Billån med dålig UC eller kreditpoäng

 21 maj 2024

Billån med dålig UC

Går det att få ett billån trots dålig UC?- Inga problem.

Det är lätt att fixa ett billigt billån online.

Det har därför blivit både lättare och billigare att få ett låna pengar till en ny eller begagnad bil under de senaste tio åren.

 • Billigt Billån
 • Lån trots dålig UC
 • Låna med bilen som säkerhet

Även de som vid en kreditupplysning från UC eller andra kreditupplysningsföretag får ett dåligt kreditbetyg kan idag snabbt få ett billån utan allt för mycket krångel.

Banky

Banky är ett nytillskott på marknaden för privatlån som vänder sig till den som har en knepigare kredithistorik och kanske inte klarar en strikt kreditgranskning.

De gör en egen bedömning av kundens framtida betalningsmöjligheter och kan därför bevilja lån till fler kunder.
📈 Exempelränta: 26,5%
💸 Vanligt lån: 50 000 kr
Låneindustrin (särskilt de långivare som är specialiserade på lån för bilköp) har växt och den ökande konkurrensen har gjort erbjudandena allt bättre.

Därmed kan den ränta som du får betala för att låna pengar till en bil blivit lägre och kraven för godkännande har blivit lägre.

Den enda nackdelen med att det finns så många långivare är att det blir svårt att veta vilken som har det bästa lånealternativet för just dig. Ingen vill ju betala mer än nödvändigt.

Billån med dålig kreditvärdighet

Inom segmentet bil- och husvagnslån finns det kreditgivare som godkänner även de som har en på pappret dålig kreditvärdighet.

Det går även att låna från andra privatpersoner för att finansiera ett bilköp. Det är betydligt lättare få billån om pengarna går till ett inköp än vad det kan vara att få ett lån utan säkerhet för ospecificerad konsumtion. Ekvationen lån med dålig kreditvärdighet och billån är enklare att lösa eftersom bilen fungerar som säkerhet för lånet.

Detta beror på det faktum att samma egendom som pengarna kommer att användas till även utgör säkerhet för lånet. Således kan långivaren vara säker på att om du inte betalar tillbaka pengarna plus ränta, kan han få tillbaks sina pengar genom att återta tillgången, vilket minskar riskerna för långivaren betydligt.

Svagt kreditbetyg – billån?

Kreditbetyg

Genom att ta ett internetlån med bilen som säkerhet går det att även för en konsument med låg kreditvärdighet få ett billigt billån.

Långivarens förlustrisk begränsas genom att bilen kan tas tillbaka om låntagaren inte betalar. Det innebär det att kundens kreditbetyg på en upplysning inte behöver ha så stor påverkan på villkoren som annars vore fallet.

Utan tvekan kommer dock räntan för kunder med svag ekonomi eller som behöver ett  lån med betalningsanmärkningar att bli högre än för vanliga billån. Men skillnaden är inte så dramatisk.

Billån för kunder som behöver låna med svagt kreditbetyg får en högre ränta jämför med vanliga lån.

Det viktigaste kravet för att kvalificera sig för billån med svagt kreditbetyg är din inkomst och din skuldkvot. Detta kommer också att bestämma längden på lånet.

Långivaren kommer att vilja se att lånet betalas tillbaks fortare på grund av risken och bilens ålder. Långivaren kommer att anpassa lånet efter din budget så att du har bästa möjlighet att betala tillbaka det utan problem.

En längre återbetalningstid innebär mindre månatliga betalningar. Men det innebär också att det totala priset som du får betala för bilen blir betydligt högre.

Det gäller att inte ska missa några betalningar. För mycket slarv kan innebära att bilen återtas. En återtagen bil som går till försäljning innebär alltid en förlust och att en del av lånet kommer att kvarstå.

Billån med bilen som säkerhet

Som vi nämnt ovan finns det många långivare som erbjuder billån trots att kundens UC och kreditvärdering inte är den bästa. Detta eftersom de erbjuder lån till högre ränta och på så vis gör en bra affär.

Den bästa metoden för att ro i land pengar till bilen är att hitta den långivare som bäst passar dina behov. Det finns exempelvis extra billiga lån om du väljer att köpa en miljöbil. Genom att vända sig till någon av de långivare Långuide.se rekommenderar eller göra en egen sökning online är det enkelt att låna till en ny bil.

