Låna pengar utan inkomst

Låna utan fast anställning

Det är möjligt att låna utan fast anställning eller regelbunden inkomst även om det stöter på patrull hos de flesta långivare. Men om du verkligen behöver pengarna nu kan ett lån utan fast anställning vara den enda vägen ut ur en knepig situation. Den mest uppenbara vägen att gå är att fråga vänner och familj.

Om du redan har gjort det utan framgång eller om du inte vill göra det – och ja, det är svårt och du kan förlora vänner på grund av detta – är dags att ta kontakt med någon som specialiserat sig på lån till personer utan jobb och inkomst.

Förutom vänner och familj finns det så kallade ”sociala banker” i vissa länder, som Nederländerna och Frankrike. Om du har möjlighet att låna från en sådan källa bör du göra det.

Sociala banker tittar på din personliga situation och gör det möjligt att låna pengar för att köpa nya saker, till exempel en tvättmaskin, en TV eller möbler, men för det mesta bara viktiga saker. De kommer inte att låta dig köpa onödiga saker eller låna till en semester. Tyvärr kan du inte hitta dessa banker i Sverige.

Att låna utan fast anställning

Har du varit i en situation där du har råd att ta ett lån men inte kan redovisa någon inkomst? Att låna utan inkomst är problematiskt men inte omöjligt. Det kan vara svårt att få in tillräckligt med pengar under vissa perioder. Kanske har du lite arbete, extraknäck eller liknande som inte genererar tillräcklig mycket. Det kan då bli nödvändigt att låna extra pengar.

Om du vet att perioden blir kort kan du ta risken att låna pengar utan inkomst. Om du är för sen med din hyra kan det vara den enda utvägen.
Låna på bilen

Låna utan tillsvidare anställning

Ett alternativ till att låna utan inkomst är att utnyttja möjligheten att låna på din bil. Det finns en del långivare som beviljar lån med bilen som säkerhet. Tänk på att om du inte betalar tillbaks kan du förlora din bil vilket kan göra det ännu svårare att få ett jobb i framtiden.

Låna från en vän

Ett av alternativen vi inledningsvis diskuterade var att låna pengar från vänner. Det är verkligen en av de billigaste lån som du kan komma över. Om du väljer att låna pengar kan det vara en god idé att låna från vänner eller familj. De flesta av oss har tidigare erfarenhet av det. Det är mycket viktigt att göra tydliga överenskommelser om hur du kommer att betala dina skulder, t.ex. tid och belopp. Du vill inte att dina vänner får bekymmer på grund av din ekonomiska situation.

Risker med upplåning från vänner

Det är alltid bäst att skriva ned ert avtal på papper. Om du vet att du blir sen med återbetalningen ska du inte vänta med att berätta det. Ofta förstår en vän din situation och det är möjligt att anpassa gjorda överenskommelser. Detta kan vara ett snabbt sätt att låna pengar utan inkomst.

Tips när du lånar från vänner

Ett bra tips är att sätta upp tydliga överenskommelser i förväg och skriva ner dem på papper. Varje gång du betalar av en del av din skuld är det viktigt att både skriver ned det. Skapa ett schema för återbetalningen och varje gång en del av skulden betalas tillbaka kan ni både signera transaktionen.

Frogtail FROGTAIL: Ansvarsfull kreditgivning

✓ Låna upp till 40 000 kronor ✓ Utbetalning till banken redan samma dag.

Goodcash GOODCASH: Lån utan säkerhet upp till 30 000kr

✓ Låna från 5000 kronor till 30 000 kronor ✓ Betalningsanmärkning och utmätningsförsök inget hinder.

Ferratum FERRATUM: Mer än pengar till alla

✓ Villkor 21 år ✓ E-post, mobilnummer och bankkonto ✓ Första lånet 4000 kronor i 60 dagar helt utan ränta och avgifter

Vivus VIVUS: Första lånet gratis

✓ Nya kunder lånar upp till 6000 kronor helt räntefritt och utan avgifter ✓ Åldersgräns 18 år

Daypay

✓ Daypay ger svar direkt på skärmen ✓ Ingen UC ✓ Låna upp till 20 000 kr ✓ Direkbetalning till Swedbank och Handelsbanken.

