Billån med dålig UC eller kreditbetyg – Billigt med bilen som säkerhet

Claes Bengtsson

Går det att få ett billån trots dålig UC?

– Inga problem.

Det är lätt att fixa ett billigt billån trots dålig UC.

Här finns lånen:

Svea Ekonomi

Amorteringsfritt billån upp till 12 månader ✓ Låna till ny bil upp till 400 000 kronor 

✓ Enkel ansökan

✓ Betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder
Frogtail

Hos Frogtail kan du låna upp till 50 000 kronor för att köpa en begagnad bil även om du har

betalningsanmärkningar. Förutsättningen är att det inte finns någon skuld kvar hos Kronofogden.

✓ Utbetalning till banken redan samma dag.

Billån med svag UC

Det har därför blivit både lättare och billigare att få ett låna pengar till en ny eller begagnad bil under de senaste tio åren.

  • Billigt Billån
  • Lån trots dålig UC
  • Låna med bilen som säkerhet

Även de som vid en kreditupplysning från UC eller andra kreditupplysningsföretag får ett dåligt kreditbetyg kan idag snabbt få ett billån utan allt för mycket krångel.

Låneindustrin (särskilt de långivare som är specialiserade på utlåning av pengar för bilköp) har växt och den ökande konkurrensen har gjort erbjudandena allt bättre.

Därmed kan den ränta som du får betala för att låna pengar till en bil blivit lägre och kraven för godkännande har blivit lägre.

Den enda nackdelen med att det finns så många långivare är att det blir svårt att veta vilken som har det bästa lånealternativet för just dig. Ingen vill ju betala mer än nödvändigt.

Billån med dålig kreditvärdighet

Inom segmentet bil- och husvagnslån finns det kreditgivare som godkänner även de som har en på pappret dålig kreditvärdighet.

Det går även att låna från andra privatpersoner för att finansiera ett bilköp. Det är betydligt lättare få igenom en ansökan om ett litet billån än ett lån utan säkerhet för ospecificerad konsumtion.

Detta beror på det faktum att samma egendom som pengarna kommer att användas till även utgör säkerhet för lånet. Således kan långivaren vara säker på att om du inte betalar tillbaka pengarna plus ränta, kan han få tillbaks sina pengar genom att återta tillgången, vilket minskar riskerna för långivaren betydligt.

Svagt kreditbetyg – billån?

Billån med dålig kreditvärdighet

Genom att ta ett internetlån med bilen som säkerhet går det att även för en konsument med låg kreditvärdighet få ett billigt billån.

Långivarens förlustrisk begränsas genom att bilen kan tas tillbaka om låntagaren inte betalar. Det innebär det att kundens kreditbetyg på en upplysning inte behöver ha så stor påverkan på villkoren som annars vore fallet.

Utan tvekan kommer dock räntan för kunder med svag ekonomi eller tidigare betalningsanmärkningar att bli högre än för vanliga billån. Men skillnaden är inte så dramatisk.

Billån för kunder med svagt kreditbetyg har en högre ränta jämför med vanliga lån.

Det viktigaste kravet för att kvalificera sig för billån med svagt kreditbetyg är din inkomst och din skuldkvot. Detta kommer också att bestämma längden på lånet.

Långivaren kommer att vilja se att lånet betalas tillbaks fortare på grund av risken och bilens ålder. Långivaren kommer att anpassa lånet efter din budget så att du har bästa möjlighet att betala tillbaka det utan problem.

En längre återbetalningstid innebär mindre månatliga betalningar. Men det innebär också att det totala priset som du får betala för bilen blir betydligt högre.

Det gäller att inte ska missa några betalningar. För mycket slarv kan innebära att bilen återtas. En återtagen bil som går till försäljning innebär alltid en förlust och att en del av lånet kommer att kvarstå.

Billiga billån

billiga billån

Som vi nämnt ovan finns det många långivare som erbjuder billån trots att kundens UC och kreditvärdering inte är den bästa. Detta eftersom de erbjuder lån till högre ränta och på så vis gör en bra affär.

Den bästa metoden för att ro i land pengar till bilen är att hitta den långivare som bäst passar dina behov. Detta genom att vända sig till någon av de långivare vi rekommenderar eller göra en egen sökning online.

Du kan kontakta så många långivare för billån som du vill och begära låneofferter från dem tillsammans med kvalificeringskrav. Sedan kan du jämföra deras erbjudanden och se vilken som är bäst lämpad för dig.

Tänk på att vara försiktig med att göra många ansökningar. Varje gång det tas en kreditupplysning registreras det och blir synlig för andra banker och kreditgivare.

När du har bestämt dig för vilket lånealternativ du vill ansöka om gör först en förfrågan hos långivaren. Det är nödvändigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder för att inte dra på sig en upplysning i onödan. Kontrollera att du uppfyller samtliga krav.

Om du inte uppfyller något av kraven, fråga långivaren först om du kan kvalificera trots detta. Avslag på flera lån och många förfrågningar kan påverka ditt kreditbetyg negativt. Nästa gång du ansöker kommer du att vara i en ännu sämre position än innan.

Om du behöver göra flera ansökningar, prova först med långivare som provar ansökningar utan uc först.

Länktips

Välj rätt bilfinansiering