Låna pengar snabbt med låg kreditvärdighet – svag UC Score bolån

Innehåll

-+=

27 juli 2021

Långuide.se

Det går att låna pengar med låg kreditvärdighet hos nya långivare med nytt tänk kring kreditgivning.

Se även → Bolån med låg kreditvärdighet

Även om de flesta långivare gör som banken, fattar beslut baserat på en kreditupplysning och ger avslag på lån för sökande med en svag UC score finns det många alternativ att vända sig till. Ett kreditbetyg är bara en av många saker som en låntagare kan välja att väga in när de tar ställning till en låneansökan.

Svea Ekonomi lån med låg kreditvärdighet

“För alla tillfällen och behov”
📈 Från 5.79 %
📅 2 – 15 år
💸 10 – 400 000 kr
Svea lån med låg kreditvärdighet

Goodcash lån med låg kreditvärdighet

“Hur mycket vill du låna?”
📈 25.74 %
📅 1 – 8 år
💸 10000 – 50000 år
Goodcash lån med låg kreditvärdighet

Moank lån med låg kreditvärdighet

“Möjligheter för din ekonomi”
📈 3.9 % – 14.95 %
📅 1 – 15 år
💸 25000 – 600000 år
Moank lån med låg kreditvärdighet

Frogtail lån med svag kreditvärdighet

“Your credit everywhere”
📈 26 %
📅 – 5 år
💸 5000 – 40000 år
Frogtail lån med svag kreditvärdighet

Monetti lån med dålig kreditvärdighet

“Hur mycket behöver du låna?
📈 39 %
📅 1 – 12 år
💸 2000 – 20000 år
Monetti lån med dålig kreditvärdighet

Låna pengar med låg kreditvärdighet

Låg kreditvärdighet inget hinder för att låna pengar snabbt

Kreditvärdighet är en sannolikhetsbedömning för risken är att en person kan få framtida betalningsproblem. För att inte förlora pengar tar kreditgivare därför höjd på framtida förluster och höjer räntan på lån till mindre kreditvärdiga (högre risk) kunder.

Moderna långivare ser till helheten, de stirrar sig inte blinda på historiska misstag som har gett en tillfälligt låg kreditvärdighet utan till kundens framtida möjligheter.

Därför går det att låna pengar snabbt även med en svag kreditvärdighet. Hos Långuide.se finns lån för alla situationer.

Det går att låna pengar trots låg kreditvärdighet

En låg kreditvärdighet enligt ett upplysningsföretag kan ha flera orsaker. Det behöver inte betyda att du som individ saknar förutsättningar att klara av att betala tillbaks ett lån.

Faktorer som drar ner kreditpoängen kan vara många byten av adress och arbetsgivare, eget företag eller räkningar som gått till kronofogden. Det är svårt att få låna pengar med betalningsanmärkning eller låg inkomst. Bankerna baserar sina kreditbeslut på många parametrar men kreditupplysningen är den viktigaste.

För att få låna pengar med låg kreditvärdighet måste man hitta en långivare som tänker utanför boxen och som vågar ta risken att låna ut där storbanken fegar ur och missar en kund.

Låna pengar snabbt med dålig kreditvärdighet

Det finns en stor efterfrågan på att få låna pengar snabbt med dålig kreditvärdighet  men det är den typ av lån som är knepigast att få. Om du blir vägrad att låna pengar kan det bero en dålig kreditvärdighet. Tyvärr berättar sällan långivaren varför de ger avslag. Den som tycker att ett avslag är orättvist kan dock alltid överklaga beslutet och lämna ytterligare information som stöd för ansökan. Den vanligaste orsaken till avslag på en ansökan om ett snabbt lån beror nästan alltid på för dålig kreditvärdighet.

Om beslutet att att inte bevilja ett lån skett genom ett automatiserat system, går det att be om en manuell handläggning. Det är viktigt att du så snabbt som möjlighet försöker få en inskickad ansökan godkänd innan du skickar in en ny. Om du söker lån på flera håll samtidigt och det upptäcks kan du bli nekad lån överallt.

Felrapporterad dålig kreditvärdighet

Om det finns felaktigheter i register från Kronofogdemyndigheten eller Upplysningscentralen kan de orsaka att man får en felaktigt dålig kreditvärdighet. Det går då att begära rättelse av de uppgifter som finns registrerade om dig innan du söker lån hos en annan långivare.

