Sms lån snabbt från 18 år

21 maj 2024

Lån 18 år

  • Sms lån 18 år
  • Snabblån under 20 år
  • Många erbjudanden för den som fyllt 18 år
  • Sms Lån även med låg inkomst eller betalningsanmärkning

Myndighetsåldern i Sverige är 18 år och därför kan man får ta smslån från att man har fyllt 18 år. Den som fyllt 18 får rösta och är straffmyndig. Det finns dock fortfarande många sammanhang där den myndige inte släpps in än på några år.

För att handla på Systemet måste man t.ex. vara 20 år och banken lånar inte ut några pengar till en ung person utan inkomst.

Hur gör man då om man är 18 år och behöver ett snabbt lån?

Givetvis kan man fråga sina föräldrar men om man inte vill eller kan finns det faktiskt några internetbaserade lånetjänster här på Långuide.se som erbjuder snabblån med 18 års gräns.

Nina dissar sms-lån och snabblån/h2>

SMS lån utan UC

Ett sms lån utan uc är ett snabblån där information inte lämnas till UC utan ett upplysningsföretag som erbjuder lån utan kreditupplysning och håller kundens ansökan hemlig.  Att “låna pengar utan uc” är en populär tjänst för kunder som behöver ta en högkostnadskrediter som sms lån, snabblån eller andra kontokrediter. För servicen att hålla sin ansökan hemlig får man vara beredd på att betala lite mer för lånet eftersom det innebär en högre risk för långivaren.

SMS lån utbetalning natt

Ibland behöver man ta ett lån mitt i natten och då är det tur att det finns det sms lån med utbetalning på natten att ansöka om. Ett sånt lån kan innebära pengar på kontot inom 15 minuter vilket räddar vilken nödsituation som helst – inklusive ett dyrare än väntat krogbesök.

SMS lån 18 år

När man lånar pengar får man ett förtroende av kreditgivaren. Långivaren lovar att ge dig de pengar du vill låna mot att du betalar tillbaka lånet i tid.

Att inte betala tillbaks lånet i tid kan bli mycket dyrare än man kanske tror. Inte nog med att det tillkommer olika avgifter för försenade betalningar.

Vill det sig riktigt illa kan lånet hamna hos Kronofogdemyndigheten och då sitter man i klistret.

Slarvar man med betalningen och får en anmärkning sitter den kvar i tre år även om man senare betalar sin skuld. Att ha en betalningsanmärkning innebär många problem.

Det är bland annat nästan omöjligt att få en egen lägenhet eller teckna mobilabonnemang utan att deponera pengar i säkerhet.

Ofta får man inte ta ett mikrolån eller sms lån med betalningsanmärkning men helt hopplöst är det inte. Det finns trots allt några långivare att vända sig till och anmärkningen går bort förr eller senare.

Snabbån 20 år

Att fylla 18 år innebär att de flesta dörrar till vuxenlivet öppnas. Från en dag till annan går det att köpa bil, ingå avtal, handla på kredit och låna pengar. Att bli beviljad ett snabblån som 18, 19 eller till och med 20 åring är dock lättare sagt än gjort.

De flesta har vid den åldern inte slutat skolan och har än mindre en tillräckligt hög inkomst för att banken ska gå med på att låna pengar.

De nya möjligheterna gör att många frestande inköp kan tyckas inom räckhåll. Varför inte låna till en ny bil eller möbler till den första lägenheten?

Även om det är svårt för yngre personer att få tillgång till krediter är det inte omöjligt även om det kan kräva några extra steg jämfört med den som redan har en etablerad kredithistorik.

Enklare att få sms lån med en medlåntagare

Det vanligaste rådet som yngre låntagare får och också det som fungerar bäst för få en låneansökan beviljad är att hitta en medlåntagare.

Det är en person som skriver under avtalet tillsammans med huvudansökaren och som går i god för låntagaren genom att förbinda sig till att ta på sig ansvaret för skulden om lånet inte betalas tillbaks som avtalat.

