Telefonlån – låna pengar med mobilen

21 maj 2024

Långuide.se

Telefonlån är ett lån med mobilen när du inte har någon dator i närheten. Punktering mitt ute i skogen? Omedelbart behov av kontanter?

Om du har en smart telefon med e-legitimation går det att låna pengar med mobilen och få dom insatta på kontot redan samma dag.

Genom att välja en långivare som gör utbetalning direkt till bankkontot går det att lösa krisen inom 15 minuter.

Vid ansökan om lån via mobil används en enkel och snabb ansökningsprocess som inte kräver något pappersarbete.

Hela ansökningen görs automatiskt och om du har valt en långivare som använder din bank går det till och med att få utbetalning av lån på en helgdag.

Mobilen är en vän i nöden när det snabbt behövs skakas fram pengar för att lösa en nödsituation.

Det går att ansöka om lån online via webbläsaren i telefonen och villkoren för lånet är de samma som om om ansökningen gjorts med en dator.

Villkoren är flexibla, det är bara att välja belopp och återbetalningstid och vänta ett ögonblick på besked.

Telefonlån

Så fungerar telefonlån

 1. Snabbare godkännande – en av de främsta fördelarna med att ansöka om ett snabblån via mobilen är att du vet om du är godkänd bara några minuter efter att ansökan skickats in. Även med de allra långsammaste långivarna sätts dina pengar direkt in på kontot senast nästa bankdag.
 1. Snabbare ansökningsprocessen – en online ansökan kan fyllas i på mindre än fem minuter, och vanligtvis du vet om du är godkänd nästan på en gång. Hela processen är digital, kräver inga papper och kan fyllas i direkt i telefonen.
 1. Privat & säkert – de företag som vi rekommenderar på Långuide.se respekterar kundernas integritet och går till stora ansträngningar för att skydda din finansiella information. Kundtjänstens personal förstår också den känsliga karaktären av ett snabblån och ser därför till att personuppgifter aldrig delas med någon utomstående. Säkerhetstekniken som används för lån med mobiltelefon är de samma som används om surfplatta eller vanlig datoruppkoppling används.
 2. All personlig information skickas via en SSL-krypterad anslutning och uppgifter sparas endast i krypterad form så att du kan vara säker på att din personliga information aldrig kan hamna i fel händer.

Lån direkt i mobilen

Vart kan du vända dig om du behöver några tusen kronor just nu? Din familj? Dina vänner?

Även om du känner många är det förmodligen mycket få som omedelbart skulle kunna eller vilja sätta in pengar på bankkontot på en gång.

Smidigt att få pengar med snabbt telefonlån

Försök att kontakta banken och hör efter om du kan få en kredit på en tusenlapp. De lånar inte ut småbelopp, har krångliga ansökningsprocesser och kommer att göra kreditkontroller och annat som tar sådan tid att när pengarna väl betalas ut är problemet redan löst för länge sedan.

Har du en skuld som måste återbetalas på en gång för att inte hamna i jobbigt läge? Blev restaurangnotan större än beräknat? Beställ in en till öl och ordna ett snabbt telefonlån  är saken löst innan du druckit ur.

Vad kostar det att låna pengar med mobilen?

Låna pengar med mobilen

Det kommer att kosta dig lite mer pengar att få tillgång till en snabb kredit men det är kanske ett pris som är värt att betala i förhållande till de relationsmässiga kostnader som är priset för att låna pengar från familj eller kompisar.

Med en litet sms lån finns inga jobbiga känslor inblandade.

Du får pengarna och betalar tillbaks – inga frågor ställs.

Finns det telefon och mobillån utan UC?

En anledning till att ansökningsprocessen är mycket kortare och att det är lättare att få ett litet lån än ett större är att många långivare på nätet inte tar UC.

De gör istället en individuell bedömning av varje sökandes möjligheter att betala tillbaks lånet.

Eftersom ingen förfrågan registreras hos UC innebär det att det lånet inte visas på en kreditupplysning från Upplysningscentralen.

Resultatet är att du får ett lån utan att det syns.

I dessa situationer kan det vara helt okej att ta fram mobilen och få ett lån;

 • Hyra eller räkningar – om du inte kan betala hyran kan det krävas ett snabblån. Det är svårt att vräka en hyresgäst men om inte hyran betalas i tid kan det gå fort. Ett litet lån kan rädda hyreskontraktet tills nästa löning.
 • Akut reparation – alla behöver sin bil för att komma till jobbet, läkarmottagningen, eller för att hämta barn från skolan. Att vänta på pengar i många dagar är inte något alternativ när bilen måste repareras.

Många fördelar med mobila banktjänster

Mobila pengar

 • Tidsbesparing: I stället för att starta upp datorn och logga in på banken går det att kontrollera insättningar på konton, skicka betalningar, överföra pengar och organisera dina konton när du är på språng. Det går att via mobilen i realtid se när en insättning kommit in på kontot och sedan göra en betalning via internetbanken eller ta ut pengar ur bankomaten. Oavsett var du befinner dig är det en stor fördel att kunna göra bankärenden direkt i telefonen på en tid och plats som passar.
 • Säkerhet: Generellt har applikationer för mobila banktjänster hos svenska banker en hög säkerhet. Det krävs koder via SMS för att logga in eller godkänna överföringar för extra säkerhet. Mobila banktjänster är ofta ännu säkrare än online/internet bank eftersom det alltid finns en risk att mobiltelefonen blir stulen eller tappas bort.
 • Tillgång: Med mobila banktjänster går det att få tillgång till information var som helst det finns täckning för mobiltelefoni.
 • Ökad effektivitet: Mobila banktjänster funktioner är funktionella och effektiva. De minskar mängden pappersarbete för både banken och kunden.
 • Bedrägeri minskning: En stor fördel med mobila telefonbanktjänster är att många har kolla på sina konton i realtid och kan därför snabbt reagera och vidta åtgärder vid misstänkta kontohändelser.

Mobila banktjänster är tillgängliga dygnet runt under årets alla dagar och är ett idealiskt val för tillgång till finansiella tjänster även om man bor mitt ute på landet.

Nackdelarna med mobila banktjänster

 • Risk för falska Sms-meddelanden och bedrägerier.
 • Förlust av mobiltelefon innebär en risk då brottslingar kan få tillgång till känslig information.
 • Smarta telefoner och surfplattor är bättre lämpad för mobila banktjänster än gamla modeller av mobiltelefoner och enheter.
 • Användning av mobila banktjänster utanför EU kan bli väldigt dyrt.

För att få ett telefonlån med smart mobil krävs en internetanslutning. Den som befinner sig utomlands eller i ett område som saknar täckning kan inte låna med mobilen. Givetvis gäller det samma om batteriet tar slut.

De flesta mobiltelefoner levereras inte med virusprogram som standard även om de kan användas för att surfa på internet. Den som vill låna pengar eller använda sin internetbank på mobilen bör därför se till att ha ett uppdaterat antivirusprogram.

Säkerhetstips! Banker och långivare skickar aldrig mejl till sina kunder och ber dem logga in på sitt konto. Svara aldrig på misstänkta mejl och spara aldrig lösenord till kundsidor i mobiltelefonen.

Mer om bank på mobil

International Journal of Scientific and Research Publications: För och nackdelar med bank på mobil

Yale University: Finns framtidens bank på mobilen?

Fil.Kand Nationalekonomi, MSc Economics