Weblån med formulär på nätet

 21 maj 2024

Långuide.se

Weblån är lån utan telefon som vänder sig till kunder som vill ha lättast lån med snabb utbetalning.

Ibland räcker inte pengarna ända fram till nästa löning. Om du råkat hamna i den situationen behöver du inte känna dig ensam. Du delar samma ekonomiska dilemma med många andra. Istället för att grubbla över problem är det bättre att ta tag i saken. Även om det kommer att svida senare kan det vara bättre att se till att en räkning eller skuld blir betald och och lösa situationen redan nu på en gång med ett weblån.

Weblån är snabba lån som betalas ut fort (kallas därför även för snabblån) som går att ansöka om på Internet.

Man behöver inte vänta länge för att få besked och förutsatt att det är en vardag får man pengarna utbetalda redan samma dag.

Snabbt webblån

Det är värt att notera att ett snabbt webblån (sms lån) inte är en billig lösning. Det är en service utformad för att vara snabb, enkel och okomplicerad och för detta få man betala ett pris. Den här servicen passar bäst för mindre summor och  situationer när det räcker med att låna 10 000 kronor eller mindre för att lösa en tillfälligt knipa.

Kostnaden för ett weblån är vanligen några hundralappar och det är i och det låter kanske inte så mycket men det gäller att tänka sig för så att man har råd att betala lånet när räkningen dimper ner.

Weblån är snabba lån man kan ansöka om via Internet. Det är inga problem att ansöka om lån och få svar på lån direkt på skärmen utan samtal, frågor eller liknande krångel. Weblån innebär en ansöka om lån via Internet och ett snabbt besked om ansökan blir godkänd eller inte.

För den som har någorlunda ordning på sin privatekonomi är det inte något problem att bli beviljad ett lån. Det är förutsatt att kreditinstitutet bedömer att kostnaden går ihop med kundens betalningsförmåga.

De flesta långivarna erbjuder möjligheten att ansöka om weblån via Internet. Det innebär att det går snabbt att låna pengar med Bank ID som verifiering. En kreditupplysning görs automatiskt men det går också att låna utan UC genom att andra kreditupplysningsföretag som Bisnode och Creditsafe anlitas.

Besked på weblån lämnas direkt med direkt utbetalningar. Det tar högst några timmar eller maximalt upp till en bankdag innan pengarna utbetalas.

Utbudet av lån är stort och i Sverige finns mängder med olika typer av lån att använda sig av. De vanligaste är privatlån, och företagslån, men även snabblån, mikrolån och kreditlån

Låna på webben

 • Folkbokföringsadress i Sverige
 • Fyllt 18 år
 • Deklarerad inkomst
 • Betalningsanmärkningar måste vara minst 6 månader gamla
 • Ingen aktiv skuld Kronofogden
 • Bank ID
 • Bankkonto

Weblån

Hur fungerar weblån?

Även om proceduren kan skilja sig något mellan de olika kreditinstituten, brukar den vanligtvis vara relativt likartad oavsett var man tänkt söka sitt weblån.

Först fyller du i ett formulär på den webbplats där lånet finns. Det är ofta bara några enkla frågor som namn, adress och önskat lånebelopp. En upplysning hämtas sedan automatiskt. I kreditupplysningen finns information om din deklarerade inkomst och andra uppgifter som ligger till grund för ett beslut om lån.

Om det är något oklart kan långivaren ibland vilja att man kompletterar vissa saker innan weblånet beviljas. Om man precis fått ett nytt jobb kan det kan innebära att skicka in sina senaste lönespecifikationer.

Om allt är OK beviljas lånet och man signerar avtalet med Bank ID.

Därefter går det ofta fort. Långivarna vet att kunderna vill ha pengarna på en gång och därför betalas weblånet ut på en gång. Ofta finns pengarna på kontot inom några minuter.

Fördelar med ett snabbt weblån

Vi ställs ofta inför situationer där några extra tusenlappar skulle avsevärt förbättra vår vardag.

Kanske har mobilen gått sönder eller så läcker det i badrummet och en rörmokare måste ringas in. Tyvärr händer det för de flesta att det ibland saknas pengar. Det bästa är såklart att se till att ha besparingar på bankkontot eller låna pengar utan ränta från någon vi känner. Att få låna 3000 kronor eller ett mindre belopp av bekanta går oftast bra. För att få låna 4000 kronor eller mer får vi ofta hitta ett lån själv.
weblån
Men vad händer om vi inte ha någon av dessa möjligheter?

Visst, ansök om ett lån hos banken – försöka går ju. Att ansöka om ett lån hos ett bankkontor är en omständlig process och det är många papper som ska samlas ihop och skickas in.