Risicum RISICUM: Första lånet upp till 10 000

✓ Ny kund lånar upp till 4000 kronor räntefritt ✓ 18 års gräns ✓ Utbetalning inom 1 timme till Nordea och Handelsbanken

ExpressKredit EXPRESSKREDIT: Snabblån & Mobillån

✓ Låna upp till 8000 kr ✓ Ingen UC ✓ Godkänner betalningsanmärkningar

Everyday EVERYDAY: Som ett kreditkort i mobilen Kreditkortet i mobilen

✓ Få godkänt i förväg✓ Ta ut valfritt belopp 200kr – 15 000kr när som helst.

NÄTLÅN: Låna idag, välj själv när du vill betala tillbaka

✓ Låna från 1000-4000 kronor ✓ Bestäm själv när du vill betala tillbaka

Meddelandelån MEDDELANDELÅN: Sveriges nöjdaste lånekunder

✓ SMS lån utan UC ✓ Direkt utbetalning till Nordea och Handelsbanken

Kortlån KORTLÅN: Korta lån till låga kostnader

✓ Individuell prövning ✓ Samtliga räntor är avdragsgilla

Lånbutiken LÅNBUTIKEN: Första lånet upp till 10 000kr

✓ Identifiera dig med e-leg, mobilabonnemang eller Nordea ✓ Brukslån med lägre ränta än snabblån

Kundfinans KUNDFINANS: Låna upp till 12 000kr, enkelt och flexibelt

✓ Från 18 år ✓ Minsta inkomst 100 000kr ✓ Ny kund lånar upp till 3000 kronor

Mobillån i Sverige MOBILLÅN:Först i Sverige med sms-lån

✓ Låna från 1000 kr till 20 000 kronor i upp till 180 dagar ✓ Enkel och tydlig ansökan

Snabbfinans SNABBFINANS: Små enkla snabblån – när det behövs!

✓ Utbetalning till personligt bankkonto ✓ Låna upp till 9000 kronor och betala tillbaks på 120 dagar

Kredit 365 KREDIT 365: Små lån till svenska folket

✓ Betalningsanmärkning behöver inte vara något problem ✓ SMS Lån upp till 3000 kronor utan ränta eller avgifter

NANOFLEX: Sveriges smidigaste korttidslån

✓ Låna upp till 10 000 kronor ✓ Snabb hantering ✓

Lån utan fast inkomst

Om du är i skuld bör du göra allt för att behålla kontrollen. Skulder kan snabbt öka och innan du vet ordet av måste du låna ännu mer för att betala av skulden.

Lån utan inkomstbevis

På vissa håll är det möjligt att låna utan inkomst eller bevis på anställning. Detta gäller särskilt internetlån. Det är bra att hålla i minnet att dessa företag endast kan fortsätta att existera om de tar rejäla avgifter och räntor. I många länder är det inte tillåtet att ta ut en hög ränta, i vilket fall dessa företag tar helt enkelt en mycket hög avgift för att ge lån.

Lån utan bankkonto

Även om du inte har ett bankkonto kan det vara möjligt att få lån. Även här måste man vara mycket försiktig. Du kommer att behöva få pengarna i kontanter eller via en utbetalningsavi. Det kan vara smart att på något sätt få tillgång till ett bankkonto. Vissa förbetalda kreditkort kan fungera som ett bankkonto.

Låna utan fast anställning och kreditprövning

En kreditupplysning tillåter företag att kontrollera att du konsekvent har kunnat betala dina skulder. Alla företag som ger ut cashlån utan kreditprövning måste dock betraktas med misstänksamhet.

Det illvilliga syftet med att låta kunder låna utan inkomst kan vara kunden förutsätts att inte klara av att betala och då blir föremål för mycket höga straffavgifter som efter några år överstiger lånebeloppet flera gånger om.