Låg kreditvärdighet inget hinder för snabblån

Det går att få ett snabblån med låg kreditvärdighet hos många svenska snabblåneföretag. Om kreditvärdigheten är väldigt låg blir det i form av en högkostnadskredit. Det är krediter med högre ränta som är sista utvägen för snabblån med låg kreditvärdighet.

Låna pengar med låg kreditvärdighet och betalningsanmärkningar

Låna pengar med låg kreditvärdighet och betalningsanmärkningar

Den som har en fast inkomst kan låna med betalningsanmärkning och låg kreditvärdighet men lånens storlek är ofta begränsade så att det går max att låna 50 000 kronor.

Det finns många långivare som särskilt vänder sig till kunder med låg kreditpoäng med en mjukare bedömning av kreditupplysningar och flexiblare (men dyrare) lånelösningar.

För att få ett lån måste vi ha en viss kreditpoäng.  Nästan alla långivare använder en kreditupplysning som underlag för att godkänna låneansökningar. Eftersom de bara kan se uppgifter som ligger långt bak i tiden. De är därför inte baserade på kundens aktuella ekonomiska situation.

Ofta kan betalningsförmågan vara mycket bättre än vad som framgår av en snabb upplysning. Att få avslag på ett lån på grund av att en obetydlig räkning inte betalats i tid uppfattas av många som onödigt hårt. För den som oväntat behöver pengar men har trasslig ekonomi är det en bra idé att leta efter flexibla långivare. De kan hjälpa till med att hitta bäst snabblån som balanserar behov med betalningsförmåga.

Låna pengar med svag kreditvärdighet

Genom att först informera sig om hur det går till att låna pengar med svag kreditvärdighet går det att undvika att slösa tid på att fylla i ansökningar bara för att nekas upprepade gånger och istället söka lån där chansen att få igenom en ansökan är som störst. De flesta människor kommer vid något tillfälle i livet behöva låna pengar.

Ett lån kan behövas när det är tuffa ekonomiska tider eller för att fullfölja dina drömmar. Tyvärr är det alltför många som fått se sina chanser att få tillgång till krediter kringskurna på grund av att de halkat efter med en räkning vid något tillfälle, blivit arbetslösa, gjort finansiella misstag eller blivit handikappade på kreditmarknaden av andra orsaker.

Dyrare att låna pengar med svag kreditvärdighet

Många skulder och ett en svag kreditvärdighet innebär högre kostnader för lån, kreditkort, hypotekslån och andra krediter. Det blir helt enkelt dyrare att låna pengar om man har en svag kreditvärdighet. Att förbättra sin kreditvärdighet kan ta tid.

Låna pengar med svag UC Score

Låna pengar med svag UC score

Varje gång en långivare tar en kreditupplysning registreras en så kallad förfrågan hos upplysningsföretaget (till exempel UC). En förfrågan registreras oavsett om lånet blir beviljat eller inte. Även om kunden själv väljer att avstå från ett erbjudet lån kvarstår förfrågan i registret.

Många förfrågningar påverkar chansen att få ett lån negativt och kreditvärdigheten sjunker efter en kreditupplysning. Det är därför många låntagare föredrar att söka lån utan UC kontroll från Upplysningscentralen.

Kreditupplysningar tas på dig när du vill låna pengar ör att hitta eventuella risker med att du inte ska kunna betala ditt lån. En långivare tjänar inte några pengar med att ge ut ett enda lån. För att affärerna ska gå runt, lånar de ut pengar till många kunder.

Statistiskt sett missar sökande som har en dålig UC Score ofta att betala sina räkningar i tid och ibland inte alls. Därför kompenserar långivaren sig för den förhöjda risken genom att en högre ränta tas ut för kunder med dåliga kreditbetyg.

Det kan tyckas orättvist att behöva betala andras slarv när vi vill låna pengar. Vi kan tycka att det inte finns någon anledning att betala extra för att andra människor inte gör rätt för sig. Men det är det enda sättet som en långivare kan erbjuda lån trots en låg UC score.

