Baka ihop lån

 19 juni 2024

Baka ihop lån

Baka ihop lånAtt baka ihop lån innebär att samla lån och används som patentlösning för en bättre privatekonomi i TV-programmet Lyxfällan. Genom att  låna pengar med låg ränta och använda pengarna till att bli av med dyra lån och krediter blir deltagarnas trassliga ekonomi genast bättre.

Men man behöver inte vara med i TV för att få ett hopbakslån. Ett samlingslån är en bra metod för att få ordning på en besvärlig ekonomiska situation där roten till problemet nästan alltid är dyra gamla lån som gör stora hål i hushållsbudgeten.

Bästa hopbakslånen höjer chansen till lån

Långivare är mer än villiga att hjälpa till att avsluta kundrelationer hos sina konkurrenter. När en kund beviljas ett hopbakslån gör de själva jobbet med att kontakta andra banker och kreditgivare för att göra en förtidsinlösen av krediten.

Förutom att det går lättare att hitta nya lån slipper man alltså även det jobbiga arbetet med att kontakta alla gamla plågoandar. På långuide.se samlar vi de bästa hopbakslånen.

Jämför lån hopbakslån med låg ränta

Trustpilot Minbelopp Maxbelopp Ränta från Ränta till Utbetalning Startavgift Aviavgift Upplysning
Direktutbetalning 4.9 10 000 600 000 2,9 26 Direktutbetalning – du slipper vänta 0 0 UC
Låneskydd - 15 000 500 000 4,45 14,95 1-2 bankdagar 0 35 UC
Ansök på 2 min 4.6 10 000 600 000 4,7 33,75 Beror på långivare 0 0 UC
Spara tusenlappar - 10 000 600 000 3,45 25,95 Garanterat inom 3 dagar 398 0 UC och Bisnode

En privatekonomisk omstart

Hopbakslån är en omstart för privatekonomin och kan i många fall avsevärt förbättra hushållsbudgeten och höja den disponibla inkomsten genom att frigöra pengar som tidigare gick till att betala dyra räntor.

Det är en effektiv lösning som går direkt på pudelns kärna – snabblån, krediter och avbetalningsplaner som tillsammans kostar alldeles för mycket. Genom att teckna ett hopbakslån och lösa (betala av helt) de gamla lånen går det att få en avsevärt lägre ränta och därmed en lägre samlad lånekostnad.

En inte helt oviktig detalj är att den här lösningen gör att risken för att åka på dyra påminnelseavgifter och dröjsmålsränta minskar när det bara är en räkning som ska betalas.

För att vara helt säker och slippa få hem onödiga pappersfakturor är autogiro en smidig lösning för att betalningarna ska ticka in i tid.

Hopbakslån med betalningsanmärkning

Att ett ärende är avslutat innebär inte att en betalningsanmärkning försvinner. Betalningsanmärkningar finns kvar i tre år men betalningsanmärkningar är inget hinder för hopbakslån hos flera kreditgivare.

När hopbakslånet är färdigbakat blir det istället för en hög med fakturor från olika borgenärer en enda månadsräkning att betala. Om allt går enligt plan innebär det att det att den disponibla inkomsten ökar och att överskottet kan användas på roligare saker – varför inte börja spara?

En positiv sidoeffekt är att hopbakslånet ger en högre kreditvärdighet när antalet utnyttjade krediter minskar.

Det går att låna utan UC

Smidiga långivare tar ingen UC på hopbakslån utan använder kreditinformation från andra källor. Genom att undvika att en UC tas kan man bibehålla sitt kreditbetyg hos storbankerna.

En väg till skuldfrihet

Att administrera ett lån kostar lika mycket oavsett hur stort det är. Ett större lån som du kan hitta här på Långuide.se kan därför bli ett billigare lån än många små. Det innebär en lägre ränta och total månadskostnad. Genom att lägga om lån via ett hopbakslån kan de pengar som frigörs användas för att amortera av lånet snabbare och till slut bli helt skuldfri.

Lägre krav vid ansökan

Ett lån som används för att förbättra kundens framtida betalningsförmåga har större chans att bli beviljat. Minimikrav som måste vara uppfyllda är att vara folkbokförd i Sverige och att det inte finns obetalda skulder hos kronofogden. Ett vanligt krav är att det måste ha gått minst sex månader sedan det sista ärendet avslutades hos kronofogdemyndigheten.

Fördelar med att baka ihop skulder

Den som är satt i skuld och ser framför sig en hög med räkningar som dimper in lagom till löning kan lätt se fördelarna med ett hopbakslån. En är att det blir färre fakturor att betala i slutet av månaden efter att den nya långivaren har hjälpt till att betala tillbaks alla gamla skulder.

De tidigare avgifter och höga räntor som varje kredit drog på sig har ersatts med ett billigare lån med låg ränta och kapat utgifter för lån.