Låna pengar utan inkomst

Låna pengar utan fast inkomst, går det? En regelbunden inkomst är nästan alltid ett krav för att få låna pengar. Dock kan det i vissa fall vara möjligt att få ett lån även för den som inte har ett jobb. Akuta utgifter som reparationer eller räkningar kan inte alltid vänta. Utan jobb är alternativen begränsade, men det är fortfarande möjligt att få en kredit att hantera omedelbara behov.

Om du tidigare har haft ekonomiska problem och behöver låna pengar, vet du hur svårt det är att få ett privatlån via de vanliga kanalerna. Om du har en betalningsanmärkning och obetalda skulder hos fogden är vanliga banklån inte att tänka på.

Tänk på att lån utan fasta anställning kan ha mycket hög ränta. Om din kreditvärdighet är extremt dålig, kanske du inte kommer att få låna pengar överhuvudtaget. Som tur är finns det fortfarande flera alternativ som kan tillgängliga där det går att låna pengar utan jobb. Även om några av dem kan innebära betydande risker, till exempel att du blir tvungen att använda personliga tillgångar som säkerhet.

Innan man överväger något av de olika alternativen för att låna utan fast anställning bör en analys genomföras över vad som ledde fram till den ekonomiska krissituationen så att du i framtiden kommer att ha en större förmåga att betala tillbaka ett lån. Du vill verkligen inte göra något som ytterligare kan äventyra din ekonomiska situation och kredit betyg. Du kan exempelvis få gratis rådgivning genom att vända dig till kommunens konsumentrådgivning för att få hjälp att förstå dina alternativ och fastställa det bästa sättet att gå vidare.

Ta lån utan jobb

Vänner och familj

Vänner och familjemedlemmar kan vara villiga att låna ut pengar även om du inte har ett jobb. Om du tidigare har lånat pengar och betalat tillbaks som avtalat kan det vara en av de bästa metoderna. Vänner och familj kräver normalt ingen ränta om lånet är för en kortare period.

Om du känner någon som kan tänkas ställa upp med ett personligt lån kan du erbjuda dig att upprätta ett kontrakt som anger hur mycket du lånat och när du måste betala tillbaka. Ditt kontrakt bör också innehålla uppgifter om eventuell ränta som du ska betala på de pengar du lånar.

Med hjälp av arbetslöshetsförsäkring

Om du är arbetslös och får A-Kassa kan dessa inkomster hjälpa dig att få ett lån i vissa situationer. Till exempel, om du är säsongsmässigt arbetslös och har en historia av återkommande arbetsinkomst, kan en bank vara villig att ge dig ett lån även om du är utan jobb. Det faktum att arbetslöshetsersättning är begränsade både i tid och ersättning gör att du inte kan förvänta dig ett större lån med försäkringen som enda inkomst.
Låna på bilen

Om du äger din bil, kan du använda det som säkerhet för att låna pengar, även utan ett jobb. Långivare kan erbjuda att låna ut ett belopp som baseras på en procentsats av bilens marknadsvärde, och om du misslyckas att återbetala ditt lån, riskerar du att förlora din bil. Billån kräver vanligtvis inte ett bevis på arbetsinkomst, vilket innebär att du kan få tillgång till ett snabbt lån utan jobb.
Ta lån utan jobb

Att tänka på; låna utan fast anställning

Att låna utan fast anställning är alltid en risk, och att göra det utan inkomsten av ett jobb är ännu farligare. Att belåna sin bil innebär exempelvis höga räntor som gör dessa lån dyrare att betala tillbaka. Om du är arbetslös eller vill låna utan fast anställning eftersom du förväntar dig att ha en fast inkomst framöver, överväg vad som händer om dina planer för sysselsättning inte går i lås och du står utan jobb längre än förväntat. Att låna utan fast anställning är riskabelt eftersom hotar att anstränga dina relationer om du inte kan betala dem tillbaka. Se till att du bara lånar pengar utan jobb när det är absolut nödvändigt, och låna bara så mycket som du behöver.

Mer läsning

Ekonomisk rådgivning och stöd

Fil.Kand Nationalekonomi, MSc Economics