Banky – Ett helt nytt sätt att låna

21 maj 2024

Banky

Banky är ett helt nytt sätt att låna med borgensman. Istället för att använda sig av otidsenliga kreditbedömningar baserade på vad som hänt förut läggs istället mer vikt på kundens framtida betalningsförmåga.

Centralt i varje positivt besked som Banky  är om låntagaren i framtiden kan betala tillbaks sitt lån.

Här går det att hitta lån mellan 20 000 – 100 000 kr utan kredithistorik.

  • Beviljas online med svar direkt på skärmen
  • Tillitsbaserad kreditbedömning
  • Inga dolda avgifter – samma kostnad varje månad
  • Löptid 2 år – 8 år
Banky
📣

"Utgår från din förmåga"

📈 29 % - 29 %
📅2 - 15 år
💸20 000 00 - 150 000 00 Kr

Villkor

📨Årsinkomst: 120 000 00 Kr
👛Start: 0 Kr Avi: 0 Kr
Accepterar anmärkning: Ja
🔍Upplysning via: Bisnode
🎂Lägst ålder: 18 år

Utbetalning

🏧 Lånet betalas ut inom 24hr

Vanlig kredit

📈 28
💸50000 Kr

Fördelar

Avgiftsfritt
BankID - svar direkt
Egen kreditupplysning
➔ Banky
Vanlig kreditsituation: Annuitetslån 5år, effektiv årsränta 33,18%. Ett lån på 55000 kr kostar då 1 746 kr/mån (60 avbetalningar), totalt 104748 kr. Ingen uppläggningsavgift / aviavgifter. 29 % nominell ränta. Rörlig ränta. Banky samarbetar med Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget. Uppdaterat 2023-07-24.
Banky

Banky Blancolån

Privatlån hos Banky

Nästan alla långivare använder samma gamla metoder när de ska fatta beslut om en låneansökan. Blir det nej på privatlån hos en bank kan man vara säker på att alla andra också ger avslag på en ansökan om lån.

Det är inte så konstigt när alla baserar sina beslut på gammal information och historiska data om kunden.

Hos Banky fungerar det annorlunda. De använder sig av ett unikt sätt att gör kreditprövningar utan kreditupplysning från UC och har istället ett förtroendebaserat förhållningssätt till risk vilket gör att de kan bevilja lån utan kreditupplysning där andra säger nej.

För alla långivare är det viktigaste att kunden i framtiden kan betala tillbaks sitt lån. Just därför är det framtida möjligheter och inte historiska misstag som spelar störst roll när de tittar på en ny låneansökan.

Fördelar med Bankys privatlån

  • Kan bevilja lån när andra säger nej
  • Fyll i ansökan online och få svar direkt
  • Utbetalning inom 24 timmar
  • Ingen UC
  • Raka och tydliga villkor

Ett nytt och annorlunda lånealternativ

Finansiella tjänster och artificiell intelligens utvecklas snabbt men när det kommer till kreditprövningar av lån har tiden i många fall stått still. Många konsumenter nekas lån trots att de i grunden har en god återbetalningsförmåga enbart på grund av att de haft betalningsproblem tidigare i livet.

Det var den här bristen som grundarna till Banky identifierade som ett problem på kreditmarknaden och som skulle kunna avhjälpas med ett nytt sätt att göra kreditprövningar. Företagets ambition är att hjälpa kunder som, på grund av ett gammaldags sätt att göra kreditprövningar, inte kan hitta några lånealternativ.

Hittills har individer med svag kreditvärdighet tvingats att ta dyra högkostnadskrediter med upp till 100% i effektiv ränta, vilket såklart är på tok för dyrt och skadligt både för privatekonomin och samhället i stort.

Genom att istället grundligt och automatiskt analysera kunders ekonomi, med tonvikt på framtida betalningsförmåga kan Banky bidra till att erbjuda lån med rimliga villkor.

Låna med borgensman

Den som bäst kan bedöma dina framtida möjligheter att betala ett lån är förutom du själv någon du känner. En borgensman är en person som träder in och betalar lånet om du av någon anledning inte kan göra det själv.

En borgensman är en person som går i god för att du kommer att klara av ett lån och som är så säker på det att han eller hon är villig att själv gå in och betala om det osannolika skulle inträffa att lånet inte betalas.

Genom att lägga till en borgensman är det lätt att få låna hos Banky.

Vem kan vara borgensman?

Borgensman för lånet kan vara vem som helst som uppfyller följande krav ;

– Äga ett boende (bostadsrätt, villa/småhus eller fritidshus);
– Var minst 25 år, och högst 75 år vid lånets slut
– Ha en historik av att allmänt sköta ekonomiska åtaganden, t ex genom att betala räkningar i tid; och
– Ha möjlighet att betala månadskostnaden om det behövs.

Om Banky

En stor andel av svenska konsumenter blir trots god betalningsförmåga nekade att få lån. Många långivare använder fortfarande gammelbankernas stelbenta kreditgivningssystem gör att många kunder därför tvingas att ta högkostnadskrediter med höga räntor.

Genom att använda innovativ teknik och ett nytt sätt att se på kreditvärdighet hade Banky hittat en nisch där fler kunder kunde erbjudas lån på bättre villkor.

Genom att använda moderna tekniska lösningar som tar hänsyn till kundens faktiska återbetalningsförmåga snarare än tidigare historik och inaktuella betalningsanmärkningar kan Banky erbjuda sina kunder ett transparent lån till bättre villkor.

Banky AB är ett registrerat konsumentkreditinstitut hos Finansinspektionen. Kreditgivare är Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget.

Telefon: 08-400 609 59

Email: [email protected]

Frågor och svar

Hur fungerar lån från Banky?

Banky är lån med borgensman med en annorlunda kreditprövning som innebär att fler kan beviljas lån.

Hur mycket går det att låna?

Det går att lån från 20 - 100 000 kronor

När betalas lånet ut?

Utbetalning sker inom 24 timmar.

Vilken ränta har Banky?

Hos Banky betalar alla kunder samma ränta. (just nu 26.5%)

Tar Banky UC?

Nej, de använder Bisnode.

Kan jag betala tillbaks lånet i förtid

Ja, du kan betala lånet i sin helhet när som helst.

Kan jag låna med dålig UC?

Ja, Banky använder inte UC utan gör en egen bedömning.