Låna pengar med betalningsanmärkning

Claes BengtssonLåna pengar med betalningsanmärkning.

Hur går det till?

Här finns lånen:

 


Frogtail

FROGTAIL: Ansvarsfull kreditgivning

✓ Enkelt lån upp till 40 000 kronor ✓ Utbetalning till banken redan samma dag 

✓ Betalningsanmärkning inget hinder

Svea Ekonomi

SVEA: Amorteringsfritt upp till 12 månader

Låna från 2000 - 400 000 kronor ✓ Bolån upp till 7,5 miljoner ✓ Enkel ansökan

✓ Dålig kreditvärdighet behöver inte vara ett hinder

 

Låna med betalningsanmärkning

Om man inte betalar sina räkningar i tid hamnar de förr eller senare hos ett inkassoföretag som tar över ansvaret för att driva in pengarna. Då tillkommer flera olika avgifter och ränta ovan på det.

Om man trots uppmaning inte betalar kan skulden överlämnas till Kronofogdemyndigheten och man får en s.k. betalningsanmärkning. Men det behöver inte vara helt kört att få ett lån, om skulden är betald är chansen riktigt god.

Normalt är man helt utestängd från alla möjligheter att låna pengar om man har en anmärkning.

Banken gör oftast inte någon helhetsbedömning av en persons faktiska betalningsförmåga utan konstatera bara att man inte är att lita på och ger avslag på alla låneansökningar.

Som tur är finns det många mindre aktörer som ser till helheten och kan bevilja ett snabblån till kunder som de bedömer ha betalningsförmåga.

Det finns de som inte delar det här mycket stränga synsättet. Att man har slarvat med en liten räkning, kanske för att man varit bortrest eller bytt adress betyder ju faktiskt inte att man behöver vara helt opålitlig.

Det finns därför ett fåtal företag som specialiserat sig på att låna ut pengar till personer med betalningsanmärkning. De ser till helhetsbilden och har man en inkomst och i övrigt hyfsad ekonomi får man ofta ta ett snabblån eller mikrolån trots den där anmärkningen.

Lån med betalningsanmärkning och kronofogden

Lån med betalningsanmärkning och kronofogden

Går det att låna pengar trots betalningsanmärkning och kronofogden? Tidigare misstag som lett till en betalningsanmärkning drar ner kreditbetyget i flera år och det är svårare att låna pengar med låg kreditvärdighet.

Vad många inte vet är att kreditbetyget även påverkas negativt av att byta adress eller arbetsgivare. Långivare vill se stabila förhållanden och är snabba att dra öronen åt sig för allting som signalerar motsatsen.

Även den som har en hög inkomst kan därför ha ett lågt kreditbetyg på grund av andra omständigheter än ekonomiska.

Lån med många betalningsanmärkningar

En betalningsanmärkning, hur liten och obetydlig den kan tyckas vara och trots att skulden sedan länge är betald, förstör din kreditvärdighet i 3 år.

Det finns dock möjligheter att få ett sms lån med betalningsanmärkning på mindre belopp. Om du har hamnat i en riktig knipa och behöver låna en mindre summa snabbt finns det även ett alternativ för den som har anmärkningar.

Krediter med kort återbetalningstid kan ibland leda till problem för låntagaren.

Låna med betalningsanmärkning utan UC

Låna med betalningsanmärkning utan UC

Nya moderna långivare på nätet fäster mindre vikt på fyrkantiga kreditupplysningar och bedömer istället varje låneansökning på egna meriter. Därför har uppgifterna från Upplysningscentralen (UC) mindre betydelse för bedömning av en låneansökan.

De vet att de flesta människor inte passar i en och samma mall och kan hitta lösningar även för kunder med låg inkomst eller låg scoring.

De väger in hela situationen (som ofta kan vara bättre än vad siffrorna i en UC visar) och strävar efter att hitta en individuellt anpassad lånelösning för alla situationer.

Hos Långuide.se finns långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkning. En eller flera betalningsanmärkningar ger ett lågt kreditbetyg och normalt avslag på låneansökan hos alla banker.

Men det finns många lån som både är flexibla, prisvärda och inte har några extra avgifter för den situationen. Låntagaren betalar bara ränta för den tid pengarna används och lånet kan betalas tillbaks när som helst.

De långivare vi har valt att rekommendera har kontrakt som är enkla och lätta att förstå och utan luriga villkor eller några dolda avgifter. Det går snabbt att ansöka om ett enkelt lån och pengarna finns på kontot inom några dagar.