Du kan kontakta så många långivare för billån som du vill och begära låneofferter från dem tillsammans med kvalificeringskrav. Sedan kan du jämföra deras erbjudanden och se vilken som är bäst lämpad för dig. Genom att använda bilen som säkerhet går det att få ett billigt och bra billån.

Ansök om billån

Tänk på att vara försiktig med att göra många ansökningar om billån. Varje gång det tas en kreditupplysning registreras det och blir synlig för andra banker och kreditgivare.

När du har bestämt dig för vilket lånealternativ du vill ansöka om gör först en förfrågan hos långivaren. Det är nödvändigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder för att inte dra på sig en upplysning i onödan. Kontrollera att du uppfyller samtliga krav.

Om du inte uppfyller något av kraven, fråga långivaren först om du kan kvalificera trots detta. Avslag på flera lån och många förfrågningar kan påverka ditt kreditbetyg negativt. Nästa gång du ansöker kommer du att vara i en ännu sämre position än innan.

6 tips för att köpa en begagnad bil

Den som tänker köpa en begagnad bil är långt ifrån ensam. I Sverige byter mer än en miljon begagnade bilar ägare varje år.

Med så många årsmodeller och fabrikat är det utan tvekan en utmaning att göra bra köp. Vi har satt ihop en lista med tips för att köpa den perfekta begagnade bilen.

På vår webbplats finns även tips på billiga billån (även för den med dåligt kreditbetyg) för finansiering av bilköp.

1: Vad krävs för billån?

En tumregel: om du tar ett lån för att betala för din bil, bör bilen inte kosta mer än 20 % av din inkomst.  Om du håller dig till en stram budget, kanske du kan spendera ännu mindre.

Begagnade bilar kommer att kräva lite extra uppmärksamhet från tid till annan: nya däck, underhåll och liknande. Sedan finns det andra ägandekostnader som säljaren ibland glömmer att redogöra för, såsom bränsle och försäkring.

Om garantin på bilen du planerar att köpa har gått ut, kan det vara en bra idé att avsätta en slant till en reservfond för att täcka eventuella oväntade reparationer. Ofta krävs det mindre för att få ett billån än ett vanligt blancolån eftersom bilen kan användas som säkerhet för lånet.

2: Gör en lista med favoritbilar

Det är ingen hemlighet att Volvo, tyska och japanska fabrikat är bra även som begagnade. Men de kan kosta några tusen mer än en jämförbar Ford eller Kia, även om det går att hitta bra begagnat även här.

Så om du är ute efter att spara pengar är förslaget att du gör en lista med tre bilar som uppfyller dina behov och faller inom din budget.

3: Kontakta säljaren

När du hittat ett intressant objekt, ring säljaren först. Detta är ett bra sätt att upprätta en relation med säljaren och kontrollera informationen om bilen. Du kan fråga varför de vill sälja bilen och om den har några mekaniska problem.

Ibland säljaren kommer att nämna något som inte var med i annonsen som kan ändra ditt beslut att köpa bilen. Det är bra att ha ett frågeformulär förberett så att inga detaljer glöms bort.

Den sista punkten att diskutera är det begärda priset på bilen. Även om många människor är frestade att förhandla redan innan de har lagt ögonen på bilen, det är bättre att vänta och inte verka för angelägen. När du väl ser bilen, titta efter eventuella skavanker som kan motivera en prissänkning.

Om det går bra, gör upp om ett möte för att provköra bilen. Om möjligt, gör det medan det fortfarande är ljust ute. Det gör det lättare att se bilens skick.

4: Provkör bilen

Testkörning en begagnad bil är det bästa sättet att veta om detta är rätt bilmärke och modell för dig. Det är också ett bra sätt att bedöma just denna bils skick. Fokusera helt på bilen och lyssna noga efter eventuella missljud. Här är några saker att kontrollera:

 • Är det lätt att komma in och ut ur bilen utan att böja eller banka i huvudet?
 • Finns det tillräckligt med last- och benutrymme? Kom ihåg att prova att sätta dig i baksätet också.
 • Är körställningen bekväm? Sitter du för lågt, för högt eller lagom i bilen? Kan du luta eller justera ratten för en bekvämare körning?
 • Är sätena bekväma? Är de lätt justerbara?
 • Hur är synlighet? Kontrollera backspegeln och sidospeglarna. Leta efter potentiella blinda fläckar.
 • Använd din näsa. Luktar det gas, olja eller något galet?
 • Kolla in däcken. Hur gamla är de? Finns det tillräckligt med mönster kvar?
 • Hur är bromsarna? Hur kort är bromssträckan? Gnissla det?