• Alla lån bakas ihop till en faktura
• Lägre ränta och en sänkt månadskostnad
• Förbättrad kreditvärdighet
• Enklare att hantera betalningar

Ansökan – så funkar det

Börja med att fylla i låneformuläret på långivarens webbplats. Förutom personuppgifter, lånebelopp och önskad amorteringstid finns det i formuläret en fråga om ”lånet ska användas för att lösa andra lån”. Genom att kryssa i alternativet meddelas långivaren att lånet ska vara ett hopbakslån och alla eller delar av beloppet ska användas för att lösa ut gamla skulder.

Om lånet beviljas kommer långivaren att inleda arbetet med att betala av de skulder som man vill bli av med. Förutom den detaljen fungerar processen precis på samma sätt som med ett vanligt blancolån.

Den lägre räntan innebär ett bättre lån

Hopbakslån tar man för att få en lägre ränta. Ett hopbakslån är till för att bli av med kostsamma lån och kreditskulder som med höga räntor innebär pengar i sjön.

Det är en finansieringslösning skräddarsydd för individer som trasslat in sin privatekonomi i en skuldhärva som de behöver hjälp att nysta ut. Slutresultatet är att dyra lån och krediter försvinner för gott och ersätts med ett nytt lån som har lägre ränta och bättre villkor.

Snabblån och räntefria krediter som snabbt omvandlades till dyra avbetalningslån har hög ränta och de är särskilt lönsamma att bli av med så fort som möjligt. Eftersom man får en lägre ränta med hopbakslån innebär går det att skära ordentligt i den utgiftsposten.

På ett stort lån kan varje procent innebära stora besparingar och med en lägre månadskostnad blir det mer pengar över och friheten att göra vad man vill blir lite större.

Det är värt att notera att lånade pengar inte bara har ett pris i form av ränta utan att det dessutom tillkommer vanligtvis tillkommer diverse pålagor och. Med bara ett lån att betala kan det bara bli högst en avgift.

Det kan verka bakvänt att ta ett nytt lån när man redan är skuldsatt men det är en lösning som rekommenderas av många privatekonomer. Att baka ihop skulder är en beprövad och effektiv lösning för att kapa kostnader för lån och att bli skuldfri snabbare.

Innan du tar ett hopbakslån

Poängen med ett hopbakslån är att samla befintliga skulderna och knåda ihop dem i ett mer fördelaktigt lån. Det går att ansöka om ett belopp som är högre än de skulder som ska betalas. Det belopp som blir över efter att skulderna är betalda kommer då att betalas ut till ditt bankkonto.

Räkna ihop alla skulder och hur mycket extra pengar du kan behöva och ansöka om ett lån som täcker allt.

Att tänka på

• Ansök om et lån med låg ränta
• Återbetalningstid avgör månadskostnaden
• Det går att låna mer än till att betala skulder

Prioritera återbetalning av de dyraste skulderna

Om du inte går att fixa ett hopbakslån som täcker alla skulder är det mest ekonomiskt att börja med att betala de lån som har högst ränta. Tänk på att det inte är fakturans belopp som är det viktiga utan hur hög räntesatsen för krediten är.

Gör en lista på alla krediter och sortera den efter räntesats. Hur hög ränta en kredit har framgår av fakturaspecifikationen.

Därför är det här ett bra lån

Ett hopbakslån innebär att en långivare ger ett enda lån för att täcka flera skulder du är skyldig. Skulder kan omfatta allt från kreditkort till avbetalningslån och dyrare blancokrediter. Vad om är bra hopbakslån  är individuellt och det går därför inte att utnämna en enskild långivare som bäst.

Den som har en klockren ekonomisk situation kan ofta vända sig till någon av storbankerna för att få det bästa lånet. Om den ekonomiska statusen innehåller oklarheter drar de billigaste långivarna öronen åt sig.

För att lösa en trasslig situation med ett hopbakslån finns det många nytänkande digitala långivare som kan ställa upp. Med ett enda lån kan de hjälpa dig att bättre hantera din ekonomi, minska räntebördan och hjälpa dig ur skuldträsket.

Några av fördelarna

För det första får du bara en faktura varje månad att hålla reda på. Om du för närvarande betalar fem, tio, eller fler räkningar till olika borgenärerna varje månad gör bara det att allt känns mycket mindre stressande.

  • Med ett hopbakslån blir det bara en räkning en gång i månaden.
  • Räntan med den nya planen blir lägre.
  • Betydande besparingar att lägga ihop skulder i en betalning.
  • Du slipper jobbiga samtal med borgenärerna.

Den som har problem med att göra betalningar har  sannolikt redan fått flera samtal per månad från dina fordringsägare.

När du samlat ihop alla skulder till en betalning bör dessa otrevliga samtal och brev sluta komma omedelbart.

Varför ska man baka ihop lån?