På andra sidan av lånet, är sökande i behov av pengar. Det kan bero på att något oväntat har hänt och det behövs kontanter. En person med trasslig ekonomi vet att pengar på kredit inte är allmänt tillgänglig för honom/henne på grund av vissa gångna misstag.

Han vet att han inte kommer att göra samma misstag igen och önskar att långivarna skulle lita på att detta påstående är sant. Om du är en låntagare, måste du förstå är att det enda sätt att överbevisa en skeptisk långivare är att ha en oklanderlig kredit historia.

Betygsskala UC Score

Utmärkt 745-999
Mycket bra 635-744
Bra 559-634
Mindre bra 455-558
Svag 1-454

Lån med låg Credit Score

Även om tidigare misstag fortfarande finns noterade i din kreditupplysning, måste de senaste sex månaderna av din kredithistoria vara fria från sena inbetalningar och missade betalningar. Vid ansökan som databehandlas automatiskt och ger svar direkt på lån med låg kreditvärdighet kommer det garanterat att innebära avslag på låneansökan.

För en låntagare, innebär ett sms lån som är den vanliga låneformen för konsumenter med låg UC score, högre räntor, lägre lånebelopp och mindre flexibla återbetalningsprogram. Villkoren för lånet är inte fördelaktiga. För låntagare med dålig kreditvärdighet finns det inte många alternativ att välja mellan.

Om du funderar över vilka risker långivaren tar, kan du kanske förstå varför den högre räntan tas. Om låntagaren använder medlen klokt och betalar de månatliga avbetalningarna i tid, kommer detta att registreras i kreditrapporten och det höjer låntagarens kreditvärdering.

Därmed blir finansieringskällor med bättre lånevillkor tillgängliga. Lån från snabblåneföretag är ibland den enda lösningen för en person med dålig kreditsituation. Även om dessa lån är dyra kan de innebära fördelar med tiden. Om betalningarna görs enligt plan ger det på sikt ett bättre kreditbetyg som gör det möjlighet att låna med bättre villkor.

Hur fungerar Creditsafe Scoring?

Om en upplysning från Creditsafe visar en låg scoring är det på grund av låg inkomst eller betalningsanmärkningar. Det gör det det svårare att få godkänt på en låneansökan. Det kan tyckas omöjligt att få låna pengar med liten inkomst.

Att få godkänt på de billiga lån som annonseras av bankerna blir praktiskt taget omöjligt och att skicka in ansökningar som leder till avslag drar bara ytterligare ner kreditbetyget.

Alternativen för den som har en låg Creditsafe scoring är begränsade men det finns flera möjligheter att få ett hyfsat lån. En credit scoring innebär att du har en svagare ställning och ett dåligt förhandlingsläge gentemot en långivare. Om du absolut måste låna pengar får du acceptera de erbjudanden som du kan få. Det finns dock ingen anledning för dig att acceptera villkor som är så ogynnsamma att de riskerar leda till en ännu värre situation.

Då är det bättre att tacka nej och vända sig någon annanstans. Många svenskar med dålig kreditvärdighet tror att sms lån är den enda låneformen som är tillgänglig för den som behöver låna pengar snabbt. De har betydligt mjukare godkännandekriterier än bankerna men det är ett dyrt sätt att få kontanter på.

Smslån har hög ränta och ännu högre förseningsavgifter för den som missar en återbetalning. Den som tar ett sådant lån måste vara säker på att kunna betala tillbaks i tid annars kan det bli riktigt dyrt.

Personupplysning Creditsafe

I personupplysningarna från Credisafe ges varje person en scoring som visar hur sannolikt det är att en person kommer kunna betala sin skuld i framtiden. Creditsafe använder sig av en skala på 1–100, och ju högre siffra en person får, desto mer kreditvärdig är personen och det är större sannolikhet att skulden kommer att betalas.

Låna pengar med dålig kreditvärdighet utan UC

När en lånehandläggare granskar en ansökan från en kund som vill låna pengar med låg kreditvärdighet och utan UC ser han eller hon följande;

  • Någon som i det förflutna har underlåtit att betala sina skulder i tid
  • Som har lånat för mycket pengar
  • En kund med betalningssvårigheter

Det enda som går att lita på är uppgifterna i kreditupplysningen. Om “scoringen” från UC är låg innebär det en låg kreditvärdighet en hög riskprofil. Det innebär en dålig prognos för att pengarna ska betalas tillbaks.

