedlare med betalningsanmärkning

Lånemäklare med betalningsanmärkning

Vad gör en lånemäklare som vi inte kan göra själva?

Varför ska vi använda deras tjänster när det är så enkelt att låna pengar och själv skicka in en ansökan på webben? Om du frågar dig dessa frågor, kan det vara frestande att skära bort mellanhänder och inte krångla till saker.

Betalningsanmärkning är inget hinder för lån hos en lånemäklare – de kan även hjälpa kunder som råkat ut för en eller flera anmärkningar. Lånemäklare vet även hur ett hopbakslån bäst sys ihop. Det finns  många fördelar med att vända sig till en lånemäklare för att få gratis hjälp att hitta ett bättre lån.

Låneförmedlare med låg kreditvärdighet

Låg kreditvärdighet behöver inte vara ett bekymmer för en skicklig lånemäklare. Att låna pengar med låg kreditvärdighet genom lånemäklare är en smidig lösning. En lånemäklare har många kontakter och trådar att dra i. De kan därför hitta lån även för den med låg kreditvärdighet.

Kvalificerad rådgivning under tillsyn

De seriösa lånemäklare som vi har valt att rekommendera ger professionell rådgivning och har gjort långtgående utfästelser att endast rekommendera de mest lämpliga lånen till den som använder deras användare.

En lånemäklare är ett kreditmarknadsföretag och är skyldig att vara registrerad och stå under tillsyn av finansinspektionen.

Om deras råd inte håller måttet har kunden alltid rätt att klaga och kompenseras. I förlängningen kan en lånemäklare som ger råd som inte ligger i kundens intresse bli föremål för åtgärder av myndigheter och förlora sin rätt att bedriva rådgivning.

Eftersom råden är gratis och det är helt frivilligt att acceptera ett erbjudande är det alltså helt riskfritt att prova att anlita en lånemäklare. Att på måfå välja en långivare som verkar bra kan vara ett lyckokast men sannolikheten är stor att det hade funnits ett bättre erbjudande någon annanstans. Att avstå från gratis råd kan sluta med ett låneavtal som i efterhand visade sig bli onödigt dyrt.

Låneförmedlare hittar lägst ränta

Det finns väldigt mycket att tänka på när det gäller att hitta ett bra lån. Det är inte så enkelt som att bara välja ett företag som i sina annonser erbjuder lån med låga räntor.

Alla lånevillkor är individuella och det är först efter att en ansökan skickats in som den verkliga kostnaden för lånet kan beräknas. En låneförmedlare måste vara kvalificerad att ge dig råd, medan du inte kan få samma slags garanti om du ringer upp ett callcenter hos en långivare. Det går oftast att låna pengar med lägst ränta hos en låneförmedlare eftersom de är oberoende. Bankens personal är försäljare och är endast intresserade av att rekommendera de egna låneprodukterna.

En låneförmedlares jobb är att hitta lägst ränta

En oberoende mäklare av lån har som uppgift att hitta billiga lån åt sina kunder. De ska inte vara på långivarens sida utan på kundens och erbjuda, utan att framhålla eller undandra, kunden de bästa alternativen.

Eftersom en mäklare har kontakt med många banker och andra kreditgivare kan de presentera flera förslag på en och samma gång. Du kan få opartisk rådgivning och välja från ett utbud av långivare med olika tilläggstjänster som försäkring mot arbetslöshet och låneskydd.

Låneförmedlare med flest banker

Antalet företag som erbjuder lån till konsumenter har ökat kraftigt de senaste året.

Det har blivit mer eller mindre omöjligt för den enskilde konsumenten att ha full koll på vilka erbjudanden som är aktuella för tillfället. En låneförmedlare har affärsrelationer med många banker och långivare. De kan därför enkelt se i sitt system vilka lån som kan vara aktuella för en enskild kund.

En mäklare behandlar långivare på daglig basis, så de vet hur ansökningsprocessen fungerar. De kan därför snabbt berätta vilka långivare som troligen kan behandla din ansökan med positivt besked. De vet också bakgrundskriterierna som olika långivare har för att bevilja lån och vilka det inte är någon idé att skicka in en ansökan till.

Sedan är det ett faktum att de kan utöva inflytande få saker att hända i kontakt med banker och kreditgivare på ett sätt som en person utan tidigare affärsrelation inte kan. Eftersom en låneförmedlare med flest banker kan förmedlar många affärer  under ett år har de full koll på vad som gäller och vilka knappar som det går att trycka på för att få igenom lånet.

Specialister ger råd och hittar lösningar

Lånemäklarnas lånespecialister ger råd inte bara om lån. De kan också titta över möjligheter att baka ihop dyra lån, teckna försäkringar och informera om möjligheter till förtida inlösen av lån.

De kan rekommendera olika försäkringar som täcker kostnaden för lånet så att det finns ett skydd som betalar lånet eller gör att det helt skrivs av i händelse av;

  • Sjukdom
  • Kritisk sjukdom (som cancer, hjärtinfarkt eller stroke)
  • Arbetslöshet
  • Döden

Avgiftsfritt – gratis långivning

Svenska lånemäklare tar inte ut någon avgift för att förmedla kontakt mellan sina användare och banker. Istället får de en provision på utbetalda lån. Denna kostnad ska dock inte påverka räntor och villkor för låntagaren. Att vända sig till en lånemäklare är alltså helt gratis och utan dolda avgifter.

Frågor och svar

Vad gör en låneförmedlare?

Privatlåneförmedlare kan hjälpa dig att hitta ett privatlån som passar dina krav och din ekonomiska situation. Mäklaren kontaktar de långivare som de är anslutna till, samt söker på marknaden, för att hitta ett lån som passar dig.

Hur fungerar en lånemäklare?

Lånemäklare för privatlån fungerar på ett liknande sätt som bolånemäklare: de hjälper dig att hitta en bra affär på ditt lån.

Vad är fördelarna med låneförmedling?

En privatlånemäklare innebär först och främst bekvämlighet. I stället för att själv jämföra erbjudanden kan en mäklare snabbt ta fram ett passande erbjudande från sina samarbeten.

Finns det nackdelar med lånemäklare?

Ja, det är långt ifrån alla långivare som väljer att arbeta med mäklare. Detta kan innebära att det finns bättre erbjudanden på marknaden än de som din mäklare har tillgång till. Det är därför det är viktigt att också själv kollar över aktuella erbjudanden.

Hur man hittar en bra låneförmedlare?

Se till att mäklaren du funderar på att anlita samarbetar med så många som möjligt. Online mäklare kan mycket snabbt ta fram ett erbjudande.

Vad bör man tänka på när man vänder sig till en låneförmedlare?

Tänk på att mäklaren får betalt för att förmedla lån. Det är svårt att vara säker på hur provisionen påverkar mäklarens rekommendationer. Mindre ärliga mäklare kan driva långivare som lån som de tjänar mer på istället för att arbeta för ditt bästa.

Vilka alternativ finns det till lånemäklare?

På långuide.se jämför vi marknaden så att du inte behöver använda dig av en mäklare. Jämför räntor genom att söka efter ditt lån i formuläret längst upp på vår hemsida.