Den stora faran med en lyckad strategi för att baka ihop lån är att om du plötsligt har extra pengar att göra av med kan det vara lätt att frestas att spendera den ökade köpkraften på nya krediter.

Om du fortsätter på samma linje och använder din förhöjda disponibla inkomst till att göra nya varuinköp är du dock snart tillbaks i samma sits igen.

Efter att lånen bakats ihop och kostnaderna kommit under kontroll gäller det att undvika att återgå i samma beteende som ursprungligen satte dig i klistret.

Att baka ihop lån är ingen metod för att med hjälp av långfristiga skulder finansiera konsumtionsutgifter. Metoden bör användas för att sänka totalkostnaden för lånet och inte att förlänga återbetalningen i syfte att kunna konsumera mera.

Sammanfattningsvis, som med alla andra finansiella lösningar, kan samlingslån användas klokt eller oklokt; men för de flesta konsumenter finns det fler fördelar med att lösa dyra lån och baka ihop dem i ett enda än nackdelar – om det görs med gott omdöme.

Att baka ihop lån

Den mest uppenbara fördelen med att slå ihop lån är att det bara blir en månadsbetalning i stället för många skulder att hålla reda på. Det blir mindre risk att vi missar en räkning.

Vi kan undvika försenings- och påminnelseavgifter kan undvikas.

Det blir lättare att hålla reda på betalningar och undvika förseningsavgifter, extra avgifter och i förlängningen betalningsanmärkningar som kan bli följden av slarv med betalningar.

Vad innebär det?

Att slå ihop lån innebär att lösa många små skulder genom ett nytt större lån. Skuldkonsolidering (samla lån) är det en metod som används för att sänka kostnaden på lån utan säkerhet, kreditkortsskulder och andra dyrare krediter med hjälp av ett billigare lån till lägre ränta.

Ger dig en lägre ränta …

Små lån och små krediter har en högre effektiv ränta än ett stort, totalkostnaden för alla lån blir hög. Ett större bra lån innebär en lägre effektiv ränta och därmed lägre utgifter.

… och bättre kreditvärdighet

Genom att vi minskar antalet krediter förbättras kreditvärdigheten.

Hopbakslån med låg kreditvärdighet

När vi sänker räntebetalningar och amorteringar blir en sidoeffekt att din dåliga kreditvärdighet förbättras vilket ökar chansen att få ett hopbakslån.

Som en allmän princip bör man inte betala kortsiktiga kostnader med långsiktig finansiering. Detta kan emellertid i vissa fall vara ett alternativ.

Om du är för närvarande har så höga kostnader för lån att det finns risk att inte klara återbetalningarna, behöver du andrum genom att sänka dina utgifter med ett längre lån.

Att lägga samman lån kan vara en livlina och är givetvis att föredra framför framtida problem med höga förseningsavgifter, inkasso och i förlängningen kronofogden.

Jämför hopbakslån

Många kreditgivare är specialiserade på en viss typ av kunder och de har olika metoder för att avgöra vem som kan bli beviljad lån. Att jämföra räntor mellan långivare innan en ansökan och kreditprövning har skickats in kan endast bli en ungefärlig uppskattning. Storbankerna vill bara ha skötsamma och stabila kunder, de ger å andra sidan lägst ränta.

Om banken säger nej till hopbakslån får man vända sig till de långivare som inriktat sig på ”svårare fall” räknar med att göra en del förluster och kommer därför att ta mer betalt för sina lån.

Det är inte en bra ide att göra flera låneansökningar för att själv få in olika bud. Många upplysningar tagna under en kortare tid gör att kreditbetyget sjunker och det gör det både svårare att låna.

Om man vill få in förslag på hopbakslån från flera långivare kan man använda en lånemäklare – de kan ta in bud från många banker med bara en kreditupplysning.

Frågor och svar

Vad är ett hopbakslån?

Det är ett lån där alla skulder bakas ihop till ett enda lån med en enda betalning varje månad.

Kommer ett hopbakslån innebära en besparing på lång sikt?

Svaret på denna fråga är i allmänhet ett ja. Undantaget är när månadskostnaden sjunker på bekostnad av en längre återbetalningstid – då blir den totala kostnaden högre.

Blir månadskostnaden lägre med ett hopbakslån?

De månatliga betalningarna du får med ett hopbakslån tenderar att vara mycket lägre än vad de annars skulle vara.

Kan ett hopbakslån höja mitt kreditbetyg?

I allmänhet kommer leder ett hopbakslån till en höjning kreditbetyget eftersom färre skulder och en mer ordnad ekonomi ger en högre credit score.

Hjälper ett hopbakslån mig att bli skudfri snabbare?

Svaret på detta är ja. Hopbakslån ges vanligtvis på en löptid på fem till en tioårsperiod. Detta gör att du kan göra betalningar till fast ränta för den tidsramen och få all din skuld betald i sin helhet snabbare.