Låntagare som inte klarar en upplysning gör därför klokt i att ansöka om att låna pengar utan UC med låg kreditvärdighet istället. Så det spelar egentligen ingen roll om låntagaren blev tvungen att möta oväntade situationer som ingen kunde förutse. Det finns tyvärr aldrig någon bra orsak till en dålig kreditvärdighet.

Om inte kreditupplysningen ger positivt besked om kreditbetyg har långivaren ingen möjlighet att bedöma hur låntagaren kommer att bete sig i framtiden. Och även om det låter orättvist, är den totala kreditbedömningen inte en fråga om förtroende utan om en risk.

Scoringen (kreditbetyget) påverkar möjligheten att låna pengar. En högre UC score  gör det lättare att låna; ju lägre scoring, desto svårare blir det att låna.

Källa: Upplysningscentralen

Lån med låg kreditvärdighet och svar direkt

Konsumenter förväntar sig svar direkt på lån med låg kreditvärdighet på samma sätt som blixtsnabba godkännanden och utbetalningar av andra lån. Eftersom det är ett dataprogram som sammanställer all information om en låntagare går det att söka om lån med låg kreditvärdighet och få svar direkt.

Dålig kreditvärdighet vanligt vid akut lån

Personer som hamnar i ekonomiska knipor och behöver låna pengar akut har ofta en dålig kreditvärdighet. Det är kanske inte så konstigt. Om man inte hade haft en ansträngd ekonomi så hade ju akutlånet inte behövts.

Plötsliga händelser som kostar pengar kan inträffa när som helst. Som tur är går det att få ett akutlån med dålig kreditvärdighet  som gör att det går att få loss pengar även utan ett högt kreditbetyg.

Låg kreditvärdighet förbättras med samlingslån

Samlingslån är ett populärt sätt att samla lån på ett ställe och på så vis sänka kostnaderna för lånet. En anledning till att det går att få ett samlingslån med låg kreditvärdighet och många tidigare förfrågningar hos UC är att det är naturligt att en kund med många små lån även har gjort många ansökningar om lån.

Att få ett samlingslån med svag kreditvärdighet är svårare men helt omöjligt är det inte, scrolla ner så hittar du några hemsidor där det går att få ett lån.

Låna pengar med låg kreditvärdighet via lånemäklare

Det finns många erbjudanden om tjänster för förmedling av lån som du kan ta del av. Men du har ett dåligt kreditbetyg är det långt ifrån alla som går att använda sig av. En del lånemäklare har specialiserat sig på att hjälpa personer med trasslig ekonomi. Det bästa är att en lånemäklare kan hitta lån med låg kreditvärdighet och andra hjälpa kunder med andra problemlösningar. De kan hitta en långivare med lösningar som passar även kunder med jätte dåligt kreditbetyg.

Lån med dålig kreditupplysning

Det är svårare att få lån med en dålig kreditupplysning. I en kreditupplysning går det att läsa ut om du har missköt betalningar på beviljade krediter. När du blir beviljad en kredit, gör en avbetalning eller avslutar en kredit registreras det. Din personliga kreditinformation delas mellan banker och UC. Om det inte sker en minskning av utnyttjade krediter visar det att dina betalningar släpar efter. Det är en varningssignal som ofta gör det svårt att få igenom nya ansökningar.

Även att bara göra den minsta månadsbetalningen på kreditkortsskulder kan ha en negativ effekt och orsaka en dålig kreditupplysning eftersom nya långivare kan anta att den nya kunden redan kämpar med befintliga skulder.

För den som har ekonomiska svårigheter och skulder som inte längre är hanterbara är det viktigt att kontakta långivaren så snart som möjligt för att informera dem och be om hjälp. Det är bättre för dig att vara ärlig och uppriktig med den aktuella situationen än att upprepade gånger missar lån- eller kreditkortsbetalningar utan förklaring.

Det går dock att få lån med dålig kreditupplysning. En upplysning är bara ett snapshot av situationen just nu. Om du har fått ett nytt jobb eller på annat sätt förbättrat situationen kan många låntagare räkna in det redan. Traditionella långivare väntar istället på att din dåliga kreditupplysningen ska bli bättre.