Öppna motorhuven. Du behöver inte veta mycket om bilar för att se om något ser fel ut. Om något läcker, ångar eller täckt av olja, är det dags att ställa frågor.

Fungerar strålkastare, bromsljus och övriga indikatorer? Testa dem för att vara säker.

Efter provkörning frågar du ägaren eller återförsäljaren om du kan se serviceboken. Den kommer att visa om planerade underhåll har utförts.

5: Inspektion

Om du gillar bilen, överväga att få den inspekterad av en mekaniker innan du köper den.

En privat säljare sannolikt att tillåta det utan att protestera, annars är något fel. Du får räkna med att betala inspektionen själv.

6: Gör en bra affär

Om du är säker på att du hittat rätt bil och vill slå till – se till att ha pengarna beredda. Man säljer sin bil av många anledningar men en kan vara av ekonomiska skäl.

Billån med lånelöfte

Genom att ta ett billån och ha pengar på fickan eller ett lånelöfte redan innan förhandling befinner du dig som köpare i ett bra läge. Säljaren är sugen på att snabbt få pengarna i handen och kan gå med på en avsevärd prissänkning om betalningen kan ske omedelbart och utan dröjsmål.

Förhandling behöver inte vara en utdragen, jobbig upplevelse. Om du har rimliga förväntningar och har en plan, är chansen stor att du kan göra en bra affär ganska snabbt och enkelt:

Bestäm i förväg hur mycket du är villig att betala för att få bilen. Men börja inte med detta nummer i din diskussion.

Ta först upp alla faktorer som du anser motiverar en prissänkning. Detta ska vara saker som inte funnits med i t.ex. annonsen utan framkommit senare.

Gör ett öppningserbjudande som är lägre än ditt högsta pris.

Om du och säljaren kommer fram till ett pris som låter bra för dig är det bara att slå till.

Privatfinansiering av bilköp

Det är inte nödvändigt att ansöka om ett speciellt billån för att köpa en begagnad bil. Det är enklare, snabbare och oftast billigare med ett vanligt lån utan säkerhet (blankolån). Genom att använda en privatfinans lösning för att finansiera ett bilköp går det att få bättre och flexiblare villkor. Det är heller inte nödvändigt med dokument och pantsättning av bilen.

Vad ska man välja för bilfinansiering?

Frågor och Svar

Vad tittar banken på innan de godkänner ett billån?

När banken överväger om de ska bevijla en ansökan om ett billån är det tre faktorer som väger tyngst: • Kreditbetyget • Handpengens storlek • Skuldkvot Skuldkvot

Ska jag ansöka om billån innan jag går till återförsäljaren?

Medan många bilköpare är oroliga för att de kan bli nobbade av bilförsäljaren och inte blir beviljad kredit, kan den verkliga skadan i själva verket göras när du erbjuds hjälp med ett billån. Det är bäst att redan ha ett förhandsbesked om lån innan du vänder till till bilförsäljaren som ofta tjänar pengar på att förmedla mindre fördelaktiga lån.

Vilka är grundkraven för att få ett billån?

Billån beviljas vanligen från 10 000 kr upp till 600 000 kr. Grundkrav är att vara myndig, folkbokförd och skriven i Sverige minst ett år. Andra vanliga förutsättningar för att få ett billån är; • Fast inkomst från arbete eller pension • En årsinkomst på minst 120 000 kr • Inga skulder hos kronofogden

Går det att få billån med betalningsanmärkning?

Om bilen är säkerhet får lånet finns det möjlighet att få ett billån trots betalningsanmärkning. Vad betyder auktoriserad återförsäljare? En auktoriserad återförsäljare är ett företag som genom avtal med tillverkaren marknadsför och säljer fordon direkt till konsument och företag. En privatperson kan inte vara en auktoriserad återförsäljare.

Länktips

Välj rätt billån