Om du behöver pengar snabbt och vill spara både tid och stress kan det vara läge för ett direktlån.

Antag att vi behöver låna pengar för att ordna något i bostaden eller helt enkelt bara för att köpa något vi längtat efter länge.

Ett webblån är ett Internetlån som erbjuder den enklaste metoden för att få snabb tillgång till de pengar som behövs. Istället för att få ryggvärk av att stå i kön på banken (om de ens släpper in dig) och sedan vänta i flera dagar på ett besked från en banktjänsteman föredrar de flesta svenska konsumenter att istället gå in på nätet och söka ett webblån.

Lån på nätet är det smarta sättet att fixa en snabb kredit. Det finns inget snabbare sätt att få ett lån, i många fall kan pengarna vara på kontot redan inom 15 minuter.  Att låna på webben är ett snabbt sätt att få tag i pengar men de ska betalas tillbaks fortare än andra lån. Därför bör dessa tjänster användas sparsamt och endast för att täcka kortsiktiga pengar problem.

Till exempel, om din bil plötsligt går sönder, är det helt nödvändigt att betala reparationskostnader. Under sådana omständigheter är ett weblån en acceptabel utväg för att täcka akuta kostnader.

 1. Fyll formuläret online.
 2. Strax efter att du skickat in din ansökan får du ett meddelande på skärmen som informerar om du har godkänts eller inte.
 3. Om lånet är godkänt klickar du på knappen för att godkänna att pengarna sätts in på ditt konto.
 4. Klart!

Weblån med kontokredit

Webblån

Den viktiga skillnaden mellan andra typer av finansiering är att online lån ofta löper under en kort period.

Ett webblån ska oftast betalas tillbaks inom ett par veckor till högst några månader. Ibland tar webblånekunder ett  sms lån till lön och rullar vidare lånet månad efter månad. Det är givetvis inte en tillfredställande lösning. På grund av den korta kredittiden blir den effektiva räntan (som beräknas på ett år) mycket hög, så det gäller att inte låna mer än vad dom absolut krävs för att lösa situationen.

Men finns endast ett fåtal andra kortsiktiga finansieringsval som ger fler fördelar jämfört med ett webblån. Till exempel kan kontokredit vara en smidig lösning. Man får då en låneram tillgånglig som bara används efter behov.

Läs mer om kontokredit

Webblån är de mest flexibla lånen och de kan utformas precis så som låntagaren vill ha dem.

Kreditgivare brukar presentera en prisstruktur med val av belopp och återbetalningstid så att lånet kan anpassas till varje individ. I vissa fall kan ett kreditutrymme beviljas och låntagaren behöver bara betala för den del av krediten som utnyttjas. Lånet kan betalas tillbaka i omgångar eller som en klumpsumma när det löpt ut.

Lån på webben är en sedan många år etablerad industri med särskilda villkor som presenteras tydligt och klart av de seriösa företag vi rekommenderar på Långuide.se.

En snabb väg till cash

Lån på webben är en super snabbt källa för brådskande cash lån. När det inte finns tid att vänta på pengar kan det vara ett lämpligt sätt att få tillgång till snabba pengar på. Det är dock bäst att se till att bli av med skulden så fort som möjligt och inte frestas att rulla lånet framför sig genom att upprepade gånger förnya det.  Använd bara dessa lån för akuta behov.

Detta är den främsta anledningen till varför dessa lån är efterfrågade men många missbrukar också de lätt tillgängliga lånen och tar många sms lån för att kunna konsumera mera.

De flesta lånen betalas i tid

För de flesta låntagare fungerar weblån bra om ränta och avgifter betalas tillbaks i tid vilket är en grundläggande förutsättning för ett lyckat lånande. Finansiering kan för en återkommande kund utökas med lägre räntor och avgifter för den som är skötsam.

Mycket tyder på att svenska låntagare sköter sina sms lån bättre än tidigare då antalet ärenden hos kronofogden gått ner samtidigt som antalet lån som utfärdas fortsätter att öka. Uteblivna betalningar kan få allvarliga konsekvenser under flera år och gör att all tillgång till kredit blir mycket svårare och/eller dyrare i framtiden.

Om du får ett lån gäller det att hålla koll på alla detaljer så att det inte resulterar i en betalningsanmärkning. Om du tar ett webblån och inte kan återbetala så snabbt som det var tänkt ska du inte tveka att kontakta kreditgivaren och förklara situationen, oftast löser det sig till det bästa.

Aftonbladet.se weblån utnyttjas av bedragare