Dålig kreditupplysning – inget lån

Vem som är kreditvärdig eller inte är upp till varje enskild långivare att bedöma.

En långivare kan göra bedömningen att du inte är kreditvärdig. En annan långivare kan göra en helt annan bedömning. Om du vet att en kreditupplysning är väldigt dålig men ändå vill försöka låna pengar bör du prova med de kreditgivare som accepterar betalningsanmärkningar.

Många antar att eftersom de aldrig lånat pengar har den en bra kreditupplysning. I själva verket är det så att om du aldrig lånat förut så finns ingen kredithistoria. Det blir därför svårt för en långivare att bedöma hur du skulle sköta betalningarna.

En paradox är att kunder som bara utnyttjar små kortkrediter och alltid återbetalar skulden i sin helhet varje månad kan få det svårare att höja kreditgränsen än kunder som betalar kreditränta. Detta beror på att bankerna tjänar pengar på att kunderna betalar ränta – låntagare som betalar skulderna inom den räntefria perioden är helt enkelt inte lika lönsamma.

Många kreditupplysningar påverkar kreditvärdigheten

Genom att förstå vilka faktorer som påverkar kreditvärdighet går det att undvika att skicka in ansökningar som riskerar att leda till avslag och resulterar i en dålig kreditupplysning.

Det finns inte en gemensam kreditpoäng eller rating som alla långivare använder när de fattar de kreditbeslut som leder till avslag eller godkännande av lån. Kreditgivare använder olika modeller och kreditupplysningsföretag. Med en oren kredithistoria gäller det att tänka till innan vi försöker låna pengar.

Oklarheter som kan dyka upp vid en dålig kreditupplysning är något som många oroar sig för och det är därför bäst att på förhand informera sig om vilka uppgifter som finns registrerade. Det kan vi enkelt göra genom att ta en kreditupplysning på sig själv.

Inget lån utan kreditupplysning

De snabba och lättillgängliga krediterna som även personer med svagare ekonomi kan få kan utgöra en risk för att konsumenter lånar mer än de klarar att betala tillbaka. Att låna ut pengar till en person som har ekonomiska problem kallas osund kreditgivning och är otillåten. Det är finansinspektionens uppgift att kartlägga hur kreditgivare genomför kreditupplysningar och kontrollera så att de lever upp till god kreditgivningssed.

Svag kreditvärdighet gör det svårare att hitta billiga lån

En lägre kreditvärdighet innebär ett lägre kreditbetyg. Eftersom risken för att lånet inte ska kunna betalas tillbaks blir det svårt att hitta billiga lån med låg kreditvärdighet – därmed inte sagt att det inte går att hitta ett billigare lån om man jämför mellan olika låntagare. Någon är alltid billigast på lån för just dig och det gäller oavsett om kreditvärdigheten är hög eller låg.

Bolån och lån till kontantinsats med svag kreditvärdighet (låg UC score)

  Svea Ekonomi

Bolån upp till 7 500 000 kronor ✓ Inga dolda avgifter eller dolda räntekostnader ✓ Snabb handläggning och snabb utbetalning

  • Ansök om bolån även med betalningsanmärkning
  • Bolån även för dig utan fast heltidsanställning
  • Låna på din nuvarande bostad utan att byta bank
  • Topplån med låg UC

Skicka in en kostnadsfri ansökan på nätet och få ett preliminärt lånelöfte redan samma dag. Du kan få låna upp till 85 % med ett bottenlån. Resten måste betalas med eget sparande eller ett lån till kontantinsats med låg kreditvärdighet.


Bostadslån med dålig UC

Äntligen! Att få ett bostadslån med dålig UC kan verka nästan omöjligt och det kan vara mycket frustrerande. Som tur är finns det långivare som kommer att godkänna ditt bostadslån oavsett din kredithistoria. Ja, det kommer att bli lite dyrare men vad är det inte värt att få ett eget hem? Om vi sköter lånet och betalar det punktligt kan räntan vi dessutom få en lägre ränta. Det går även att få ett bolån med betalningsanmärkning hos flera svenska bolåneinstitut.