För att en bank eller annan kreditgivare ska bevilja ett lån för någon under 20 år baserat på att en medlåntagare skriver under måste denne ha en etablerad kredithistoria och ett bra kreditbetyg. De flesta banker basera sina räntor på den samlade kreditvärderingen av de personer som lånar pengar.

Detta innebär att om medlåntagaren har en bra ekonomi, kommer lånet att beviljas till en låg ränta med bra villkor.

De vanligaste medlåntagarna är pappa, mamma, far- och morföräldrar eller någon kamrat. Att låta någon annan ta på sig risken för ett lån kan dock vara vanskligt. Mången vänskap har gått förlorad på grund av misslyckade ekonomiska mellanhavanden.

16 åringar kan få betalkort

Den som har fyllt 16 år kan få ett betalkort från banken.

Det innebär inte att det går att låna pengar men ger en indikation på hur banken ser på dig som kund.

Även om det inte går att handla på kredit med ett betalkort tar ofta banken en kreditupplysning och då upptäcks om det finns några oklarheter i kundens ekonomiska förehavanden.

Genom att ansöka om ett betalkort och använda det ofta går det att bygga upp en starkare relation med banken.

Banken värderar aktiva kunder högre

Om du planerar att söka ett lån hos banken är det en bra idé att först göra dig intressant som kund. Banken vill inte gärna mista lönsamma kunder som tar del av genererar pengar i hela bankens serviceutbud.

För en yngre kund behöver det inte röra sig om stora belopp. Fondsparande av några hundralappar per månad, en aktiedepå med ett litet innehav och en bra anledning till lånet kan räcka långt för att ansökan ska bli beviljad av bankrådgivaren.

Ibland krävs inkomstbevis

Banker och långivare tar kreditupplysningar på vilket de baserar sina kreditgivningsbeslut. Ett problem för yngre personer som precis fått sitt första jobb är att uppgifter om inkomster bara finns från föregående år.

Den som nyligen hittat ett arbete måste därför be arbetsgivaren om ett löneintyg.

På den svenska arbetsmarknaden gäller principen först in först ut varför yngre personer löper en större risk att förlora sitt jobb vid neddragningar. Det kan därför vara en god idé att i samband med låneansökan välja att teckna en låneförsäkring som skyddar mot arbetslöshet eller sjukdom.

Sms lån utan inkomst

Risken att den som är väldigt gammal eller väldigt ung inte kommer att betala sitt lån är högre en för genomsnittskunden.

Yngre personer och studenter är mindre ansvarstagande och gör ofta ekonomiska prioriteringar som inte alltid är helt rationella medan gamla människor helt enkelt löper en risk att trilla av pinn innan lånet är betalt.

För en person under 21 år som söker ett lån kan det därför löna sig att göra en ansökan hos flera långivare för att hitta bästa priset.

På lånemarknaden finns det i dag många företag som är specialiserade på att tillhandahålla lån till yngre kunder utan fast inkomst och de är lätta att hitta på nätet.

Om du inte vill låna med en medlåntagare och du har någon inkomst registrerad kan det gå att få ett lån hos en alternativ kreditgivare som verkar utanför den traditionella banksektorn.

Det måste dock betonas att snabblån för 18, 19, 20 åringar och studenter utan inkomst kan bli väldigt dyra och det är inte en bra start på vuxenlivet.

Frågor och svar

FInns det åldersgräns för smslån?

Ja, lägsta ålder för att få ett smslån är 18år.

Kan en 18 åring får smslån utan inkomst?

Ja, det är upp till långivaren att bedöma om låntagaren kan betala tillbaks lånet. Ett litet lån kan därför beviljas utan fast inkomst.

Vad är myndighetsåldern för lån?

Den som är myndig och skriven i Sverige sedan minst 3 år kan låna pengar.