Nej, det är aldrig omöjligt att få ett lån – men det kan vara svårare för en del. För den som har en svag kreditvärdighet finns det färre tillgängliga alternativ och lånen är oftast dyrare. Men det är sällan helt omöjligt att låna, även med en “mindre än perfekt” kredithistorik. Det finns en mängd olika lånealternativ tillgängliga för att möta alla finansiella behov och situationer – det är aldrig omöjligt att låna.

Innan en långivare betalar ut ett lån, vill de veta att kunden möjlighet att betala tillbaka. En hög skuldsättning gör det svårare att bli beviljad ett lån till en rimlig räntesats. Den som har stora skulder och behöver låna mer bör överväga att hitta en medlåntagare och vända sig till långivare som vänder sig till skuldsatta.

Långivare är inte nödvändigtvis intresserade av hur stora skulderna är – de är mer bekymrade över hur stor skulden är i förhållande till inkomsten. För att vi ska kunna beräkna skuld till inkomst kvoten, delar vi månadens utgifter (hyra, lån, kreditkort, levnadskostnader) med inkomsten.

Om exempelvis de månatliga utgifterna är 20 000kr per månad och bruttoinkomsten 40 000kr blir skuld-till-inkomst relationen 50 procent.

Låg kreditvärdighet inget hinder för företagslån

Att få ett lån till ett företag har alltid varit svårt. Det är svårt att bedöma risken i en affärsverksamhet. Den stora tillgången på billiga pengar har ökat konkurrensen på marknaden för företagslån och med det nya finansiella innovationer. Det är inte längre ett problem att få ett företagslån med låg kreditvärdighet – det finns många olika långivare att vända sig till.

Dålig kreditvärdighet och billån

Även om en bil sägs tappa 20 % av värdet så fort den rullas ut från bilhallen behåller den hälften av värdet i åtminstone 5 år. En bil kan därför användas som säker het för ett billån. Eftersom det finns en säkerhet för ett lån går det att få ett billån med dålig kreditvärdighet då bilen kan tas i beslag om lånet inte betalas.

Svenska folkets kreditbetyg

Svenska folkets kreditbetyg

Utmärkt 44,5 %

Mycket bra 32,4 %

Bra 13,9 %

Mindre bra 3,8 %

Svagt 5,4 %

Källa: Upplysningscentralen

Statistik förstagångsgäldenärer

Statistik förstagångsgäldenärer Långuide.se

Frågor och Svar

Kan outnyttjade krediter sänka kreditbetyget?

När en upplysnings tas visas alla beviljade krediter. En beviljad kredit kan snabbt slå i taket och därmed försämra låntagarens betalningsförmåga. Det är bäst att ha så få aktiva krediter som möjligt när man ansöker om ett nytt lån. Krediter som inte används kan med fördel sägas upp.

Påverkas betyget hos Bisnode av flera förfrågningar?

Bisnode visar lämnar inte ut information om tidigare förfrågningar däremot hur många förfrågningar som gjorts. Precis som hos UC innebär många förfrågningar att kreditbetyget försämras. Oavsett vilket kreditupplysningsföretag som levererar informationen bör många förfrågningar undvikas.

Hur fungerar UC Riskprognos?

UC Riskprognos är en procentuell sannolikhetsbedömning från 0 till 100 % för att en person ska få en betalningsanmärkning inom 12 månaderna. Riskprognosen baseras på Krediter — antal och storlek Betalningsanmärkningar och andra anmärkningar Inkomstuppgifter Övriga uppgifter som ditt civilstånd, om du äger fastighet, kreditaktivitet etc

När uppdaterar UC riskprognosen?

UC Riskprognos uppdateras dagligen utifrån informationen i din kreditupplysning. Om det sker förändringar i din kreditupplysning kan det således påverka riskprognosen.

Hur påverkas riskprognosen av kreditupplysningar?

En kreditupplysning innebär att personen visar intresse för att få låna pengar. Många ansökningar leder till fler kreditupplysningar. Avslag på låneansökningar som leder till nya kreditupplysningar är inte en positiv signal för någon låntagare. Undvik många upplysningar på kort tid.

Vad är UC Score?

UC Score är Upplysningscentralens mätskala på en persons kreditvärdighet. Skalan går från 1-999 där poängen indikerar kreditvärdigheten. En högre poäng gör det lättare att låna större belopp, få lägre räntor och fler erbjudanden. Undvik många upplysningar på kort tid.